Kovo 11-osios šventinių renginių gidas

Laikas.lt

Kovo 11 d. - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Šia proga, Vilniuje ir Kaune vyks visai nemažai renginių, su kuriais ir siūlome susipažinti renginių gide.

Vilniuje

Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas prie Seimo. Renginys nemokamas.

12.00 val. Trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje
12.15 val. Lietuvos kariuomenės orkestro ir Garbės sargybos kuopos karių iškilmingas žygiavimas Gedimino prospekte
12.30 val. Atvirų durų valandos Lietuvos Respublikos Seimo I rūmuose, kur ne tik pasivaikščiosime, bet ir pasidarysime trispalves vėliavėles, didesni vaikai bus pamokyti nusipinti trispalves draugystės apyrankes; piešime ir rašysime linkėjimus Lietuvai!

Vėliavos pakėlimo ceremonija

  • 12 val., S. Daukanto aikštė
  • Renginys nemokamas

Vėliavos pakėlimo ceremonijoje dalyvauja ne tik šiuolaikinėmis paradinėmis uniformomis, bet ir viduramžių šarvais vilkintys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai. Kariai, dėvintys atkurtą 14-ojo amžiaus Algirdo epochos valdovų rūmų sargybinių uniformą, neša žinią apie tai, kad nūdienos Lietuvos kariuomenė yra garbingos savo šalies istorijos sargai, tūkstantmetės šalies istorijos dalis.

Populiariausia paroda pasaulyje „The Human Body Exhibition“

  • 10-22 val., PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9
  • Kaina – 40-55 Lt

Sensaciją mokslo ir medicinos pasaulyje sukėlusi žmonių kūnų paroda „The Human Body Exhibition“ pirmą kartą bus rodoma Lietuvoje. Milijonus lankytojų sutraukianti paroda „The Human Body Exhibition“ mūsų šalyje bus atidaryta vasario 17 d. Beveik 200 eksponatų ir svarbiausias anatomines žmogaus kūno dalis pristatysianti paroda pateiks unikalų trimatį žvilgsnį į žmogaus kūną ir tai, kas iš tikrųjų slypi po mūsų oda. „The Human Body Exhibition“ paroda veiks pekybos centro „Panorama“ antrame aukšte, parodos laikas ir lankytojų skaičius bus ribotas.

Muzikinis spektaklis vaikams „Geltonų plytų kelias“

  • 12-14 val., „Keistuolių teatras“, Laisvės pr. 60
  • Kaina – 23 Lt

„Geltonų Plytų kelias“ – visiškai naujas daugeliui gerai žinomo Keistuolių teatro spektaklio „Smaragdo miesto burtininkas“ pastatymas. 11 metų scenoje gyvavęs spektaklis po penkerių metų pertraukos atgimė prieš žiūrovus visiškai naujomis spalvomis, su visai kitais aktoriais, su kitu pavadinimu, bet su nepamirštamomis dainelėmis ir nenuginčijamomis tiesomis, nes kaip kartoja ne vienas Keistuolis, „Svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose!“

Apsilankymas Deimantų Muziejuje

  • 10-19 val., „Deimantų muziejus“, Vokiečių g. 11
  • Kaina – 15 Lt

Deimantų muziejus – pirmasis tokio tipo muziejus Rytų Europoje – tai unikalus brangakmenių pasaulis pačioje Vilniaus miesto širdyje.

Muziejuje naudojama garsinė ir vaizdinė medžiaga pravers deimantų paslapties šydą, pradedant neapdirbtais brangakmeniais ir baigiant briliantais paruoštais prekybai. 

M.Mikutavičiaus akustinis koncertas

  • 18 val., „Kongresų rūmai“, Vilniaus g. 6/16
  • Kaina – 53-93 Lt

Yra atlikėjų, kurie atrodo per švelnūs ir ramūs didelėms salėms ir triukšmingiems koncertams. Ir yra tokių, kurie atrodo pernelyg audringi, kad galėtų koncertuoti tyliai. Marijonas priklauso pastariesiems. Išgarsėjęs visuotinai dainuojamomis dainomis “Trys milijonai”, “Pasveikinkit vieni kitus” jis, rodos, sukurtas masinėms šventėms ir svaigulingoms fiestoms. Tačiau geriau su atlikėjo kūryba susipažinę klausytojai žino jo dainas, kurias galima tiesiog šnabždėti, nebijant sudrumsti ramybės. 

Kovo 11-osios minėjims Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse

  • 10 val., Tuskulėnų ritmies parko memorialinis kompleksas,
  • Renginys nemokamas

Dienos metu Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse lankytojai galės aplankyti koplyčią-kolumbariumą, nemokamai apžiūrėti muziejinę ekspoziciją „Tuskulėnų dvaro paslaptys“, konferencijų salėje eksponuojamą Lietuvos Respublikos Seimo parodą „Laisvės sparnai“ bei Tuskulėnų dvaro rūmuose eksponuojamą Genocido aukų muziejaus kilnojamą parodą „Po svetimu dangum: Lietuvos gyventojai sovietų lageriuose ir tremtyje 1940–1958 m.“. Nuo 14 val. Memorialinio komplekso Konferencijų salėje bus demonstruojami dokumentiniai filmai: 14 val. – „Raudonasis teroras gintarinėje pakrantėje“ (rež. K. Gumbert, 2009 m., 55 min.), 16 val. – „Sovietų pasaka“ (rež. E. Šnorė, 2008 m., 85 min.).

Mes - pasaulis

  • 13 val., „New York“, Kalvarijų g. 85
  • Kaina – 10 Lt

Įspūdingose muzikinėse teatralizuotose programose šeimai dalyvaus žinomi populiariosios muzikos atlikėjai, taip pat vaikų ir jaunimo muzikos bei šokių grupės iš visos Lietuvos.
Programos metu, kartu su visa savo šeima sudalyvauk ir išbandyk save be proto linksmose ir skaniose sūrio plėšymo varžybose, bei žaidimų ir užduočių maratone. Atsiskleisk kovose arba tiesiog ateik ir išsirink savo favoritus.

Sekmadienio muzika

  • 14 val., Arkikatedra bazilika, Katedros a. 1
  • Renginys nemokamas

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai
Lietuvos žemės ūkio ministerijos mišrus choras DOBILAS
Meno vadovė ir dirigentė GRAZINA VAISNORAITE
AUSRA LIUTKUTE (sopranas)
GEDIMINAS KVIKLYS (vargonai)

Projekto „Misija Sibiras‘11“ fotografijų paroda

  • 13-16 val., Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos parodų salė, Šv. Jono g. 11
  • Renginys nemokamas

Vasarą Tadžikistano Respublikoje ir Tomsko srityje lankęsi ekspedicijų dalyviai patys įamžino akimirkas, atspindinčias jų pastatytą kryžių, paminklo atidengimą, darbą kapinėse, nuotaikas, išgyvenimus, sunkumus, įsimintinus susitikimus su tautiečiais.

Vilniaus savivaldybės renginiai

9.00 val. Gėlių padėjimo ceremonija prie Kovos 11-ajai skirto paminklo Nepriklausomybės aikštėje.
9.20 val. Fotografo Vytauto Daraškevičiaus parodos „Į Laisvę“ Seimo parodų galerijoje ir Tautinių bendrijų namų parodos Seimo I rūmų fojė atidarymas*
12.00 val. Trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje.
12.15 val. Lietuvos kariuomenės orkestro ir Garbės sargybos kuopos karių iškilmingas žygiavimas Gedimino prospekte.
12.30 val. Šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.
12.30–16.00 val. Atvirų durų valandos Lietuvos Respublikos Seimo I rūmuose. Meno kolektyvų pasirodymai, parodų lankymas.
14.00 val. Šventinis koncertas Katedros aikštėje Vilniuje.
14.00 val. Valstybės Nepriklausomybės stipendijos įteikimas Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose, Algirdo Mykolo Brazausko salėje*
17.30 val.  pro atidarytus Muzikos ir teatro akademijos langus skambės muzika, bus šokama drauge su "DJ Mark Splinter", "Tomu Boo", "Swix", "Vaiper Despotin". Renginio baigiamasis akordas – drauge su maestro Vytautu Juozapaičiu bus giedama Tautinė giesmė.
Atvirų durų diena Genocido aukų muziejuje (Aukų g. 2A)

Nuo 10 iki 18 val. lankytojai turės galimybę nemokamai aplankyti buvusį KGB vidaus kalėjimą, mirties nuosprendžių vykdymo patalpą, muziejaus ekspozicijas, konferencijų salėje apžiūrėti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro inicijuoto nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija" dalyvių piešinių parodą.

Kaune

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA

  • 17 val., Kauno menininkų namai, V.Putvinskio g.56, Kaunas
  • Renginys nemokamas

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) kovo 11 d., sekmadienį, 17 val. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai - literatūrinė muzikinė programa „Yra tiktai Tėvynė" pagal Justino Marcinkevičiaus dramas, poemų  fragmentus, eilėraščius, dainas Poeto tekstais. Dalyvaus: aktorius Petras Venslovas, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Giedrė Juchnevičiūtė-Beinorienė, Kauno valstybinio choro koncertmeisterė Beata Vingraitė, klarnetininkas Valdas Andriuškevičius. 

Chorinės muzikos koncertas „Laisvės varpas“

  • 15 val., „Tautos namai“, Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1
  • Renginys Nemokamas

Dalyvaus mišrūs chorai „Ainiai“ (vad. Mindaugas Šikšnius) ir „Gintaras“ (vad. Jovita Kulakauskienė), vyrų choras „Perkūnas“ (vad. Romaldas Misiukevičius).

Simfoninės muzikos koncertas

  • 17 val., Kauno valstybinė filharmonija, L. Sapiegos g. 5
  • Kaina – 13-18 Lt

XV kompozitorių E. Griego (1843-1907) ir M.K. Čiurlionio (1875-1911)
muzikos festivalis. Baigiamasis koncertas. Programje - S.Prokofjevo, J.A.Greigo, E.Griego, M.K.Čiurlionio kūriniai.

Akustinis Jazzu ir Petro Geniušo koncertas

  • 19 val., „Gargaras“, Raudondvario kelias 101
  • Kaina - 23 Lt

Nepriklausomybės dienos proga publiką sušildęs įstabiu atlikėjos Jurgos koncertu Kauno „Gargaras“ jau ruošiasi ir dar vienos ne mažiau Lietuvai svarbios datos paminėjimui. Kovo 11-osios vakarą įvairialypės kultūrinės erdvės scenoje susitiks du skirtingų kartų ir muzikinių polių atstovai – pianistas Petras Geniušas ir dainininkė Justė „Jazzu“ Arlauskaitė.

Kaip prisipažįsta šiuo metu Švedijoje solinį albumą įrašinėjanti Jazzu, Nacionalinės premijos ir daugybės kitų svarių apdovanojimų laureatas Petras Geniušas – sena jos muzikinė meilė. „Kai vaikystėje pati mokiausi skambinti fortepijonu, nuolat lankydavausi jo koncertuose“, – prisimena vokalistė ir dainų autorė.

Kauno savivaldybės renginiai

10.30 val.  Šv. Mišios Kauno arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1).
10 val. Šv. Mišios Kauno Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje (Nepriklausomybės a. 14A).
11.40 val.  Varpų muzikos koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Varpais skambins 
J. Vilnonis.
12 val. Iškilmingas minėjimas, Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas prie paminklų Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
12.40 val.  Akcija „Laisvės žiedai" ir pėsčiųjų žygio pradžia Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
13 val. Šventinis koncertas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Dalyvaus Kristina Siurbytė, Egidijus Bavikinas, Simona Milinytė, grupės „UPS", „Štai", „Kvinta", „Rebelheart".
13 val. Kovo 11-osios Akto signatarų kapų lankymas Petrašiūnų ir Žemutinių Kaniūkų kapinėse.
13 val. Renginys „Mūsų gatvėj šiandien šventė!" „Girstučio" kultūros ir sporto centre (Kovo 11-osios g. 26). Dalyvaus šokio teatrai „Tūta", „Gijelė", solistai Rita Preikšaitė ir Tomas Ladiga, pianistė Šviesė Čepliauskaitė, aktorius Petras Venslovas.
13-17 val.  400 m2 Lietuvos trispalvės skraidinimo aitvarais akcija Nemuno saloje (esant tinkamam orui).
14 val.  Chorinės muzikos koncertas „Dainuoju Lietuvai" Kauno įgulos karininkų ramovėje 
(A. Mickevičiaus g. 19). Dalyvaus chorai „Indraja", „Varpas".
15 val. Chorinės muzikos koncertas „Laisvės varpas" Kauno kultūros centre „Tautos namai" (Vytauto pr. 79). Dalyvaus mišrūs chorai „Gintaras", „Ainiai", vyrų choras „Perkūnas".
15 val. Kino filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją" seansas  kino teatre „Romuva" (Laisvės al. 54).      Įėjimas nemokamas.
16 val.  Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos nuleidimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.
17 val.  Kompozitorių E. Griego ir M. K. Čiurlionio muzikos festivalio baigiamasis koncertas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, Kauno valstybinėje filharmonijoje (L. Sapiegos g. 5). Dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, solistė Marina Kan. Įėjimas senjorams su pakvietimais, išduodamais Kauno valstybinės filharmonijos kasoje.
17 val. Literatūrinė-muzikinė programa „Yra tiktai tėvynė", skirta Justinui Marcinkevičiui, Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56). Dalyvaus aktorius Petras Venslovas, solistė Giedrė Juknevičiūtė-Beinarienė, koncertmeisterė Beata Vingraitė, klarnetininkas Valdas Andriuškevičius.
 

kaunas, kovo 11, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, renginiai, renginiai Kaune, renginiai vilniuje, renginių gidas, vilnius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai