Now Reading
Kaip Naudotis Internetu, Užuot Leidus Jam Naudotis Tavimi

Kaip Naudotis Internetu, Užuot Leidus Jam Naudotis Tavimi

Kaip Naudotis Internetu

Linas Matulis
Supergentis.lt

Jei tu dabar skaitai šį tekstą, yra tikimybė, kad dar visai neseniai tu dirbai kažkokį daugiau ar mažiau svarbų darbą, kurį tu nori/turi padaryti dar šiandien.

Bet vieną akimirką tavo dėmesys nepastebimai nuklydo į šalį, tu paspaudei vieną nuorodą, po jos kitą… ir štai – tu esi čia, užuot daręs tai, kas tau iš tikro svarbu.

Jei taip ir nutiko, greičiausiai, dabar tu jauti viduje kylantį kaltės jausmą, kuris spiria tave mesti šį tekstą ir grįžti prie darbo, kurį tu turi padaryti.

5 minutėms.

Kol tave vėl pagaus impulsas paspausti „facebook“/„gmail“/„youtube“ ar kitą gundantį mygtuką ir tu vėl iškeliausi į beribes interneto erdves.

Taip tu kartosi šį ciklą, kol baigsis tavo darbo valandos arba kol kažkas kitas privers tave nueiti nuo kompo – alkis, draugai, kiti reikalai arba tiesiog neišvengiamas poreikis išsimiegoti.

Tada tu pabusi rytoj ryte ir pradėsi tą patį ciklą iš naujo.

Ir jei tu nenuspręsi nutraukti šio besikartojančio ciklo dabar – tu stipriai rizikuoji pabusti vieną dieną po 20 metų su gniuždančiu suvokimu, kad visas tavo gyvenimo kūrybinis potencialas buvo nuleistas į unitazą diena iš dienos besidriginant „Facebook‘e“.

Koks praradimas…

Todėl šį kartą verta skaityti toliau: nes perskaitęs šį straipsnį iki galo, tu būsi padėjęs tvirtus pagrindus savo naujiems, galingiems įpročiams, kurie vėl pavers internetą magišku produktyvumo įrankiu, o tave patį – pirmo lygio Absoliučios Tinklo Kontrolės Meistru.

Pasiruošęs?

Varom.

1 ŽINGSNIS: ATPAŽINK SAVO PRIEŠĄ

Jei tu manai, kad tavo tikrasis priešas yra internetas, tada…

Ačiū, sėskis, dvejetukas.

Nes internetas nėra nei tavo priešas, nei draugas – jis tiesiog įrankis. Kaip šaukštas, peilis ir pieštukas. Tik galingesnis – bent kokius 1000 kartų.

Būtent dėl savo galios jis tave nuolat ir nubloškia ten, kur tu visai nenorėjai būti – nes kol tu neturi tam reikalingų įgūdžių, tu esi tiesiog per silpnas jį valdyti.

Bet kai tu įgyji reikalingas žinias bei įgūdžius, tu gali pajungti supergalingą interneto sistemą savo gyvenimo tikslams – lyg sėstum už asmeninio “Bugatti Veyron” vairo ir įsakytum jam perkelti tave ten, kur tu nori.

Natūralu, kad tau gali kilti klausimas:

Jei naršymas internete sunaudoja tiek daug tavo laiko, energijos ir gyvenimo džiaugsmo, tačiau internetas nėra tavo priešas – tai kas tada tavo priešas?

Vienas bjaurus įprotis, kuris nužudo visus naujus, gerus ir galingus įgūdžius dar jiems nepradėjus formuotis:

Akimirkos pasitenkinimo impulsas. Kas tai yra? Trumpai ir glaustai – tai jėga, kuri priverčia tave atsisakyti didesnio gėrio ateityje, dėl (daug) mažesnio gėrio dabar. Skamba visai nekaltai, tiesa?

