Now Reading
Pradinių klasių mokytoja darbo neteko paviešinusi, jog kažkada dirbo prostitute

Pradinių klasių mokytoja darbo neteko paviešinusi, jog kažkada dirbo prostitute

Pradinių klasių mokytoja darbo neteko paviešinusi

Laikas.lt

Parengta pagal guardian.co.uk informaciją.

Melissa Petro šiandien dirba laisvai samdoma žurnaliste, bet beveik dešimtmetį ji dirbo prostitute tam, kad galėtų susimokėti už mokslą universitete. Įgijusi išsivalinimą mergina pradėjo dirbti mokytoja Bronkse, tačiau mylimo darbo neteko paviešinusi savo istoriją. 

Mergina teigia, kad visuomenėje gajus stereotipas, jog sekso industrijos darbuotojai turi seksualinių problemų, pernelyg iškreiptą libido ir nuolat galvoja tik apie seksą. Melissa pasakoja, kad prostitutės darbe nėra nieko seksualaus ir jį įvardija kaip „fiziškai alinantį, emociškai sudėtingą ir dvasiškai žlugdantį.“ Nusprendusi viešai kalbėti apie savo potyrius ji neteko mokytojos darbo po pirmosios publikacijos The Huffington Post. „Tikiuosi, kad man niekada neteks vėl priimti sprendimo už seksą imti pinigus, suprantu, kad rizikuoju savo darbu ir socialiniu statusu, tačiau noriu viešai kalbėti apie žmogaus teisę rinktis prostituciją,“ – leidiniui pasakojo dabar jau buvusi mokytoja. 

Pradėjusi studijuoti Antioch koledže (Kalifornijos valstija, JAV) mergina dalyvavo programoje, kurios studentai turėjo galimybę savanoriauti visame pasaulyje – Melissa savanoriavo ir mokėsi Oacha valstijoje pietinėje Meksikos dalyje. Tuo metu ji dirbo paruošiamojoje mokykloje, skirtoje gatvėse gyvenantiems vaikams ir tai buvo jos pirmoji patirtis už JAV ribų. „Viena dieną maisto prekių parduotuvėje atmetė mano kreditinę kortelę. Išnaudojau savo vienintelio pragyvenimo šaltinio limitą. Galėjau arba dirbti striptizo šokėja, arba grįžti namo į klaustrofobišką aplinką iš kurios taip stengiausi ištrūkti. Grįžimas man neatrodė tinkamas pasirinkimas. Kita vertus, darbas sekso industrijoje man atrodė viliojantis dėl priežasčių, kurių pati negalėjau suprasti,“ – apie savo prostitucijos pradžią pasakoja mergina, kuriai tuomet tebuvo 19 metų. 

Melissa pradėjo dirbti striptizo šokėja bei internete talpino skelbimus ir taip rasdavo klientų, kuriems, teikdavo seksualines paslaugas. Toks gyvenimo būdas tęsėsi beveik dešimtmetį ir visą tą laiką mergina rašė apie savo patirtį: „Tai buvo būdas mano pasirinkimui suteikti prasmę, “ – paaiškina ji. 

Skaudu suvokti faktą, kad merginai savo įspūdingą ir itin pasaulietišką patirtį padėjo įgauti prostitucija – pasirinkusi tokį darbą ji turėjo pakankamai lėšų įgyvendinti savo planus. Melissa dalyvavo įvairiose savanoriškose neapmokamose programose visame pasaulyje –dar nebaigusi universiteto ji dirbo prieglaudose, skirtose žmonėms patiriantiems smurtą namuose, Londone rašė projektus moterų sveikatos centrams Somalyje, grįžusi į JAV ji apsigyveno Niu Jorke, kur padėjo neturtingoms mergaitėms įsitvirtinti baigus mokyklą. Gavusi bakalauro laipsnio diplomą Melissa savanoriškai konsultavo feminisčių organizaciją bei asistavo Pediatrijos Departamente valstybinėje mokykloje. Visą tą laiką pragyvenimui ji užsidirbo teikdama seksualines paslaugas už pinigus. 

„Darbas sekso industrijoje sudaro išankstinę nuomonę apie žmogų. Tai siejasi su iškrypimu, narkotikais, psichologinėmis problemomis – jeigu patenki į prostitučių kategoriją, tai nusileidi ant žemiausio visuomenės laiptelio,“ – pasakoja Melissa. Ji teigia, kad patirtis ir asmenybė tampa nebesvarbios, manoma, kad kiekvienas dirbantis sekso industrijoje arba į ją pateko jau dvasiškai sugadintas, arba tokiu tapo dirbdamas. Visuomenė mano, kad tokie žmonės kelia grėsmę ir yra netinkami jokiam rimtam darbui: „Vieną kartą čia patekus visam gyvenimui liksi kekše,“ – aplinkinių požiūrį komentuoja mergina.

2007 – aisiais, primename, po beveik dešimtmetį trukusio darbo sekso industrijoje, mergina neiškentė visuomenės spaudimo ir pratęsusi mokslus įgavo antrą magistro laispnį. Melissa pradėjo dirbti vaikų darželyje ir pradinėje mokykloje Bronkse, Niu Jorke, kur vaikus mokė kūrybinio rašymo bei menų. Paraleliai ji teberašė apie savo patirtį dirbant prostitute bei striptizo šokėja ir pradėjo publikuoti savo rašinius. Melissa pabrėžia, kad visada pasirašydavo savo tikruoju vardu, nes manė jog ji gali naudotis savo žmogaus bei konstitucine teise atvirai reikšti mintis neslepiant identiteto. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Praėjus keletui savaičių nuo pirmosios rimtos publikacijos The Huffington Post, Melissa ryte pasitiko The NY Post antraštė: „Bronkso mokytoja pripažįsta: buvau kekšė“. Straipyje mergina buvo viešai išjuokta, kritikuojama savo buvusio direktoriaus ir dėl to priversta atsisakyti karjeros, kurios ji sunkiai siekė ir kuri jai teikė asmeninį pasitenkinimą. 

„Esu dirbusi daug darbų, tačiau vienintelis į gyvenimo aprašymą neįtrauktas darbas atbaido potencialius darbdavius. Taip, prieš pradėdama dirbti mokytoja aš dirbau prostitute. Na ir kas? Tiesa ta, kad nesu unikumas, tokių žmonių yra daug, daugelis darbą sekso industrijoje pasirenka patys, tam nebūtinas joks piktas sąvadautojas. Žmonės jums sakys, kad tokių kaip aš nėra. Yra, aš čia esu tam, kad pasakyčiau, jog yra,“ – apie savo pasirinkimą kalbėti viešai pasakoja Melissa. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top