Karklės festivalio afrodiziakai: nuo hipiškos laisvės iki „Mumiy Troll“

Laikas.lt

Vienintelis išties ant jūros kranto organizuojamas festivalis „Karklė Live Music Beach“ šiemet sugrįžta pasipuošęs kliošais ir su šūkiu „Meilė, taika, muzika!“. Hipiška atmosfera, pilni plaučiai laisvės, per 30 grupių bei atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio – renginys, į kurį dėl ribotos erdvės patekti galbūt įstengs ne visi, pretenduoja tapti šios vasaros geidžiamiausiuoju.

Prisikviesti muzikos „sunkiasvorius“ – iššūkis

Festivalis į Vakarų pakrantę sugrįš Žolinių savaitgalį – rugpjūčio 17–19 dienomis. Trijų dienų ir dviejų naktų trukmės „Karklė Live Music Beach“ programa braškės nuo grupių ir atlikėjų gausos bei kalibro. Festivalis pasiūlys per 30 pasirodymų, kuriuos dovanos svečiai iš Lietuvos bei užsienio. Žanrų gausą teks atlaikyti net penkioms scenoms, iš kurių dvi išskirtinai atiteks elektroninės muzikos propaguotojams.
Paskelbtos dar ne visos festivalio žvaigždės, o kol kas bene labiausiai publiką masinantis programos perlas – „Mumiy Troll“ koncertas. „Karklė Live Music Beach“ organizatoriai neslėpė, kad kultinė grupė iš Rusijos šiemet turėjo kelis pasiūlymus groti Lietuvoje, tačiau pasirinko festivalį ant jūros kranto: „Šiemet Europoje vyksta labai daug festivalių, tad savaitgaliui prisikviesti žvaigždes – tikras iššūkis. Turbūt pastebite, jog daugelis užsienio atlikėjų koncertų Lietuvoje vyksta darbo dienomis. Konkuruoti su didžiaisiais festivaliais Vokietijoje, Danijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse išties sunku, tačiau adrenalinas mus veža.“

Šiųmečiame „Karklė Live Music Beach“ savo dalyvavimą jau patvirtino Andrius Mamontovas, Mantas Jankavičius, folkroko vėliavnešys „Žalvarinis“. Užsienio muzikinį „importą“ atstovaus grandiozinės sėkmės Danijoje susilaukusi ir kitų šalių scenas veržliai šturmavusi grupė „Carpark North“, beatbox‘o virtuozai iš Latvijos „PeR“. Daug kitų intriguojančių pavadinimų ir vardų bus atskleista jau greitai.

Unikali vieta – lyg magnetas

Dar prieš trejus metus Karklės pavadinimas ir geografinė padėtis buvo žinomi nedidelei tautiečių daliai, o užsieniečiams tai – tikra „terra incognita“. Festivalio dėka daugelis tiesiog įsimylėjo vieną seniausių žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelių , įsikūrusį tarp Klaipėdos ir Palangos.

„Pajūrio regioniniame parke vykstantis „Karklė Live Music Beach“ suteikia progą mėgautis rinktine muzika unikalios gamtos fone. Trapų šio kampelio grožį ir būtinybę jį saugoti akcentavome nuo pat pirmojo festivalio. Žmonės mus išgirdo – renginį išties galime vadinti draugišku aplinkai. Susižavėję ypatinga atmosfera Karklėje dalyviai vis sugrįžta, o garsas apie šią vietą sklinda iš lūpų į lūpas. Pasibaigus pernykščiam festivaliui daugelis užtikrino vėl atvyksiantys, tad išties gali būti, jog šiemet jau negalėsime priimti visų norinčiųjų“, – kalbėjo „Karklė Live Music Beach“ organizuojančio „Renginių centro“ vadovas Marius Tumšys.

Prisiminė „gėlių vaikus“

Pernai ir užpernai vykusių festivalių dalyviams gilų įspūdį paliko ne tik ypatingas gamtos bei muzikos santykis, bet ir pozityvi ant jūros kranto susirenkančių žmonių energija. Karštligiškas skubėjimas lieka karščiu pritvinkusiuose didmiesčiuose, o Karklėje gražiausiomis spalvomis atsiskleidžia gebėjimas būti taikoje su savimi ir aplinka.

Demokratiškas festivalis atviras tiek jauniems, tiek brandaus amžiaus žmonėms ir nepripažįsta jokių šablonų – muzikos ir pramogų jūroje nardo studentai, solidžius kostiumus namie palikę verslininkai ir tarnautojai.

„Vudstokiška“ dvasia nėra kažkoks praeito amžiaus reliktas, kurį dirbtinai mėgintume prikelti. Hipių idėjos, manau, tebėra gyvos, šypsenos – kaip niekad reikalingos, tad šių metų festivalio šūkis „Meilė, taika, muzika!“ gimė natūraliai“, – kalbėjo M.Tumšys.

Anot jo, pasirinktą teminę liniją Karklėje atspindės ne tik laisva atmosfera, bet ir dekoracijos, pramogos ir netgi suvenyrai, kurių bus galima įsigyti – batika dekoruotos galvos juostelės ir kiti rankdarbiai.
Tarsi viena šeima

Tradiciškai „Karklė Live Music Beach“ suteiks peno ne tik ausims: festivalio teritorijoje įsikurs spalvingos menininkų dirbtuvės, „išsunkti“ vasarą iki paskutinio lašo gundys gausybė paplūdimio pramogų, šokiams būtinų kalorijų atsargas papildyti padės po atviru dangumi įsikursiančios tradicinių ir egzotiškų patiekalų virtuvės.

„Tris dienas išorinis pasaulis turėtų nustoti egzistavęs – „Karklė Live Music Beach“ ir gausi festivalininkų šeima gyvens savitoje oazėje, kurioje neturėtų pristigti nieko“, – tvirtino organizatoriai.

Pernai tūkstančiai žmonių iš „Karklė Live Music Beach“ grįžo su pilnais batais smėlio ir rutinai atspariomis šypsenomis. Teigiamų atsiliepimų renginiui negailėjo ne tik žiūrovai, scenos žvaigždės, bet ir aukščiausi uostamiesčio valdžios atstovai.

karklė, Karklė Live Music Beach, Mumiy Troll

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai