Now Reading
Šunų nutukimo problemoms „spręsti“ anglai išrado liftus

Šunų nutukimo problemoms „spręsti“ anglai išrado liftus

Šunų nutukimo problemoms „spręsti“ anglai išrado liftus

Laikas.lt
Parengta remiantis Dailymail.co.uk

Visi sutinkame, kad šunys – geriausi žmonių draugai ir visi jais rūpinasi skirtingai. Ir kol vieni keturkojai badauja gatvėse, kiti tunka nuo gero maisto ir tikrai nepersistengia daug judėdami.

Šunų nutukimas – didelė problema Didžiojoje Britanijoje, kurioje, kaip paskaičiavo draudimo bendrovė „More Than“, daugiau nei pusė šunų 2022 metais turės antsvorį. 

Šunų nutukimas – ne vien šunų problema, nes keturkojų šeimininkai savo pernelyg didele meile kankina gyvūnus, kurie nuo svorio pertekliaus netgi sunkiai nulipa ar užlipa namuose esančiais laiptais. Tuomet prasideda traumos, kurios kainuoja tiek šeimininkams, tiek draudimo bendrovėms.

Tad jau minėtoji draudimo bendrovė „More Than“ ruošiasi tokiam šunų nutukimo vajui ir pagamino apie 20 tūkst. Lt (5000 svarų sterlingų) kainuojančius šunų liftus „Stair of the Dog 2022“. Tam, kad apdraustieji gyvūnai nesusilaužytų kaulų belipdami stačiais laiptais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Liftai sukonstruoti taip, kad šuo pats sugebėtų paspausti paleidimo mygtuką laiptų viršuje. Iškviestas liftas saugiau nuleidžia šunį iki laiptų apačios.

Šokiruojantys faktai apie šunų nutukimą Didžiojoje Britanijoje:

  • Didžiojoje Britanijoje yra apie 8,3 mln. šunų ir apie 12 mln kačių. Apytiksliai 37 proc. kačių ir 35 proc. šunų turi antsvorį.
  • Nutukusių šunų skaičius nuo 2006 iki 2011-ųjų metų pakilo 37 proc.
  • Jei toks šunų tukimo skaičius ir toliau didės, per ateinančius penkerius metus Didžioje Britanijoje bus apie 3,8 mln.  nutukusių šunų, t.y. beveik pusė visų šalyje gyvenančių šunų.
  • Keturkojų nutukimas – tai rezultatas to, kad šunys maitinami ne pagal rėžimą, bet labai dažnai, taip pat dėl žmonių užimtumo gyvūnai mažiau vedami pasivaikščioti ar pabėgioti. Teigiama, kad apie 12 mln. naminių gyvūnėlių  yra reguliariai maitinami šokoladu, bulviniais traškučiais, sūriu ir netgi pyragais.
  • Bulvių traškučiai – dažniausiai naminiams gyvūnams šeriamas žmonių maistas. Ir net 45 proc. anglų prisipažino, kad savo gyvūnėlius jie šeria maistu nuo stalo.
  • Vienas iš keturių gyvūnų šeimininkų prisipažįsta, kad jie šeria šunis ar kates nesveiku maistu, nes tiesiog negali atsispirti jų prašymams. 41 proc. gyvūnų savininkų teigia, kad nežinoję, jog toks maistas nesveikas ne tik žmonėms, bet ir jų augintiniams.

Tad kitą kartą prieš duodami savo keturkojui skanų traškutį ar gabalėlį pyrago, pagalvokime, ar išties jam to reikia, nes galimybę nusipirkti brangiai kainuojančius šunų liftus turi ne visi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top