Now Reading
Savaitgalio receptas. Airiški bulvių paplotėliai

Savaitgalio receptas. Airiški bulvių paplotėliai

Savaitgalio receptas. Airiški bulvių paplotėliai

Laikas.lt

Šiandien, airiams minint Airijos globėjo Švento Patriko dieną, siūlome pasigaminti tradicinį šio krašto patiekalą.

Ingredientai:

bulvės, 250 g
miltai, 1 stiklinė
sviestas, 4 šaukštai
druska, 0,5 šaukštelio
kepimo milteliai, 0,5 šaukštelio
pienas, 2 šaukštai
sviestas kepimui

Kaip gaminti:

Bulves nuvalyti, supjaustyti gabaliukais ir išvirti. Išpilti vandenį ir toliau kaitinti, kad išgaruotų skystis.
Sutrinti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atskirame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius, tarkuotą sviestą. Rankomis sutrinti viską iki vientisos masės, sudėti trintas bulves ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, išmaišyti rankomis arba virtuviniu kombainu.

Tešlą padalinti į dvi dalis, suformuoti du rutulius. Padėjus ant lentutės suploti, kad gautųsi 0,5 cm storio blynas. Supjaustyti į 8 dalis, kepti su sviestu.
Patiekti su grietine.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top