Taip tik skamba – nes šis mažas, beveik nepastebimas ir iš pirmo žvilgsnio visai nekenksmingas impulsas iš tikro yra galinga ir klastinga jėga: ji pertraukia tai, ką tu darei, priverčia tave pamiršti tai, kas tau iš tikro svarbu ir nutempia tave tenkinti savo trumpalaikių poreikių tiesiog apgailėtinoje kokybėje.

Ir tai ne šiaip “poezija” – dar 1972 metais Stanfordo universitete atlikta studija įrodė, kad žmonės, kurie sugeba valdyti akimirkos pasitenkinimo impulsą, gyvena daug laimingesnius, stipresnius ir kitaip “–esnius” gyvenimus, nei tie, kurie šio impulso nevaldo.

Vargu ar tai stebina, kai supranti, kad:

Akimirkos pasitenkinimo impulsas priverčia tave pamiršti, kuo tu gali tapti, ką tu gali patirti, ką tu gali gauti ir ką tu gali duoti ilgajame savo gyvenimo bėgyje.

Ir verčia tave elgtis taip, lyg tu būtum neandertalietis, kuris prisiryja bet kokio maisto, vos tik jo radęs – nes bijo, kad rytoj maisto gali nebegauti visai. Arba kad rytojus gali visai neateiti – gyvenimas juk toks trumpas…

Bet visi, kas skaitė Seneką, prisimena, kad gyvenimas iš tikrųjų yra ilgas – jei tik tu moki juo naudotis.

Bėda ta, kad tu nežinai, kaip naudotis savo gyvenimu tol, kol tu nevaldai akimirkos pasitenkinimo impulso.

Nes būtent akimirkos pasitenkinimo impulsas ir įsuka tave į “gyvenimą trumpinantį” ratą, kuriame tu sakai sau ”čia tik kelios minutės”, pamiršti, ką tu norėjai padaryti ir spaudi atsitiktinę nuorodą.

Viena nuoroda veda į kitą, antra – į trečią, minutės nepastebimai virsta valandomis, valandos – dienomis, dienos – metais, o metai – gyvenimu.

Kuris prabėgo, lyg viena akimirka, taip nieko išskirtinio ir nenuveikus.

Todėl verta sužinoti apie akimirkos pasitenkinimo impulsą kiek galima daugiau, nes nevaldomas šis impulsas paprasčiausiai žudo tavo potencialą ir tavo gyvenimą – kuo greičiau tu tai suvoksi ir kuo giliau integruosi šį suvokimą į savo kasdienius veiksmus, tuo daugiau ramybės, džiaugsmo, energijos ir tikro spontaniškumo bus tavo gyvenime.

Ir jau vien už šio impulso slypinčių priežasčių suvokimas – kas būtent verčia tave jam paklusti? – gali nulemti milžinišką skirtumą tavo gyvenime:

Kol tu nesuvoki už akimirkos pasitenkinimo impulso slypinčių priežasčių – esi nepajėgus jam pasipriešinti ilgajame bėgyje;
Kai tu žinai šias priežastis – esi laisvas pasirinkti ar tu nori nuo šiol pats valdyti šį impulsą ar tiesiog leisti jam toliau valdyti tave.

Išsiaiškinkme tas priežastis dabar ir pakelkime tavo suvokimą lygiu aukščiau.

2 ŽINGSNIS: SUVOK SAVO PRIEŽASTIS – KODĖL BŪTENT TU TAI DARAI?

Ir tu jau žinai atsakymą – nes naršymas internete patenkina visą kalną tavo poreikių.

Akimirksniu.

Prisimeni Tony Robbins “6 žmogaus poreikius” ir kaip jie susiję su tavo įpročiais?

Visą esmę vienu sakiniu:

Tavo veiksmas, pakartotas kelis kartus iš eilės ir patenkinęs 2 ar daugiau tavo poreikių, turi didelę tikimybę tapti įpročiu – nes tavo pasąmonė jį atpažįsta kaip tau naudingą.

Kokius tavo poreikius patenkina internetas?

Vien naršymas „facebook‘e“ patenkina daugiau tavo poreikių, nei pakanka naujam, nesąmoningam įpročiui:

Užtikrintumas:
Su šiuo poreikiu viskas labai paprasta – „facebook‘as“ tiesiog visada yra ten. Užtikrintai.

Neužtikrintumas/įvairovė:
Tu niekada nežinai: galbūt kaip tik dabar kas nors „palaikino“ tavo nuotrauką. Arba pakomentavo. Arba parašė žinutę. Arba įdėjo įdomią nuorodą. Arba “bakstelėjo”. Arba tavo “farmville’yje” užaugo nauji moliūgai. Žodžiu, “facebook’e” kas akimirką nutinka kažkas naujo. Arba gali nutikti.

Reikšmingumas:
Jei kažkas „palaikino“ tavo statuso pranešimą – tavo žodžiai yra ne šiaip sau, jie kažką reiškia, vadinasi, su tavimi reikia skaitytis. O jei kas nors palaikino tavo nuorodą – tu išvis pasijauti taip, lyg pats būtum sukūręs tos nuorodos turinį. (Taip, man taip pat buvo sunku tai sau pripažinti..)

Meilė/ryšys su kitais:
Dėl meilės nesu tikras, bet ryšys su kitais – akivaizdus. Ko dar tu lendi į „facebook‘ą“ galų gale?..

Augimas:
Teoriškai įmanomas, bet kol tu neįvaldei Absoliučios Tinklo Kontrolės įgūdžių – tu tik apgaudinėji save.
Davimas:
Taip pat, kaip ir augimas.

Rezultatas?

Bent 4 tavo poreikiai iš 6!..

Todėl visai nenuostabu, kad “facebook’as” taip kelia priklausomybę – nes jis garantuotai patenkina visą toną tavo poreikių, tau net neišeinant iš namų ir nemokant už tai pinigų.

Bet tu vis tiek susimoki – savo laiku, dėmesiu ir energija bei vėjais leidžiamu kūrybiškumu:

Kūrybiškumu, kuris įgijęs apčiuopiamą išraišką paverstų tavo gyvenimą išskirtiniu meno kūriniu ir kvapą gniaužiančiu nuotykiu;

Kūrybiškumu, kuris nuleistas vėjais, pavers tavo gyvenimą pasiteisinimų ir apgailestavimų rinkiniu jo pabaigoje.

Ir šį didžiulį skirtumą gali nulemti menkas, iš pirmo žvilgsnio nepastebimas impulsas, tempiantis tave tenkinti savo trumpalaikius poreikius kokybėje, kuri yra daug žemesnė, nei leistų tavo vidiniai standartai.

Todėl įkalkim šiam bjauriam impulsui apynasrį ir pradėkim ant jo joti – ten, kur nori tu, o ne ten, kur neša jisai.

3 ŽINGSNIS: SUSIEK KUO DAUGIAU SKAUSMO SU AKIMIRKOS PASITENKINIMO IMPULSU

Tu jau žinai, kad tavo pasąmonė automatiškai vengia dalykų, kurie tau sukelia skausmą – todėl verta kaip galima stipriau pajausti, kiek skausmo tau sukels šis nevaldomas impulsas, jei tu taip ir nesiimsi perimti jo kontrolės.

Geriau 5 minutės įsivaizduojamo skausmo dabar, nei kalnai tikro skausmo, kai gyvenimas jau nugyventas ir nebeįmanoma jo susigrąžinti – čia yra ta vieta, kurioje tau naudinga stipriai sutirštinti spalvas ir perspausti viską į skausmo pusę, įsivaizduojant baisiausius įmanomus įvykius, kurie dar neįvyko.

(Ir, tikėkimės, niekada taip ir neįvyks.)

Todėl prieš pradedant – paprasta taisyklė:

Nenuolaidžiauk ir nesistenk sušvelninti pasekmių, kurias į tavo gyvenimą atneš akimirkos pasitenkinimo impulsas, jei tu taip ir nenuspręsi perimti kontrolės.

Jei tu pagauni savyje kylančią mintį “bet tai tik panaršymas feisbuke..” – NE!.. Nutrauk šią mintį kiekvieną kartą, kai tik ji grįžta, nes tu jau žinai, kad akimirkos pasitenkinimo impulsas – labai klastinga jėga, kuri sunaikins tavo gyvenimą, jei tik tu leisi.

Gali įsivaizduoti, kad akimirkos pasitenkinimo impulsas – tai Golemas iš “Žiedų valdovo”:

Tai jis taip meiliai švokščia tavo mintyse -“čia tik kelios minutėsss internete, brangiausssiasisss, nieko tokio, pamatysssi, juk anksčiau irgi naršei ir nieko nenutiko, prisimeni, brangiausiasisss? nežiūrėk į vissską taip rimtai..”.

Nenuolaidžiauk tam gličiam balsui.

Nes sukdamas tavo galvoje panašias mintis, akimirkos pasitenkinimo impulsas turi slaptą, bet labai konkretų tikslą – nukreipti tavo dėmesį nuo pasekmių, kurios tavęs laukia ateityje. Ir kai tik tu patiki tomis mintimis bei vėl imi vaikytis trumpalaikių malonumų, “Golemas” ima čiulpti tavo kūrybos, gyvenimo ir džiaugsmo energiją iš tavęs.

Garsiai čepsėdamas ir gargaliuodamas iš malonumo – nes tu jo vis tiek negirdi.

Kadangi tavo galvoje įsuktos mintys ir automatinis naršymo režimas yra kuo tikriausia hipnozė – nuskausminantis transas, kurio dėka tu ištrini išorinį pasaulį aplink save ir ignoruoji didelę dalį savo pojūčių.

Nusipurtyk šitą haliucinaciją.

Ir ne tik nusipurtyk – ištremk ją iš savo Visatos. Sunaikink didžiausiu pasaulyje lazeriu. Išskaidyk atomais. Sušerk aligatoriams. Daryk, kaip tau labiau patinka – bet atsikratyk jos.

Nes akimirkos pasitenkinimo impulsas tik apsimeta tavo draugu, bet vos tik tu juo patiki – jis ima tyčiotis iš tavyje glūdinčios kūrėjo galios ir tavo prigimties kilnumo tiesiai tau už nugaros.

Todėl dabar pats metas baigti siaubo pasakas suaugusiems ir imtis darbo, kuris suteiks tau galios pačiam valdyti šį mažą, bet labai galingą impulsą.

UŽDUOTIS RAŠTU!

Būtent, raštu. Nustok verkšlenti.

Nes rašymas – tai pirmasis konkretus veiksmas, kuris pradeda viską keisti.

Be abejonės, tu esi visiškai laisvas nieko nerašyti ir prisijungti prie žmonių, kurie gavę vertingą informaciją linkčioja galva, sako “jo jo, žinau, reikėtų kada pabandyti” ir toliau daro tą patį, ką darė iki šiol.

Bet jei tu nori būti vienas iš tų, kurie imasi veiksmo ir patys keičia savo gyvenimus žingsnis po žingsnio – dabar pats metas tai padaryti.

Todėl dabar tiesiog užsirašyk savo atsakymus į šiuos 3 klausimus:

Kaip tu patenki į automatinį naršymo internete transą, kuriame akimirksnio pasitenkinimo impulsas tampo kiekvieno tavo veiksmo virveles?

Koks pirmasis tavo veiksmas/mintis, nuo kurio tu pradedi sparčiai keliauti į automatinio naršymo transą?

Ką būtent tu darai? Ką tu sau sakai mintyse? Kokį tinklalapį atsidarai pirmiausia? Tu dažniau papuoli į naršymo transą namuose ar darbe? Kada ir kaip šis transas baigiasi – kokios būna paskutinės tavo mintys/veiksmai? Kaip būtent tu jautiesi po dienos, praleistos naršant automatiniame transe?

