Now Reading
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas

„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas

„Downhill“  – intensyvus dviračių sportas

Laikas.lt

Pavasario lietūs jau išplovė visus žiemos likučius iš mūsų kiemų ir miškų. Intensyviai ruošiamės aktyviajam sezonui, kai varžybos veja varžybas, o idėjos liejasi laisvai. Mes taip pat turime paruošę nemažai įdomybių ir siurprizų.

Šį kartą savo dėmesį nukreipiame į dviračius. Pasakojame apie „Downhill“ varžybas bei filmo premjerą. Nekraipykite galvos – dviračiai ekstremalus sportas. Bent jau mūsų herojus Kęstutis Kilikevičius – tikras nutrūktgalvis. Įsitikinkite patys.

Nepakartojamų įspūdžių!

Peace
„Adrenalino“ komanda

Sako, kad, vieną kartą išmokęs važiuoti dviračiu, niekada to nepamirši. Mūsų šiandienos herojus Kęstutis Kilikevičius šį posakį perkelia į šiek tiek kitą lygmenį. Šiam po miškus lakstančiam dviratininkui važiavimas dviračiu – nuolatinio tobulėjimo procesas. Kaip greičiau įveikti posūkį, kaip techniškai peršokti natūralų, iš sukritusių šakų susiformavusį tramplyną, kaip įveikti dar vieną neįsivaizduojamai statų nusileidimą…

Pasak Kęstučio, „Downhill“ – viena iš tų sporto šakų, kurios reikalauja daugiausia įgūdžių bei nuolatinio mąstymo. Ir tikrai, kai pamatai, kokiu greičiu jaunuoliai atlekia trasa, su kokiu meistriškumu įveikia slidžius posūkius ir kaip puikiai valdo dviratį ore, tenka pripažinti, kad vien žiūrint į tai viduje kyla adrenalinas.

„Downhill“ dviračiai sukonstruoti leistis nuo ypatingai stačių ir akmenuotų trasų. Nuo kalnų dviračių jie skiriasi stabilumu ir ilgaamžiškumu, nėra tokie lengvi kaip plentu važiuoti skirti dviračiai. Šie mechanizmai skirti leistis labai greitai, labai ekstremaliomis sąlygomis, todėl privalo atlaikyti bet ką.

„Lietuvoje šio sporto trasas turi visi didieji miestai: Vilnius, Kaunas, Šiauliai. Tačiau Vilniuje situacija yra pati nepalankiausia. Nėra tokios trasos, kurioje galima būtų lavinti visus įgūdžius. Trasas kuriame ir prižiūrime mes patys, tai yra visi tie, kurie jomis važinėja. Nors ši sporto šaka reikalauja labai didelio aktyvumo, treniruojantis reikia daug įgūdžių, nėra centralizuoto suinteresuotumo gerinti sąlygas ir taip auginti naujus sportininkus“, – situaciją komentuoja Kęstutis, prisiminęs 2010 metų žiemos olimpinių žaidynių vietą – Vistlerio kalnų parką Kanadoje, kuris vasarą virsta daugybe „Downhill“ trasų.

„Kadangi dviračiai nėra pigūs, reikalauja daug priežiūros bei įgūdžių,  „Downhill“ sportu rimtai nesidomi vaikai. Nors jiems perspektyvų važiuoti gerai, sėkmingai dalyvauti varžybose – daugiausia. Tačiau tam reiktų labai stipraus tėvų palaikymo, o dažniausiai jo trūksta, – pasakoja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos studentas. – Štai dabar visi ruošiamės birželio 2 d. vyksiančioms varžyboms Liepkalnyje, į kurias suvažiuos stiprūs sportininkai iš Latvijos ir Estijos. Savo trasose turime pasirodyti gerai. Visi tie, kam yra įdomus šis sportas, galės ateiti ir pasižiūrėti į viską iš arti.“

Kęstutį baigėme filmuoti jau temstant. Net ir tada nesinorėjo palikti kvepiančio bei čiulbančio miško Antakalnyje. Tikimės, kad ir Jums, žiūrint mūsų laidą, pavyks pajusti šį malonų jausmą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gegužės mėnesį „Adrenalinas“ rekomenduoja apsilankyti:
Gegužės 19 d. „Nykštietiškas triatlonas“ Anykščiuose. Lenktynių trasa rengiama taip, kad dalyviai (komandos po 2 žmones) varžybų metu aplankytų gražiausias krašto vietas ir išvystų kuo daugiau lankytinų objektų, išbandytų įvairių pramogų, atliktų žaismingas užduotis, patirtų daug nuotykių, išgyventų tikrų emocijų ir kitais metais norėtų vėl sugrįžti. Junkitės!

  • Gegužės 26 d. „Karama“ Palangoje. Tradicinės riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių varžybos. Jei domiesi nors viena iš šių sporto šokių, tiesiog turi būti Palangoje.

Trumpas birželio anonsas:

  • Birželio 2–3 d. „Downhill“ varžybos Liepkalnyje. Specialiai ruoštos trasos. Nutrūktgalviai sportininkai. Įspūdingų vaizdų pažadame!
  • Birželio 2 d. 19 val. „Adrenalino“ filmo premjera „Pasakos“ kino teatre. Rodysime visiškai naują ir iki tol nematytą filmą „Strength in Numbers“. Aišku, apie dviračius. Filmo kūrėjai žada, kad pamatysime tai, ko dar nesame matę…

Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas
Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Fotografės D. Pinzon modeliai – meksikiečiai imigrantai
Pavasariškas Kauno gatvių podiumas
Komiksas – Eplmenas gelbsti hipsterius
Pavaišink superherojų arbata
„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas fotostudijoje OKTO
P. Židžiūnas – kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen’o iki Robocop’o
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus
Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ – loftų gyventojams ir svečiams
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės – Herojiškumas

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top