Now Reading
Talinas ketina turėti nemokamą viešąjį transportą

Talinas ketina turėti nemokamą viešąjį transportą

Talinas ketina turėti nemokamą viešąjį transportą

Laikas.lt
bbc.co.uk

Estai nusprėndė nuo 2013 – ųjų šalies sostinėje pasiūlyti nemokamą viešąjį transportą. Mero paskelbto referendumo metu net 75% balsavusiųjų šalies gyventojų šiai minčiai pritarė, tačiau kritikai tokius ketinimus vadina populistiniais ir neapgalvotais.

Reikėtų pradėti nuo to, kad negalima rimtai vertinti balsavimo rezultatų – referendume dalyvavo tik penktadalis balsavimo teisę turinčių piliečių. Kritikai taip pat teigia, kad politikai švaisto biudžeto pinigus, o suteikus nemokamą transportą visiems jis taps valkatų ir benamių gyvenamąja vieta.

Estijos politikas Valdo Randpere teigia, kad neįtikima, jog balsavimo surengimas prekybos centruose bei viešose erdvėse kainavo 260 tūkstančių eurų, o milijardus eurų kainuosiantis pakeitimas yra biudžeto švaistymas: „Balsavimo rezultatai buvo aiškus ir be balsavimo. Jeigu Talinas yra toks turtingas, tai galėtų sutvarkyti miesto gatves bei šaligatvius ir skirti lėšų vaikų darželiams,“ – teigė politikas. 

Nemokamo transporto iniciatorius, dabartinis Talino meras, Edgar Savisaar teigė, kad toks sprendimas būtų „vėliava žaliajam judėjimui visoje Europoje.“ Mero paskaičiavimai viešojo transporto bilietai atperka tik 33% išlaidų, tad sprendimas biudžeto tikrai nesužlugdys, o teigiami rezultatai būsią to verti: gatvėse sumažės automobilių, nebus transporto spūsčių, didės turistų srautai, o Talinas taps žinomas, kaip pirmasis miestas Europoje, pasiūlęs nemokamą viešąjį transportą. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top