„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas - fotostudijoje OKTO (foto)

Dovilė Raustytė

Gegužės mėnesio „Laikas.lt“ viršelis, žinoma, neatsirado be herojų pagalbos. Matomą rezultatą pasiekti padėjo Supermenas ir fotostudijos OKTO komanda.

Kostiumu pasidabinęs superherojus Vylius, pasak OKTO kūrybinės komandos, visos fotosesijos metu buvo linksmas ir labai geranoriškai nusiteikęs. Visas jam keltas užduotis atliko – kaip ir dera prie kostiumo – be priekaištų.


Vienas kertinių šios fotosesijos elementų buvo batutas. Fotostudijos komanda jį pasiskolino ir keturiese montavo dvi valandas. Tačiau jo niekaip nesisekė įtempti. Tada pasirodė Vylius. Tikro Supermeno pagalba labai pravertė. Po to dvi valandas Vylius ant jo šokinėjo, nes užfiksuoti jį buvo sumanyta „skrendantį“ su besiplaikstančia skraiste. Taip, kaip ir priklauso Supermenui. „Tačiau rezultatas toks, kad nei skrydžio, nei batuto nematyti – viršeliui pasirinkome kitą, emociškai patrauklesnę nuotrauką. Kaip dažnai pasitaiko, nemaža darbo dalis liko už kadro“, – pasakojo OKTO.


„Daugelis mano, kad fotografo darbas – 50 proc. fotografavimo ir 50 proc. lankymosi vakarėliuose. Taip toli gražu nėra. Projektų vadyba, idėjų generavimas, vietų ir modelių paieškos, postprodukcija suryja marias laiko. Kartais fotografavimui ir kūrybai apskritai jo lieka labai nedaug. Tam ir reikalinga komanda“, – sako be savo pagalbininkų: Rasytės (postprodukcija), Nelės (fotografė), Virgitos (prodiuserė) ir Bingo (šuo-talismanas), fotostudijos darbo neįsivaizduojanti fotografė Oksana Točickaja. 

Komercinė mados ir reklamos fotografija yra tai, kuo fotostudijos OKTO merginos kvėpuoja, žavisi ir ką pačios kuria kasdien. Išklausiusios užsakovo pageidavimus, jos drauge generuoja idėjas, įsivaizduoja aplinką, apšvietimą, postprodukciją, makiažą, drabužius ir visa kitą, kas padeda pasiekti geriausią rezultatą. Įvertinkite jį patys!

Daugiau viršelio fotostudijos užkulisių ir kitų OKTO nuotraukų rasite - nuotraukų galerijoje.


Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas
Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Fotografės D. Pinzon modeliai - meksikiečiai imigrantai
Komiksas - Eplmenas gelbsti hipsterius
Pavaišink superherojų arbata
P. Židžiūnas - kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen'o iki Robocop'o
Pavasariškas Kauno gatvių podiumas
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės - Herojiškumas
Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ - loftų gyventojams ir svečiams

backstage, fotostudija OKTO, gegužė, gegužės mėn., Oksana Točickaja, OKTO, superherojai, supermenas, viršelis, Vylius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai