Seni daiktai virsta indais gėlėms (Foto)

Ekodiena.lt

Puošdami namus gėlėmis dažniausiai sutelkiame visą dėmesį į gėles. Visgi, pagrindiniu sodo ar namo puošybos akcentu galite padaryti vazoną. Pasidairykite po namus, įkiškite galvą į sandėliuką ar rūsį. Čia tikrai rasite seną kamuolį, nenaudojamą kėdę, batų, kokią skrybėlę ar net pirštinę.

Vazonais galite paversti pačius netikėčiausius namų apyvokos reikmenis. Tiesiog juos truputį atnaujinkite, nuvalykite, nudažykite, ką reikia patiesinkite ar sutvirtinkite. Pavyzdžiui, per pusę perkirpę nebenaudojamą krepšinio ar futbolo kamuolį gausite iškart du indus gėlėms. Šiuos indus galite pakabinti verandoje ar prieškambaryje. Tradicinius vazonus galite atnaujinti po remonto likusiais dažais ar plytelėmis. Kurdami savo sodą ar daržą paverskite kiekvieną lysvę menišku kampeliu!

Svarbu žinoti

Uždaruose sandariuose induose reikia padaryti skylutę, per kurią išbėgs vandens perteklius, arba tokį indą naudoti tik vazonui įdėti.

Medinę dėžę, kad ji ilgiau tarnautų, prieš sodindami augalus iš vidaus išklokite celofanu.

Gerai pagalvokite, ar pasirinktas indas tiks kaip vazonas, ar tik kaip dėklas vazonui. Pavyzdžiui, gėles pasodinę į medžiaginį batą rizikuojate, kad medžiaga greitai suirs, o per ją išlįs augalo šaknys.


ekologija, gėlės, indai gėlėms, interjeras, namų interjeras, seni daiktai, vazonai, vazonėliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai