7 santuokos pliusai arba kokia nauda iš laimingos santuokos?

Asvyras.lt

Šventės jau seniai baigėsi, pasidarė liūdna ir atsirado noras, kad šalia būtų žmona? Vesti – tai visiškai normalu. Mes netgi žinome keletą argumentų, kurie puikiai parodo, kokia gera yra susituokusių vyro būsena/būklė. 7 santuokos pliusai arba kokia nauda iš laimingos santuokos?

1. Daug laimės

Australijos mokslininkai tai garantuoja. Jie mini rekordinį skaičių – 135% – būtent tiek, jų manymu, susituokęs vyras yra laimingesnis nei vienišas. Patys mokslininkai argumentuoja tai ramesniu gyvenimu ir rūpesčiu, kurį laimingasis periodiškai jaučia iš savo antrosios pusės.

2. Didelis atlyginimas

Virdžinijos universiteto tyrėjai nustatė, kad vedę vyrai gauna 22% didesnius atlyginimus nei jų vieniši kolegos. Kitas Amerikos mokslininkų tyrimas (kurio respondentais, beje, buvo jūreiviai, karininkai) parodė: žmona – svarus argumentas viršininkui, kad jis kilstelėtų vyrą karjeros laiptais. Taigi: norite geros karjeros – kuo greičiau kurkit fiktyvią santuoką ;).

3. Mažiau problemų


JAV Teisingumo ministerija surinko duomenis apie gatvės nusikaltimus. Darbuotojais nustebę “krito” ant kėdžių: vienišiai keturis kartus dažniau rizikuoja tapti žmogžudystės, apiplėšimo arba išprievartavimo aukomis. Į vedusius gatvės chuliganai kažkodėl nesitaiko; gali būti, kad bijo keršto.

4. Reguliarus seksas

2006 metais Britanijos mokslininkai atliko 38 šalių vyrų apklausą. Duomenys praktiškai visur buvo tokie patys: vedę vyrai visame pasaulyje lenkia nevedusius pagal sekso kiekybės rodiklį. Apie sekso kokybę britai nutyli, tačiau mes žinome: gerose rankose moteris akimirksniu prieina kondiciją.

5. Gyvenimas be priklausomybių

Laiminga santuoka taip pat padeda apsaugoti jus nuo alkoholio ir nikotino priklausomybės. Amerikos ligų kontrolės ir prevencijos centras padarė būtent tokias išvadas: vyrai – alkoholikai ir rūkaliai dažniausiai būna nevedę.

6. Mažesnė tikimybė susirgti vėžiu

Dar vienas, ganėtinai svarbus santuokos pliusas – išsiskyrę ir nevedę vyrai miršta nuo vėžio atitinkamai 11 ir 16 kartų dažniau nei susituokę. Įrodyta Norvegijos mokslininkų 2007 metais. Ir apskritai, su gyvenimo trukme gyvenantiems teisėtoj santuokoje viskas yra gerai. Kalifornijos universiteto specialistai tyrinėjo vyrus 8 metų laikotarpyje. Jie priėjo išvadą, kad nesusituokusiems grėsė maždaug 88% didesnė grėsmė numirti šiuo gyvenimo tarpsniu (t.y. santuokai tinkamo amžiaus).

7. Nėra širdies problemų

Kaip paaiškėjo, santuoka teikia ne vieną pliusą vyro sveikatai – tačiau tik laiminga santuoka. Jutos (JAV) valstijos mokslininkai išsiaiškino, kad žmonės, susituokę iš meilės, turėjo idealų kraujo spaudimą. Beje, taisyklę paliudijo ir faktas, kad nelaimingoje santuokoje gyvenančių vyrų spaudimas buvo visiškai “sugedęs”. Buvo netgi tokių atvejų, kad gydytojai versdavo ypatingai nesveikus pacientus išsiskirti siekdami išsaugoti likusią sveikatą.

santuoka, santuokos privalumai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai