Festivalis „LABAS Festas“ grįžta į Palangą su ATB

Laikas.lt

Didžiausias paplūdimio šokių muzikos renginys Lietuvoje „LABAS Festas” tampa kasmetine švente ir skelbia šių metų datą. Pernai 20 000 žmonių sulaukęs festivalis šiemet įvyks liepos 7 d. „LABAS Festas” vėl visus kvies į Palangos pajūrį, prie centrinės gelbėjimo stoties, o renginio programai vadovaus garsusis didžėjus iš Vokietijos ATB.

Lietuvoje daugybę gerbėjų turintis trance atlikėjas ATB, dešimt metų žinomas vokietis, kasmet išleidžia po kelis viso pasaulio TV, radijo bei klubų hitus, kurie ilgai išsilaiko ir mūsų šalies radijo topuose. Neatsitiktinai jis lyginamas su didžiausiomis trance žvaigždėmis Paul van Dyk, Tiësto ir Armin van Buuren.

Nors iki renginio dar liko 2 mėnesiai, festivalio organizatoriai rekomenduoja jau dabar susiplanuoti ilgąjį savaitgalį Palangoje bei pasirūpinti ne tik su LABAS papildymu viso labo 10 Lt kainuojančiu bilietu, bet ir nakvyne.

20 000 lankytojų ženkliai viršijo prognozes

Kaimyninėse šalyse Baltijos pajūryje jau ne vienerius metus vyko dideli vasaros festivaliai, tad būtent kaimynų sėkmingų pavyzdžių įkvėpti „LABAS Festo” organizatoriai ėmėsi ambicingo projekto ir sulaukė stulbinančio populiarumo. 20 000 susirinkusių festivalio gerbėjų beveik dukart viršijo prognozes. 

Praėjusio festivalio vaizdo įrašas iš paukščio skrydžio:

Didžiausias praėjusiais metais muzikos renginys mūsų šalyje stebino ne tik lankytojų skaičiumi, bet ir technikos gigantiškumu. Festivalyje buvo įrengti 100 kv. m. LED ekranų, 3 sunkvežimiai garso ir šviesos bei net 4 sunkvežimiai scenos įrangos. Pagrindinė scena užėmė beveik 200 kv. m. plotą.

Renginyje buvo naudojama pati brangiausia ir pažangiausia garso sistema „L-acoustics”, kurią naudoja visos A klasės muzikos žvaigždės. Kad praėjusių metų „LABAS Festas” buvo neįtikėtino dydžio, išduoda ir faktas, kad jo teritorijoje buvo įkurta net 20 barų. Per pietus prasidėjęs renginys iš viso truko 12 valandų. Pasak festivalio organizatorių, toks sėkmingas festivalio startas įpareigoja antrąjį renginį padaryti dar geresnį.

„Išlaikyti tokį aukštą lygį kaip pernai ar net kilstelti jį aukščiau nebus lengva, tačiau patvirtinus pirmuosius festivalio svečius pradėjome braižyti dar vieno įspūdingo renginio scenarijų”, - akcentuoja „LABAS Festo” organizatoriai. 

ATB – užtikrinta trance žvaigždė

Jau aišku, kad liepos 7 d. vakarą ant Baltijos jūros smėlio tūkstančius žmonių linksmins geriausiems trance muzikos didžėjams ir prodiuseriams pasaulyje priskiriamas ATB. Andre Tannenberger'iui - toks tikrasis jo vardas - net 14 metų besitęsiančios šlovės galėtų pavydėti daugelis. Vokiečio diskografija išties įspūdinga. Ją sudaro net 9 albumai, iš kurių paskutinis „Distant Earth” pasirodė pernai, keli DVD leidiniai ir per 25 rekordiškai populiarių singlų. Namuose ne vieną platininį ir auksinį diską saugantis atlikėjas iš viso per savo karjerą pardavė keliasdešimt milijonų įrašų. 

Prieš 13 metų Andre išleido singlą „9 PM (Till I Come)“, kuris ir iškėlė ATB į pasaulio šokių muzikos elitą. Vos per savaitę ši kompozicija užkopė į pirmąją Didžiosios Britanijos perkamiausių singlų dešimtuko vietą ir ilgus mėnesius išsilaikė daugelio pasaulio šalių populiariausios muzikos topuose. „9 PM (Till I Come)“ buvo parduota per pusė milijono kopijų ir iki šiol gerbėjai koncertuose maldauja atlikėjo būtent šio hito.

Po šios net pačiam atlikėjui netikėtos sėkmės, atrodo, viskas, prie ko pirštus prikišdavo ATB, virsdavo hitu. Būtent nuo tada populiarusis didžėjas kasmet ėmė leisti vienas kitą aplenkusius singlus. Skirtingose pasaulio šalyse hitais tapusius ATB kūrinius galima vardinti labai ilgai. Lietuvoje ir visame pasaulyje be jau minėto „9 PM (Till I come)“ dar ilgai topuose karaliavo: „Don't Stop", „Killer", „Let U Go", „Hold you“, „Ecstasy", „I Don't Wanna Stop“, „The Summer“, „Summer Rain“, „Believe In Me“, „Feel Alive“, „Long Way Home“, „Wrong Medication“ bei praėjusiais metais pasirodęs singlas „Move On”.

ATB, labas, palanga, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai