DIY. Pavaišinkime superherojus arbata (Foto)

Lina Sabaitytė

Jeigu netyčia, o gal su svarbiu reikalu, pas Jus į svečius užsuktų koks nors superherojus, superveikėjas, o dar geriau – Supermenas, derėtų namuose turėti arbatos ir jam skirtą puodelį.

O jei rimtai, kiekvienas esate super vienoje ar kitoje srityje. Gal supervirėjas (-a), supergydytojas (-a), superšokėjas (-a), supervadybininkas (-ė), supermama ir t. t. Todėl puodelis su herojaus atributika nepamaišys nė vienam, ir būtų puiku, jei jį pasigamintumėte patys. Keletas patarimų ir viena pamokėlė, kaip puodelį „aprengti“ superherojaus kostiumu. Ir jokių triko čia nebus!

Jums reikės

1. puodelio (pagal kiekvieno poreikius ir galimybes – nuo vienkartinio iki keramikinio);
2. trijų spalvų (aš naudosiu pilką, raudoną ir geltoną) medžiagos neyrančiais kraštais. Labiausiai tinka paprasta paltinė medžiaga ar tokių medžiagų atraižos;
3. adatos su siūlu;
4. žirklių;
5. balto popieriaus lapo ir pieštuko;
6. prisiuvamo lipduko (žr. nuotraukoje);
7. praverstų (bet nebūtina) – siuvimo mašina (mokantiems ja naudotis).

Procesas

Pirmiausia pasimatuokite (preliminariai) puodelio apimtis („per liemenį“). Iš medžiagos, kuri bus mūsų pagrindas („apsiaustėlis“, palaikantis šilumą), išsikirpkite juostelę, pridėdami 2–3 cm susegimui pritvirtinti.

Trečias žingsnis– lipduko prisiuvimas (kaip parodyta nuotraukose). Tik atkreipkite dėmesį į tai, kad lipdukai turi sulipti vienas su kitu tinkamai, neprisiūkite jo dalių toje pačioje juostos-apsiaustėlio pusėje. Štai ir „aprengėme“ puodelį, teliko stilingos detalės, pagražinimai ir pan.

Supermeno ženklą sudaro dvi pagrindinės spalvos – raudona ir geltona, todėl naudosime tik šių spalvų medžiagas.

Ant balto popieriaus lapo piešiame (galima tiesiog nusikopijuoti) Supermeno ženklą: pirmiausia nusipiešiame pagrindą, tada pasidarome iškarpą iš medžiagos.

 

Po to jau turimame pagrinde piešiame raidę S (žr. nuotrauką). Popierinės iškarpos reikalingos tam, kad išvengtume netikslumų kirpdami medžiagas.



Galiausiai, pasidarius medžiagos iškarpas, viską reikia susiūti – galima rankomis arba siuvimo mašina. Gautą Supermeno ženklą atsargiai prisiuvame prie jau pagaminto pagrindo („apsiaustėlio“) norimoje vietoje.



Pagaminus supermenišką puodelio „apsiaustą“, praverstų prisiūti ir mažą kišenėlę saldaus cukraus pakeliui ar kitam saldėsiui įsidėti. Tai padaryti labai paprasta – žiūrėkite nuotraukose. Kišenėlę taip pat galima siūti rankomis arba siuvimo mašina.



Štai ir viskas. Dabar telieka išsikepti skanių sausainių ir laukti svečių!


 


Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas
Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Komiksas - Eplmenas gelbsti hipsterius
„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas fotostudijoje OKTO
P. Židžiūnas - kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen'o iki Robocop'o
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus
Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ - loftų gyventojams ir svečiams
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės - Herojiškumas

DIY, lina sabaitytė, pasidaryk pats, puodelis, superherojai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai