Now Reading
VU ekonomikos fakultetas kviečia į „Merkurijaus dienas“

VU ekonomikos fakultetas kviečia į „Merkurijaus dienas“

VU ekonomikos fakultetas kviečia į „Merkurijaus dienas“

Laikas.lt

Jau 37-ąjį pavasarį ekonomikos fakulteto studentai, devintą prakaitą liedami ir nugarų neatitiesdami, ruošiasi sutikti prekybos, keliautojų ir iškalbos dievą Merkurijų, kartu su savimi nešantį kalną linksmybių, pramogų bei staigmenų.

Laukti liko nebedaug – jau šiandien, balandžio 16-ąją, „Merkurijaus dienos“ skelbdamos Eros pabaigą keturioms beprotiškai fantastiškoms dienoms okupuos Saulėtekį. Deramai palydėti senąją bei sutikti naująją erą privalu kiekvienam, todėl žiopsoti neverta – šok į sportbačius ir lėk čia!

Kai supranti, kad era baigiasi arba Atidarymas

Nuo majų kalendoriaus išpranašautos lemties nepabėgsi, nors pabandyti verta. Vien dėl šios priežasties Merkurijaus dienų atidarymas prasidės masiniu bėgimu (dar kitaip vadinamu maratonu) Saulėtekio miškais, kalnais ir pakalnėmis, o baigę trasą drąsuoliai bei juos palaikę bičiuliai visą vakarą mėgausis „Utenos alaus“ pirtimi, pačiomis įvairiausiomis ir dažnai netikėtomis pramogomis, siurprizais bei stovėti vietoje neleisiančiu koncertu kartu su grupėmis „Jama&W”, „Artrace”, „Karma” ir „The Deflux”.

Nepakartojamą (bet tikrai tokį, kurį kiekvienas norėtų pakartoti 🙂 ) vakarą tradiciškai vainikuos ketvirtu numeriu pažymėtame bendrabutyje įsižiebsiančios „EF“ raidės, primenančios mums, kurio fakulteto šventę švenčiam (gi ekonomikos!) ir tarsi rėkte rėkiančios „Eik Fakultetan!“. Kaip vėliau paaiškės, tikrai ne be reikalo.

Linksminkis iki galo arba Laisvalaikis

Kažkurioje legendoje buvo minima, jog be pokerio ir krepšinio įgūdžių naujoje eroje sunkiai išsiversi, todėl būtų tiesiog nepadoru praleisti progą dar labiau patobulėti šiose srityse ir nušluosčius nosį konkurentams didžiuotis paskutinio mūsų eroje organizuoto turnyro čempiono vardu. Kas be ko, nei vienas save gerbiantis studentas nedrįstu praleisti ir foto konkurso, kurį laimėjęs džiaugtųsi unikalia fotosesija Andriaus Burbos studijoje. O kokios gi linksmybės be šokių? Didelio mokslo čia nereikia – tiesiog nepatingėti ateiti į Jungiamuosiuos rūmus, kur kiekvienas bus pasitiktas su šypsenom ir gera muzika (dar geresniais judesiukais!) bei pakviestas porą jų padaryti kartu. Sunku? Ne, smagu! Kaip ir uždarymo vakaro metu visiems kartu šokti ką tik iškeptą fakulteto šokį, kurį kiekvienas norintis turės progą įvaldyti pertraukų metu. Apie smiginio varžybas, galvosūkius ir žaidimus, slėpynes, gaudynes ir daugybę kitų dalykų tikriausiai net neverta pasakoti – tai tiesiog gyvybiškai būtina pačiam pamatyti ir pabandyti. Tamsta jau pakeliui? 🙂

Ko neprivalgei, to neprilaižysi arba Akademinė dalis

Kita vertus, o kodėl nepabandžius? Vien dėl to, kad aukštai iškėlęs galvą galėtum pasakyti „žinau“, verta atlėkti pasikalbėti ir pasiklausyti žmonių, kurie be abejonės išmano tai, apie ką kalba. Apie ką mes čia? Nagi štai, pirmadienį, dar prieš atidarymą prie beveik apskritojo stalo susirinks žmonės, linkę tikėti tuo, kad jaunimo nedarbo erai taip pat jau ateina galas. O gal tokios eros net nebuvo ir čia paprasčiausias visuomenės „išmislas“? Tikime, kad drauge su Algimantu Variakoju, Dariumi Montvila, Juozu Ruževičiumi, Daliumi Serafinu ir Mantu Pieža išsiaiškinsime šiuos ir kitus klausimus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O jau antradienį iš Sauliaus Jovaišo galėsime išgirsti, kodėl bendruomenėms reikalingi lyderiai, kaip jais tampama ir ką daryti, kad autoritetu kitiems išliktum visą gyvenimą. Absoliučiai nekreipdami dėmesio į tai, kad ekonomistai mokslus kremta Saulėtekyje, o politikai – už gero pusvalandžio kelio antru troleibusu centro link, trečiadienio popietę kartu su Šarūnu Biručiu bandysime išsiaiškinti, kaip ir kodėl tarpusavyje vis tik susijusios politika ir ekonomika. Ketvirtadienį, jau beauštant naujai erai, dar turėsime galimybę paburbėti kartu su Andriumi Užkalniu ir išgirsti, kas per vienas tas ateities prognozavimas ir kodėl tai daryti yra labai, netgi labai nedėkingas darbas.

Nepamirškime ir jau vykstančio ir tą patį ketvirtadienį pasibaigsiančio VU SIF organizuojamo investicinio žaidimo, kurio metu kiekvienas dalyvaujantis ne tik turės progą suprasti, gali jis pakeisti žymųjį Warren’ą Buffet’ą ar ne, bet ir laimėti mobilųjį telefoną, kurį įsteigė „Mobili linija“. Veiklos per akis, tad griebk savo dienotvarkę ir žinok, kad balandžio 16-19 dienomis esi užimtas. Rimtai!

Pasitinkant naują erą arba Uždarymas

Kai nurimsta vulkanai ir kai kiekvienas suskumba iš senosios eros pasiimti viską, ką tik gali, pradeda aušti naujoji. Tiesa, tai toli gražu nereiškia, kad jau galima nurimti, nes ugnies ir triukų čia bus daug (ne be reikalo – fakyrų grupė „13” ir iliuzonistas Justas su savo “Skania Magija” nustebins ne vieną ir ne du (šimtus, žinoma! )). Kaip ir geros muzikos, kurią žadėjo Virus J bei DJ Mantini ir, žinoma, gyvenantis tik kartą, šiek tiek pačiuožęs, bet visada nepakartojamas Mantas!!! Jeigu dar pridėsime ir „Drakono ženklo“ žadėtą galimybę pagaliau įsiverti išsvajotąjį auskarą ar pabandyti nusipiešti laikiną tatuiruotę, greit nebesuprasime, čia dangus ar pragaras taip keistai juokauja su mumis. Galbūt ir nereikia suprasti, tiesiog – mėgautis, šokinėti ir šėlti. Juk, kaip sakoma, nauja era – naujos taisyklės. Kurkime jas drauge!

Daugiau informacijos čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top