Gražiausios Škotijos pilys

Laikas.lt
Parengta pagal bbc.com informaciją. 

Škotija daugeliui asocijuojasi su sijonuotais vyrais, žaliomis pievomis ir jose besiganančiais būreliais avių, alumi ir viskiu, ryžaplaukiais vietiniais, o taip pat ir dideliu skaičiumi lietuvaičių. Siūlome ten gyvenantiems tautiečiams ar tiems, kurie ketina aplankyti gimines ar bičiulius, o taip pat ir keliautojams, apsilankyti nuostabaus grožio Škotijos pilyse. Jų tiek daug, kad pastarąsias taip pat galima drąsiai vadinti šios vietovės simboliais.

Edinburgo pilis

Su šia pilimi galima sieti Edinburgo ištakas, kadangi būtent apie ją ir kūrėse šis miestas – tamsūs mūrai puošia vakarinę miesto dalį. Pilies statyboms buvo pasirinkta strategiškai patogi vieta ant kalvos, o tvirtos sienos vietinius saugojo kovose su Romos legionais.

Stirling pilis

Centrinėje Škotijos dalyje stūgsanti pilis turi ilgametę istoriją – acheologiniai kasinėjimai rodo, kad vieno ar kito tipo įtvirtinų čia būta nuo pat žmonių įsikūrimo. Šiandien ši pilis yra Škotijos simbolis, o nuostabi architektūra bei istorijos dvelksmas priverčia kiekvieną pasinerti į pamąstymus apie praėjusius laikus.

Craigievar pilis

Škotijos baroninio stiliaus pilis yra viena iš daugelio Aberdyno apylinkės pilių, tačiau ji ypatinga tuo, jog yra beveik nepakitusi nuo savo pastatymo XVII amžiuje. Apatinė pilies dalis mažiau įspūdinga, tačiau jos viršus, nubarstytas kupolais ir bokšteliais, parodo buvusių šeimininkų galią ir turtą.

Culzean pilis

Pilis labiausiai išsiskiria viaduku vedančiu į vidinį kiemą, tačiau įdomi ne tik pati pilis, bet ir kelionė link jos – važiuojant ar einant per apylinkes ji iškyla tarsi miražas. Prieš trejetą amžių suprojektuotas kompelksas susideda iš dramatiškai ant uolų pakibusios pilies, atkurtos Viktorijos laikų vyno daryklos, tvenkinio su gulbėmis, parko, kuriame ganosi elniai bei įmantrios paukštidės.

Eilean Donan pilis

Prisimenantys serialą apie kalnietį Dankaną Maklaudą prisimins ir šią pilį, kadangi joje buvo filmuota nemažai serialo bei to paties pavadinimo filmo scenų. Beje, serialo sąsajos su Lietuva neapsiriboja vien jo populiarumu - daugelis buvo filmuojamos Vilniuje bei Trakuose. Pilis garsi ne tik dėl savo karjeros televizijos ekranuose, bet ir dėl akmeninio arkinio tilto bei elegantiško fasado. 

kelionės, pilys, Škotija, turizmas

Naujausi komentarai
2012-11-23, 09:09
aciu labai idomu,svajoju aplankyti pati ir apziureti naturoje
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai