Now Reading
Savaitgalio serialas. „Suburgatory“ – ausims paganyti

Savaitgalio serialas. „Suburgatory“ – ausims paganyti

Savaitgalio serialas. „Suburgatory“ - ausims paganyti

Laikas.lt
Nuotr. abc.go.com

Lengvas kaip daržovių salotos ir „virškinamas“ it greitas maistas – tokio serialo ieškoma vakarams po darbo ar trumpam savaitgalio prasiblaškymui. „Suburgatory“ atitinka šiuos reikalavimus ir patiktų tiek paaugliams, tiek jų tėvams, o taip pat visiems, norintiems pamatyti amerikietiškos svajonės „pamušalą“.

Gyvenimas priemiestyje – tai išpuoselėtos pievutės ir malonūs kaimynai, tačiau jei atvyksti čia iš didmiesčio, akis bado dirbtinės šypsenos, bendruomeniškumas, nepaliekantis asmeninės erdvės, keisti papročiai. Georgas Altermanas, aptikęs paauglės dukters kambaryje jos seksualinio gyvenimo pėdsakų, nusprendžia iš Niu Jorko keltis į saugų ir draugišką Čatsviną, kur, kaip jam atrodo, žolė žalesnė, o jaunuoliai nėra seksualiai aktyvūs. Jo duktė Tessa priešinasi kraustymuisi iš visų jėgų ir ne veltui: atvykėlius čia pasitinka ne taip, kaip tikėtasi.

Vienišas Georgas tampa romantikos ištroškusių priemiesčio damų įkyraus flirto objektu, o Tessa – mokyklos „lūzere“, draugaujančia su atstumtaisiais. Blogiausia, kad Georgą medžioja didžiausios Tessos priešės mama Dallas. Tiesa, nepaisydama amžiaus, ji atrodo kaip dukra: akinanti šypsena, išbalinti plaukai, trumpos suknelės ir nepadoriai daug silikono. Keisčiausia, kad tai netgi atitinka niujorkiečio architekto Georgo grožio sampratą.

Kostiumų dailininkai seriale padirbėjo iš peties, jei neseniai pabaigėte mokyklą ar išgyvenote Gariūnų bumą, jus apims nostalgija: nuogos bambos, rožinės spalvos mini, iš tolo šviečiantis apatinis trikotažas, priklijuoti nagai ir toną sveriantys blizgučiai Čatsvine – kasdienybė. O kur dar rudas įdegis ir dirbtinės blakstienos… Tessos priešė Dalia net bijo mirksėti, nes užsimerkus atsimerkti jau nepavyktų. Ar verta sakyti, kad raudonplaukė Tessa sunkiais batais ir klostuotu sijonu nedera šiame Disneylande?

Pavadinimą serialas „paveldėjo“ iš Lindos Keenan knygos „Suburgatory: Twisted Tales from Darkest Suburbia“, pasakojančios apie moters gyvenimą iš Niu Jorko persikrausčius į priemiestį. Knyga išleista po 13 dienų nuo serialo pasirodymo.

„Suburgatory“ serija trunka vos 20 minučių, tačiau spėjama pademonstruoti priemiesčio kvintesenciją: išpaikę Stepfordo moterų klonai, nosį į svetimus reikalus kišantys kaimynai, vidurinės dievukai ir „autsaideriai“… Žodžiu, stereotipų rinkinys. Visa tai jau esame matę: apie netobulą tobulų žmonių gyvenimą pasakojama dešimtyje serialų. Nuo jų „Suburgatory“ skiriasi šmaikščiais dialogais, Tessos pastabomis ir samprotavimais: niujorkietę stebina priemiesčio paauglių džiūgavimai dėl tėvų skyrybų (dvigubai daugiau dovanų ir net du gimtadieniai per metus!), net per lietų laistomos gėlės ir kitos keistenybės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kadangi dialogai įdomesni už rodomus vaizdus, užtektų „Suburgatory“ klausytis, tad šis serialas puikiai tiktų, jei rankos užimtos, o ausys laisvos.

 


Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:
„American horror story” – psichologinė įtampa ir siaubas
„Shameless“ – sudėtingas didelės šeimos gyvenimas
Demonų medžioklė su „Išrinktaisiais“
Skrendam su „Pan Am“
Sudie, daktare Hausai
Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!
„Dingę“: kaip vedžioti žiūrovus už nosies ir išsaugoti populiarumą
Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai
„Outsourced“ – juokingas, bet rasistinis serialas?
„X failai“: kultinis serialas apie bildukus ir sąmokslus
„Nusivylusios namų šeimininkės” – serialas, kurio niekas nenorėjo
Holivudo įžymybės ir retro mafija seriale „Boardwalk Empire“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top