Now Reading
Naujovė vilniečiams – atsiskaitymas už transporto paslaugas mobiliajame telefone

Naujovė vilniečiams – atsiskaitymas už transporto paslaugas mobiliajame telefone

Naujovė vilniečiams – atsiskaitymas už transporto paslaugas mobiliajame telefone

Laikas.lt
Nuotr. Vilnius.lt

Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai dar šiemet galės nemokamai į savo telefonus įsidiegti „m.transportas“ mobiliąją aplikaciją.

Kol estai svarsto dėl viešojo transporto inovacijų savo sostinėje, viniečiai taip pat nesnaudžia. Naujosios aplikacijos pagalba vilniečiams bus patogiau ir paprasčiau įsigyti vienkartinį ar laikiną viešojo transporto mobilųjį bilietą (m.bilietą), susidaryti kelionės maršrutą. Mobiliuoju telefonu taip pat galima bus sumokėti už automobilių stovėjimą, kurio laikas bus skaičiuojamas „Start-stop“ principu. Todėl šios naujovės dėka vairuotojai mokės tik už faktinį stovėjimo laiką.

Naudojantis šia mobiliąja aplikacija galima bus išsikviesti taksi, stebėti taksi automobilio maršrutą, apskaičiuoti orientacinę važiavimo kainą bei apmokėti kelionę. Programa taip pat leis mobiliuoju telefonu rezervuoti ir iš anksto apmokėti važiavimą miesto elektroroleriu „e.oranžinis“. Vartotojas galės pasirinkti, iš kokios sąskaitos – mobilaus operatoriaus ar banko, atsiskaityti už paslaugas.

„Ši mobilioji aplikacija tuo pačiu galėtų tapti ir išskirtine vilniečių aplikacija, kurios vartotojai naudotųsi nuolaidų sistema įsigyjant viešojo transporto bilietus, mažiau mokėtų už naujai steigiamos taksi įmonės paslaugas, automobilių stovėjimą, elektrorolerių nuomą. Nuolaidos būtų suteikiamos tik gyventojams, deklaravusiems savo gyvenamąją vietą Vilniuje“, – sakė e.miesto darbo grupės vadovė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Indrė Jakaitytė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasiūlymus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ paskelbtam integruotos informacinės sistemos, skirtos aptarnauti elektroninius atsiskaitymus mobiliuoju telefonu už multimodalinio transporto paslaugas Vilniaus mieste, sukūrimo, įdiegimo, integravimo, testavimo, paleidimo ir priežiūros bei papildomų paslaugų pirkimo atvirajam konkursui galima teikti iki gegužės 18 d.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top