Kiek daug tau kainuoja tai, kad tu leidi akimirksnio pasitenkinimo impulsui kasdien tuščiai sunaudoti kalnus tavo kūrybinės energijos?

Kokias nemalonias būsenas, emocijas ir jausmus tau tai sukelia? Į kokias nemalonias situacijas tave įstumia šis nevaldomas impulsas? Kokius patyrimus, būsenas ir jausmus tu atimi iš savęs, tenkindamas savo poreikius šioje apailėtinoje kokybėje? Ką tu galėtum gauti mainais – kas patenkina tavo poreikius aukščiausioje kokybėje? Laikas su draugais? Kelionės? Magiškos akimirkos su šeima? Vaikinu ar mergina? Naujos žinias, patyrimai ar įgūdžiai? Kiek daug šių dovanų tu jau praradai, pasiduodamas akimirkos pasitenkinimo impulsui?

Kokias pasekmes šis nevaldomas įprotis sukels tavo gyvenime po 10 metų, jei tau taip ir nepavyks perimti valdymo?

Kiek tau bus metų? Ką tu sakysi sau mintyse pabudęs ryte ir žiūrėdamas į veidrodį? Kaip atrodys tavo savigarba? Kiek tu jausi pasitikėjimo savimi? Kaip atrodys tavo svajonės? Kiek tu turėsi ryžto ir drąsos siekti daugiau? Ar vis dar turėsi? Kaip atrodys tavo santykiai su kitais? Ką aplinkiniai galvos apie tave? Ką galvodami apie tave jaus tavo artimieji? Kaip atrodys tavo gyvenimas, kurį valdo vienas mažas, niekingas impulsas?

Jau jautiesi blogai? Labai gerai. Šiuo atveju, skausmas – tavo draugas.

Todėl kiekvieną kartą, kai tik tu pasiduosi akimirkos impulsui, nuklysi į interneto džiungles ir grįši iš ten jausdamasis, kaip išsunkta kempinė – atlik tris veiksmus:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prisimink, kad šią apgailėtiną būseną tavyje sukėlė nevaldomas akimirkos pasitenkinimo impulsas;
Dar labiau sustiprink nemalonius šios būsenos pojūčius;
Ir kiek gali stipriau susiek juos su akimirkos pasitenkinimo impulsu.

Taip tu nustatysi naują savo gyvenimo kryptį, kurioje tavo pasąmonė padarys viską, kad tik tu išvengtum šių nemalonių pojūčių ateityje.

Gerai, po šiek tiek sveiko skausmo, pats metas judėti į malonumo teritoriją.

4 ŽINGSNIS: SUSIEK KUO DAUGIAU MALONUMO SU SAVO NAUJAIS ĮPROČIAIS

Fuf!.. Jei tu perskaitei iki čia ir atlikai užduotį raštu – sveikinu! Nes tu jau padėjai tvirtus pagrindus “Absoliučios Tinklo Kontrolės” įgūdžiams. Be to, nemalonioji dalis jau praeityje – liko tik pasilinksminti. 😉

Kadangi tave motyvuoja ir skausmas ir malonumas – metas susieti kuo daugiau malonumo su įvaldytais “Absoliučios Tinklo Kontrolės” įgūdžiais, kad tavo pasąmonė dar stipriau stumtų tave nuo atgyvenusių įpročių į naujus, galingus ir malonius.

Todėl dabar – dar 3 klausimai raštu:

Kaip tu jausiesi po to, kai perimsi akimirkos impulso kontrolę?

Kiek daug pasitikėjimo atsiras tavo gyvenime, kai suvoksi, kad tu gali valdyti savo įpročius ir keisti savo gyvenimą? Kiek papildomo laisvo laiko dienoje tu turėsi kasdien? Ką svarbaus tu norėsi veikti su atkovotu dėmesiu, energija ir laiku? Kiek daug ramybės tu jausi po to, kai suvaldysi šį bjaurų įprotį? Koks tai jausmas – būti Absoliučios Tinklo Kontrolės Meistru?

Ką tu gausi, kai nuspręsi nuolat kelti savo poreikių patenkinimo kokybę, užuot leidęs laiką savo skaitmeninėse priklausomybėse?

Kas būtent patenkina tavo poreikius aukščiausioje kokybėje? Kaip atrodo tavo užtikrintumo poreikis, užpildytas aukščiausioje kokybėje? Kaip atrodo tavo įvairovė? Reikšmingumas? Meilė ir ryšys su kitais? Kaip atrodo tavo augimo ir davimo poreikiai, kai tu juos užpildei pačioje aukščiausioje kokybėje? Kokios galimybės veda tave į ekstazę? Dėl ko tu lauki rytojaus, kad galėtum šokti iš lovos? Kaip tai pakeis tavo pasitikėjimą savimi? Tavo santykius su kitais? Tavo norą augti, duoti ir tapti kažkuo daugiau? Ką dar tau tai duos?

Kaip atrodys tavo gyvenimas po 10 metų, kuriuos tu nugyvenai kaip Absoliučios Tinklo Kontrolės Meistras?

Kiek tau tada bus metų? Ką tu sakysi sau mintyse pabudęs ryte ir žiūrėdamas į veidrodį? Kokioje aplinkoje tu pabusi? Kaip atrodys tavo savigarba? Kiek tu jausi pasitikėjimo savimi? Kaip atrodys tavo svajonės? Kiek tu turėsi ryžto ir drąsos siekti daugiau? Kaip atrodys tavo santykiai su kitais? Ką aplinkiniai galvos apie tave? Ką galvodami apie tave jaus tavo artimieji? Koks tai jausmas – užtikrintai valdyti savo impulsus ir pačiam kurti savo gyvenimą?

Wow, jei tu tikrai atlikai šią užduotį raštu – sveikinu!..

Nes tu ką tik nusistatei naują savo gyvenimo kryptį – gyvenimo, kuriame tu pats esi savo pasaulio centras ir pats kuri svarbius savo gyvenimo įvykius, nuotykius bei patyrimus, užuot toliau laukęs, kol jie nutiks “facebook’e”.

Jei tu dar neužrašei savo atsakymų raštu – nustok skaityti, užsirašyk juos dabar ir skaityk toliau tik po to. Davaj, greičiau, nebūk mažas – visa klasė tavęs laukia!.. 😉

Perskaitęs iki šios vietos, greičiausiai, tu jau jautiesi daug geriau – ir turi tam rimtų priežasčių:

Nes tu suvoki principus, pagal kuriuos veikia akimirkos pasitenkinimo impulsas,
Todėl tu jauti, kad yra konkretus būdas šį impulsą valdyti
Ir net pradedi tikėti, kad kažkada tau pavyks pajungti visagalį internetą savo gyvenimo tikslams,

Bet tu taip pat jauti, kad liko nutylėtas dar vienas svarbus klausimas:

Ką būtent tu turėtum daryti dabar?

Atsakymas:

Nusistatyti naujas elgesio internete taisykles ir kuo giliau integruoti jas į savo kasdienius veiksmus.

5 ŽINGSNIS: 3 ESMINĖS TAISYKLĖS

Dabar, kai tu jau užprogramavai savo pasąmonę padaryti viską, ką reikės, kad tu išvengtum skausmo, kurį tau sukelia nevaldomas akimirksnio pasitenkinimo impulsas, metas nusistatyti konkrečias taisykles, pagal kurias tu aiškiai žinosi ar tavo naujoji programa jau veikia nepriekaištingai ar ją dar reikia kiek pastiprinti.

Kad viskas būtų paprasta ir aišku – taisyklės viso labo 3:

Tikrink el. paštą, facebook‘ą, google+, twitter ir kitus socialinius kanalus 1 arba 2 kartus per dieną iš anksto nustatytu laiku.

