Now Reading
Gervėse triumfavo triumfavo „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“

Gervėse triumfavo triumfavo „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“

Gervėse triumfavo triumfavo „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“

ELTA
Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Vilniuje sekmadienio vakarą iškilmingai įteikti lietuviško kino apdovanojimai – „Sidabrinės gervės”. Pagrindinius lietuviško kino apdovanojimus svarbiausiose kategorijose, kaip ir tikėtasi, pasidalijo ilgo metražo vaidybiniai filmai Tadas Blinda. Pradžia” ir Miegančių drugelių tvirtovė„.

Metų geriausiu ilgametražiu vaidybiniu kino filmu paskelbtas Algimanto Puipos „Miegančiųjų drugelių tvirtovė” Jurgos Ivanauskaitės knygos motyvais. A. Puipa tapo ir Metų geriausiu režisieriumi.

Geriausios aktorės titulas atiteko Janinai Lapinskaitei, suvaidinusiai filme „Miegančiųjų drugelių tvirtovė”.

Geriausio aktoriaus vaidmens titulą pelnė Marius Repšys už vaidmenį Andriaus Blaževičiaus filme „Dešimt priežasčių”.

Epizodinio aktoriaus vaidmens titulą pelnė Vidas Petkevičius už vaidmenį filme „Tadas Blinda. Pradžia”. Geriausios epizodinės aktorės kategorijoje triumfavo trijų jaunų aktorių ansamblis filme „Miegančiųjų drugelių tvirtovė” – Miglė Polikevičiūtė, Giedrė Giedraitytė ir Elzė Gudavičiūtė.

Geriausiu kompozitoriaus darbu tapo Kipro Mašanausko muzika filme „Tadas Blinda. Pradžia”. Metų geriausio operatoriaus titulą pelnė Ramūnas Greičius („Tadas Blinda. Pradžia”).

Apdovanojimas už metų geriausią trumpo metražo vaidybinį filmą įteiktas Andriui Blaževičiui už filmą Dešimt priežasčių”, dokumentinio trumpo metražo filmo kategorijoje nugalėjo Miko Žukausko ir Gintarės Valevičiūtės darbas Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą”, metų geriausiu animaciniu filmu tapo Urtės Budinaitės Nepriklausomybės diena”, geriausiu TV filmu išrinktas Justino Lingio Ledo vaikai”. Geriausiu profesinės meistrystės darbu pripažintas Žilvino Naujoko darbas prodiusuojant filmą Tadas Blinda. Pradžia”.

„Sidabrinį kiaušinį” už metų geriausią studento darbą pelnė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bakalauras Jurgis Matulevičius už filmą Anima animus”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Auksinė gervė” už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškam kinui įteikta legendinei aktorei Vaivai Mainelytei. Ačiū už jūsų meilę, ačiū už paramą visiems, ypatingai mano brangiems žiūrovams, kurie palaikė mane visada ir mano tokiose ne visada džiaugsmingose minutėse”, – dėkojo aktorė.

Kęstučio Jakšto režisuotas apdovanojimų iškilmes vedė aktoriai Viktorija Streiča, Darius Meškauskas ir Andrius Bialobžeskis.

Sveikindama Lietuvos nacionaliniame dramos teatre susirinkusius iškilmių dalyvius, Lietuvių kino akademijos prezidentė dr. Gražina Arlickaitė teigė, kad akademija turi jau 40 narių, o po penktųjų apdovanojimų jų bus dar daugiau. Tai jų balsai lėmė, į kieno rankas nutūps keturiolika Sidabrinių gervių” ir kuris ambicingas ir talentingas studentas pelnys Sidabrinį kiaušinį”, – kalbėjo G. Arlickaitė, pažymėjusi, kad gausiausias šįkart buvo kino dokumentikos derlius. Iš apdovanojimams šįmet pateiktų 56 filmų nominuoti 25 kino kūriniai.

Nuo 2008 metų teikiami lietuvių kino apdovanojimai siekia skatinti, plėtoti ir motyvuoti Lietuvos filmų kūrimą, kasmet pagerbiant iškiliausius ir labiausiai nusipelniusius šalies kino kūrėjus. Nuo 2010 metų apdovanojimus rengia Lietuvių kino akademija.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top