Now Reading
Per Jonines Vilniaus Naujamiesčio teritorijoje stogą kels „Loftas Fest“

Per Jonines Vilniaus Naujamiesčio teritorijoje stogą kels „Loftas Fest“

Per Jonines Vilniaus Naujamiesčio teritorijoje stogą kels „Loftas Fest“

Laikas.lt

Žinia, kuri jau daugiau nei mėnesį sklandė tarp menų fabriko „Loftas“ gerbėjų, šiandien pasitvirtino. Viktoras Diawara ir jo komanda organizuoja pirmąjį tokio pobūdžio didmiesčio festivalį – tai bus atsvara jau tuoj prasidėsiančiam muzikos festivalių gamtoje maratonui. 

Birželio 22-24 dienomis Vilniaus Naujamiestyje esančioje „Lofto“ teritorijoje įvyks grandiozinis „Loftas Fest’12“, kuriame ant trijų scenų pasirodys ir Lietuvos, ir užsienio atlikėjai. Pastarųjų bus net daugiau nei visiems jau gerai pažįstamų lietuvių muzikantų.

„Tai bus festivalis ir po atviru dangumi, ir viduje, miesto centre per Jonines“, – trumpai pirminę festivalio idėją pristato Viktoras Vee Diawara.

Kaip ir priklauso pasaulio didmiesčiuose vykstantiems muzikos festivaliams, taip pat ir į šį žmonės kviečiami atvykti dviračiu ar viešiuoju transportu. Teritorijoje veiks nemokamas belaidis internetas bei džiugins dar daugelis kitų nuo miesto neatsiejamų dalykų.

„Vilnius linksmas, gyvas ir energingas miestas, todėl tikrai sveikinu naują festivalį „Loftas Fest“. Džiaugiuosi, kad šalia Joninių naktį įprastų tradicijų kepti šašlykus ir vartoti alų atsiras ir kitos laisvalaikio formos“, – specialiame vaizdo klipe festivaliui teigia renginio globėjas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Festivalio idėjos sumanytojas ir pagrindinis organizatorius V. Diawara į pirmąjį muzikos festivalį mieste pasikvietė daugybę muzikantų iš užsienio. Tarp jau patvirtintų vardų yra niujorkiečių grupė „Hercules and Love Affair“, po pirmojo singlo „Blind“ 2008 m. sulaukę itin palankių kritikų įvertinimų. Jie Lietuvoje pirmą kartą atliks atnaujintą ir, kaip patys sako, galingiausią programą savo istorijoje.

Taip pat per Jonines į festivalį atvyksta švedų hip hopo meistrai „Looptroop Rockers“, sparčiai populiarėjanti indie grupė iš Didžiosios Britanijos „Dirty Goods“, islandai „Low Roar“, elektronikos ir džiazo vunderkindai iš Italijos – „Gabin“ bei dar apie 30 atlikėjų.

„Šio festivalio šūkis – „open ear“ (liet. k. – „atvira ausis“). Tad ir programa subalansuota visiem skoniam – ir dubstep muzikos gerbėjam, ir hip hopo, ir jungle, ir roko, ir subtilesnio žanro mėgėjam – džiazo bei soulo“, – toliau festivalio idėją pristato V. Diawara.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Loftas Fest’12“ programoje taip pat palikta vietos ir tuo metu įsibėgėsiančiam Europos futbolo čempionatui, ir meno instaliacijoms, ir kinui, ir įvairiausiem break dance, bmx dviračių konkursams, ir pan.

Jei kada pavydėjai, kad kiti pasaulio didmiesčiai gyvi ir nesustabdomi, tai dabar atėjo laikas pavydėti sau – „Loftas Fest’12“ laukia visų muzikos ir naujų miesto patirčių ieškotojų savo festivalyje per Jonines.

Po būsimą festivalio teritoriją ekskursiją praveda pats Viktoras Diaw
ara:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top