Now Reading
„Baltijos baleto grupė“ vėl sušoks „Arachnę“ (Foto)

„Baltijos baleto grupė“ vėl sušoks „Arachnę“ (Foto)

„Baltijos baleto grupė“ vėl sušoks „Arachnę“ (Foto)

Laikas.lt

Naujas erdves išbandžiusi ir anšlaginį pasirodymą pavasario išvakarėse „Ūkio banko teatro arenoje“ surengusi „Baltijos baleto grupė“ grįžta į sostinės „Šokio teatrą“ (T. Kosčiuškos g. 11).

Čia, balandžio 12-ąją, gerbėjų nebesuskaičiuojanti šiuolaikinio baleto trupė sušoks puikių atsiliepimų sulaukusią „Arachnę“. Pagal antikinį mitą iš Ovidijaus „Metamorfozės“ sukurtas režisierės Marijos Simonos Šimulynaitės spektaklis greitai švęs metų gimtadienį, tad nenuostabu, kad šįkart žiūrovai „Šokio teatre“ išvys dar techniškesnį ir dar jausmingesnį reginį.

Svarbus ir pats mitas, įkvėpęs režisierę bei visą spektaklio trupę. Jis pasakoja apie jauną merginą Arachnę. Šioji gyrėsi esanti geriausia audėja, geresnė net už deivę Atėnę. Vėliau Atėnė jai pasirodė apsimetusi sene ir liepė gailėtis dėl savo poelgio, bet ši metė iššūkį deivei. Atėnė jį priėmė ir varžybas laimėjo. Arachnė slegiama kaltės ir apmaudo mėgino nusižudyti, bet Atėnei jos pagailo ir ji merginą pavertė voru.

Šiuolaikinio baleto spektaklyje „Arachnė“ žiūrovai pajus antikinio mito aktualijas, persipinančias su šių dienų tiesomis. Taip pat čia labai svarbūs moterų santykiai, kova dėl konkurencijos.

„Šiandien mes tikime pusdieviais bei vaikomės netikrų vertybių. Šiandien mes patys kuriame įsivaizduojamą prestižą, kuris galiausiai nuveda mus į prakeiksmą“, – apie spektaklio filosofiją kalba jo režisierė Marija Simona Šimulynaitė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žiūrovai „Arachnėje“ išvys ir ypatingą bei neįprastą apšvietimo dizainą – veiksmo linijoje sutinkamas kovos/varžybų motyvas akcentuojamas šviesomis. Įvairūs prožektoriai paverčiami gyvais scenoje funkcionuojančiais veikėjais, stebinčiais ir dalyvaujančiais siužete. Choreografija jungiasi su technika, kontaktuoja su specialiais lazerių „šokiais“, bei visiškai kitaip, nei įprasta matyti scenoje, išsidėsto geografiškai.

„Graikų mitologija – sklidina daugybės antgamtinių būtybių, būtent tai ir motyvuoja tokį scenografinį poelgį. Teatre paplitusi taisyklė, kad „apšvietimo turi nesimatyti“ , šį kartą bus pažeista. Scena bus išversta į kitą pusę ir visi maskuojami prožektoriai taps akivaizdžiai matomi bei labai svarbūs“, – prideda M.S. Šimulynaitė.

Pagrindinius vaidmenis šiame spektaklyje šoka Simona Paciukonytė ir Hilda Palkovskytė. Joms talika Viktorija Naumova ir Irina Nazarenko. Kostiumus „Arachnei“ sukūrė dizaineris Egidijus Rainys.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top