Taip, tu gali tai padaryti ir ne, tai tavęs nenužudys – net jei tu dirbi darbą, kuriame tu kasdien rašai laiškus el. paštu (kas iš mūsų nerašo?..): tiesiog pranešk visiems, kad nuo šiol tu atsakinėsi į laiškus 1 arba 2 kartus per dieną, konkrečiu laiku – nes tai vienintelis būdas išlikti sveiko proto, padidinti savo produktyvumą ir suspėti su visais darbais.

Niekada netikrink pašto/facebook‘o/twitter‘io/etc., iš pat ryto, prieš tai nepadaręs bent vieno svarbaus darbo.

Svarbus, reiškia tas, kuris keičia tavo gyvenimą į gerą ir nulemia visą tavo progresą. „Gaisrų gesinimas“ nėra svarbus darbas. Svarbus darbas yra tas, kuris eliminuoja gaisrus iš viso.

Visada naudok konkretų laiko apribojimą prieš nerdamas „šiaip panaršyti“.

Nuspręsk iš anksto, kiek laiko skirsi “pramoginiam” naršymui, nusistatyk žadintuvą ar laikmatį ir tik tada keliauk į bekraščius interneto vandenis. Iš karto po žadintuvo signalo – akimirksniu atsistok ir nueik nuo kompiuterio.

(Tu taip pat gali nuropoti, nuriedėti ar nustraksėti – svarbu, kad tu fiziškai pašalintum save iš „padidintos rizikos zonos“. Ir pasidžiaugtum, kad Absoliučios Tinklo Kontrolės įgūdžius tu valdai vis geriau.)

Ir viskas?

Viskas – beliko vykdyti.

Bet, kaip mes visi žinome, vykdymas ir kalbų pavertimas darbais yra būtent ta gyvenimo dalis, kuri labiausiai mėgsta nuolat kažkur nusimuilinti.

Todėl metu tau iššūkį.

14 DIENŲ IŠŠŪKIS – NAUJA TAVO SKAITMENINĖS EROS PRADŽIA

Jei tu perskaitei iki čia, vadinasi tu turi bėdų su nevaldomu akimirkos pasitenkinimo impulsu internete – todėl priimk šį iššūkį, 14 dienų nuo dabar laikykis aukščiau paminėtų trijų taisyklių ir transformuok savo skaitmeninį gyvenimą.

Tavo patogumui, dar kartą primenu visas 3 taisykles:

  • Tikrink el. paštą, facebook‘ą, google+, twitter ir kitus socialinius kanalus 1 arba 2 kartus per dieną iš anksto nustatytu laiku.
  • Nesi tikras kada būtent tai daryti? Pabandyk 13:00 ir 17:00, jei tavo darbo valandos baigiasi 18val.; ir 11:00 bei 16:00, jei tavo darbo valandos baigiasi 17val. Jei netiks – pats pamodifikuok laikus taip, kad geriausiai atitiktų tavo poreikius.
  • Niekada nelįsk į internetą iš pat ryto, prieš tai nepadaręs bent vieno svarbaus darbo. Šitas yra kritinis: nes kitaip tu tiesiog įkrenti į automatinį režimą, kuriame tu darai darbus vien tam, kad “atrodytum užsiėmęs” – tiesiog tenkini savo reikšmingumo poreikį, bet taip nieko svarbaus/produktyvaus ir nepadarai.

Visada naudok konkretų laiko apribojimą prieš nerdamas „šiaip panaršyti“ – naudok žadintuvą arba laikmatį. Suskambėjus signalui – pašalink save nuo kompiuterio.

Nebėra ką pridurti:

Priimk iššūkį, laikykis 3 paprastų taisyklių 14 dienų iš eilės ir tapk pirmo lygio Absoliučios Tinklo Kontrolės Meistru. Gentis tave palaiko ir laukia sulaikę kvapą – negi pavyks ir jam?..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top