Now Reading
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus

Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus

Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus

Dovilė Raustytė

„Masažas – hmmm…“, – pratęsia dažnas svajingai. Tačiau kartais ši brangi ir turėjusi būti maloni procedūra prisimenama su siaubu dėl patirto skausmo. Kokį masažą ir dėl kokių priežasčių rinktis, konsultuoja UAB „Solketa“ „Masažo kabineto“ masažuotoja Margarita.

Gydomasis = atpalaiduojamasis masažas?

„Gerai ir taisyklingai atliktas masažas turės tiek teigiamą poveikį organizmui ir jo sistemoms, tiek atpalaiduos arba tonizuos, priklausomai nuo to, ko siekiama“, – sako Margarita. Ji priduria, kad masažas jokiu būdu neturi kelti baimės jausmo, nepakenčiamo skausmo, palikti mėlynių. Svarbiausia yra tinkamai pasirinktas, žinantis, ką daro, specialistas.

Dažniausi klientai – mažai judantys

Masažuotojai daugiausia sulaukia dirbančiųjų sėdimą ar stovimą darbą nusiskundimų dėl nugaros skausmų, įtampos juosmeninėje ar kaklinėje nugaros dalyje, kojų nuovargio bei tinimo, dažnas jų kenčia nuo skoleozės sukeltų problemų (stuburo išlinkimo į šoną – red. past.). „Ilgas pastovus sėdėjimas sukelia sveikatos sutrikimų, nieko nedarant peraugančių į rimtesnes problemas, kurias būna sunku pašalinti“, – sako masažo specialistė ir rekomenduoja bent kartą per metus profilaktiškai apsilankyti pas gerą masažuotoją.

Vienas masažas ar jų ciklas?

Sprendžiant problemą pavieniai masažai norimų rezultatų neduos, geriausiu atveju tik trumpalaikį pagerėjimą. Norint tikro poveikio būtinas masažo procedūrų kursas. Po 10 procedūrų (2–3 kartus per savaitę) klientas jau gali džiaugtis rezultatu. Nors būna atvejų, kai prireikia ir 15–20 procedūrų.

Masažuoti gali bet kas

Labai dažnai žmonės, užuot pasikliovę masažo kabinetų darbuotojais, savo skaudamas vietas patiki artimiesiems, kurie neva bando pakartoti matytą procedūrą. Taip elgiantis galima padaryti didžiulės žalos: dar labiau pakenkti ir net išprovokuoti komplikacijų. Masažuojantysis privalo žinoti, kokį masažo būdą parinkti, sugebėti įvertinti, ar tikrai tam žmogui šiuo momentu galima daryti masažą. Todėl reikia rinktis specialistą su atitinkamu išsilavinimu, patirtimi, suprantantį apie organizmo sandarą, sistemų veiklą, skirtingų judesių bei manipuliacijų poveikį organizmui ir jo sistemoms.

Masažo rūšies ir specialisto pasirinkimas

Rekomenduojama rinktis specialistą, baigusį ne tik masažuotojų kursus, bet ir turintį medicininį išsilavinimą, t. y. suprantantį organizmo anatomiją bei fiziologiją. Įvertinęs kliento nusiskundimus, gyvenimo būdą, darbo specifiką bei sveikatos būklę, jis parinks labiausiai tinkamą masažą.

Signalai, pranešantys apie masažo būtinybę

„Masažas rekomenduojamas visiems sveikiems žmonėms, tiek kamuojamiems konkrečių bėdų, tiek jaučiantiems nuovargį, stresą. Tačiau geriausia, kai žmogus kreipiasi dar prieš kylant rimtai problemai (galūnių tirpimui, dideliam skausmui ir pan.), mat kuo ilgiau delsiama, tuo esančius negalavimus sunkiau pašalinti ir tai užtrunka daugiau laiko“, – tikina specialistė. Pagrindiniai signalai, pranešantys, jog reikia masažo, – įtemptas gyvenimo ritmas, pastovus sėdimas ar stovimas darbas, hipodinamija, nuovargis.

Jauniems žmonėms masažas nebūtinas?

Taip manantiems turėtų būti staigmena, kad masažas reikalingas net vaikams. Būtent jis yra viena iš priemonių, padedančių sveikai augti, išvengti dar vaikystėje atsirandančių problemų (plokščiapadystės, netaisyklingos laikysenos ir kt.), stiprinančių organizmą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

***

UAB „Solketa“ „Masažo kabinete“ dirba ilgametę patirtį turintys masažuotojai medikai, nuolat gilinantys savo žinias. Su klientu jie dirba individualiai ir, išklausę jo nusiskundimus, pasiūlo individualią programą, padėsiančią pasiekti geriausių rezultatų. Masažuojant naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos. Jauki aplinka, raminanti muzika ir kvapai, puiki paslaugų kokybė – visa tai atrasite UAB „Solketa“ „Masažo kabinete“.

 


Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas
Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Fotografės D. Pinzon modeliai – meksikiečiai imigrantai
Komiksas – Eplmenas gelbsti hipsterius
Pavaišink superherojų arbata
„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas fotostudijoje OKTO
P. Židžiūnas – kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen’o iki Robocop’o
Pavasariškas Kauno gatvių podiumas
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės – Herojiškumas
Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ – loftų gyventojams ir svečiams

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top