Now Reading
Išsamus vasaros festivalių gidas

Išsamus vasaros festivalių gidas

Išsamus vasaros festivalių gidas

Dovilė Raustytė

Muzikos mylėtojai, gamtos gerbėjai, kompanijos žmonės ar tiesiog mėgstantys pašokti ir išgerti – vasaros savaitgaliais nuobodžiauti neturi kada, vien jau dėl kas savaitę vykstančių festivalių. Dar neseniai viskas atrodė taip toli, o jau kitą savaitgalį įvyks pirmasis muzikos festivalis… 

Festivaliai Lietuvoje

Gegužės 19–20 d. „Gamtininkų dienų“ festivalis GaDi kviečia į Kaišiadorių ,,Vasaros estradą“. Čia, didžiojoje scenoje, jūsų lauks: BIX, „Roadkill“, „The Sold Outs“, „Tie Geresni“, „Sportas“, „Repo Seniai“, „Karma“, „Messiah Goes Mad Orchestra“, „Toro Bravo“, I.V.T.K.Y.G.Y.G., „Ministry of Echology“, TBC ir daug daug kitų.

Po šiokios tokios pertraukos, kurios metu, labai tikėtina, įvyks koks nors nedidelis „open air’as“, reiveriai ir jų draugai važiuos suptis. Septintą gimtadienį švenčiančios „Sūpynės“ šiemet miško paklodėmis ir svaiginančiais medžių debesimis nuaidės birželio 15-17 d.

Menų fabrikas „Loftas“ išpildė kai kurių svajotojų norus ir surengė festivalį mieste. „Loftas Fest“ birželio 22–24 d. urbanistiniame Vilniaus kvartale pastatys tris scenas, kuriose pasirodys gausybė tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų. Tarp jų ir „Looptroop Rockers“!

„Blusų festivalio“ muzikinė dalis šiemet bus tokia pat stipri, kaip ir didysis obelų sode išsiskleisiantis sendaikčių turgus. Birželio 30 dieną, šeštadienį, Karpiškių kaime, Varėnos rajone vyksiantis festivalis jums koncertuoti pakvietė ne tik tokius žymius lietuvių atlikėjus, kaip Markas Palubenka ar mažiau žymius, bet nemažiau kokybiškus ir šiltus „Movo“, „The Feedback Loop Project“, „Kūjeliai“, Ai, šeip bičiukai, Shamanna Bug, Sen Svaja, Volumetears, tris žinomus DJ, besislepiančius po pavadinimu „Soviet Grooves“, ir daugelį kitų. Lankytojų ausų receptorius virpins ir keletas garbingų svečių: Estijos pogrindžio scenos atlikėjai „Uebanda“, geriausiai efektų pedalus (angl. „loop station“) įvaldę „Karmafree“ iš Latvijos ir bohemiški „Ancher“ vaikinai iš Italijos.

Bliuzo mylėtojai liepos 6-7 d. jau 20-tą kartą rinksis Varniuose į festivalį „Bliuzo naktys“, kurio organizatoriai džiaugiasi dėl dalyvavimo renginyje sukirtę rankomis su Čikagos bliuzo tradicijų puoselėtoju, funky blues stiliaus ikona Boney Fieldsu (JAV).

Elektroninė muzika Zarasų gyventojus gąsdins liepos 5–8 d. 4-iose „Tundros“ muzikinėse erdvėse pasirodys daugiau nei 100-as atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, tarp jų – legenda tapęs elektroninės šokių muzikos projektas „Bong Ra“, populiariausias Italijos dub‘n‘bass stiliaus atlikėjas Peak, Nyderlandų atlikėjas Steve‘as Rachmandas, elektroninės muzikos atlikėjai prancūzas Shotu ir suomis Fanu.

Kunigams ketvirtą liepą iš eilės darbo duos sunkiosios muzikos festivalis „Velnio akmuo“. Liepos 15–17 d. ilgaplaukiai ir norintieji jais būti laukiami Anykščiuose. Lavinkite kaklo raumenis, nes jūsų laukia „Enforcer“, „Lake of Tears“, „Honcho“, „Lucky Funeral“, „Soundarcade“ ir dar daug kitų.

Liepos 20-22 d. Varėnos saloje „Dainų slėnis“ vyks jau ketvirtasis „Tamsta muzika“ festivalis, kasmet sukviečiantis garsiausias, perspektyviausias, įdomiausias lietuvių grupes bei atlikėjus ir daugiau nei 8 000 gyvos muzikos gerbėjų.

Tą patį savaitgalį, liepos 19–23 d., į alternatyvų gyvenimą be kasdienybės ir pilną žiauriai geros muzikos panardins „Yaga“. Bilietai jau prekyboje!

„Galapagai / Roko naktys“ rugpjūčio 3-4 d. Zaraso saloje vyksiančiame jubiliejiniame 10-tajame muzikos ir pramogų festivalyje „Galapagai / Roko naktys 2012“ pasirodys viena populiariausių Didžiosios Britanijos grupių „Chase & Status“.

Rugpjūčio 10-12 d. Šventojoje vyks muzikos ir meno festivalis „Satta Outside“. Trumpai prisiminkime esminius praėjusių metų momentus: „Despotin Fam“ orkestro pasirodymas, Reivo muziejus, oro linijų klaidas kolegų pagalba ištaisęs „Ghostpoet“, dvigubai ilgesnę nei planuota psichozę padovanojęs „The Gaslamp Killer“… Įdomu kas šiemet?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ant jūros kranto organizuojamas dar vienas festivalis – „Karklė Live Music Beach“ šiemet sugrįžta pasipuošęs kliošais ir su šūkiu „Meilė, taika, muzika!“. Rugpjūčio 17–19 d. vyksiančio festivalio bene labiausiai publiką masinantis programos perlas – „Mumiy Troll“.

Penkioliktasis nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šiemet vėl grįžta į savo namus Šiaurės rytuose – į nuostabiąją ežero sala Zarasuose, kur palydės paskutinį vasaros savaitgalį.

Festivaliai užsienyje

Kaip jau įprasta, šią vasarą Gdynią (Lenkija) vėl užplūs pasaulinio garso žvaigždės ir jų skleidžiamų oro vibracijų ištroškę festivalininkai. Kas susiruošėte liepos 4-7 d. praleisti festivalyje „Heineken Open“, žinokite, kad susitiksite su Björk, JUSTICE, Aaron Jerome, THE XX, Franzu Ferdinandu ir daug daug kitų išprotėjusių atlikėjų.

Beveik tomis pačiomis dienomis, liepos 5-8 d., 46-ą kartą Danijoje vyks festivalis „Roskilde“. Ir jame taip pat bus galima išvysti Islandijos pasididžiavimą Björk. Jau dabar plaukai pasistoja piestu bandant įsivaizduoti, ką „Roskilde’s“ scenoje išdarinės grupė „The Cure“. Na, sąrašas tokiais vardais, žinoma, nesibaigia… 

Kurorte Salacgrivoje liepos 20-21 d. vyksiančiame festivalyje „Positivus“ gros britų elektroninės muzikos numylėtiniai „Friendly Fires“, su „Two Door Cinema Club“ koncertuojanti šilkinio balso Lucy Rose, vieni aktualiausių JAV indie muzikos naujokų „Givers“ ir kt.

Mitais apie gėlių vaikus apipintas ir romantizuojamas „Woodstock’as“, vyksiantis rugpjūčio 2-4 d. Lenkijoje šiemet skelbia štai tokį sąrašą:
Santana, Neon Indian, Janes Addiction, Here We Go Magic, Modest Mouse, Pocahaunted, The Pixies, Explosions in the Sky, Hypocrite in a Hippy crypt, The Flaming Lips, Washed Out, Devendra Banhart, Cloud Control, Black Moth Super Rainbow, Atlas Sound ir Blackbird Blackbird.

Žinoma, vasara tuo nesibaigia!

Taip pat skaitykite straipsnį Vasaros festivalių aprangos kodas (Foto)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top