Now Reading
Talentų bankas – autoriniai Martynos meškučiai ir gipso lėlės (Foto)

Talentų bankas – autoriniai Martynos meškučiai ir gipso lėlės (Foto)

Talentų bankas – autoriniai Martynos meškučiai ir gipso lėlės (Foto)

Laikas.lt

Martyna Plioplytė kuria interjero puošmenas – vienetines autorines rankų darbo lėles iš gipso ir meškučius, nuo kolekcinių prabangiųjų personažų iki primityviųjų, naudodama šiems senus ar sendintus audinius.

Lėlių kūryba mergina susidomėjo ir jas pamilo įkvėpta gimtuose namuose turima gausia lėlių kolekcija ir lėlių teatriuko, kuriame paauglystėje vaidino ir pajuto stebuklo, pasakos dvasią, kai lėlės atgyja.

Plačiau pati Martyna:

Su pačiu lėlių kūrimo procesu mane supažindino lėlininkė Milda Daubarė, kuriai už tai esu labai dėkinga. Lėlės mane pritraukė kaip burtai. Atradau savyje daug nerealizuotų svajų ir idėjų. Man lėlių kūryba, tai magija, meditacija. Kita vertus, lėlių kūrimas yra ilgas ir kruopštus procesas, nes jas kuriant, turi pabūti ir skulptore, ir rūbo dizainere, ir darbščia siuvinėtoja, kruopščia juvelyre, šukuosenos meistre ir dailininke. Ypač įdomu jau sukurtai lėlei, pagal jos charakterį ir išvaizdą, duoti vis kitokį, jai tinkamą vardą, pasakojimą – tai suteikia galios, suteikia dvasinį išskirtinumą!

Meilė meškiukams atsirado kiek vėliau ir galutinai sužavėjo atradus Rasos Kaper kolekcinius meškučius internete, tad susiradau ją ir kibau į mokslus. Pradėjusi siūti vienetinius meškučius supratau, jog tai daug sudėtingesnis ir ilgesnis darbo procesas, nei galvojau. Reikia daug specialių žinių, specialių įrankių, sutvirtinimo detalių: sąnarėlių, akių, kamšalo, specialios meškiukams skirtos medžiagos ir, be abejo, daug daug kantrybės bei praktikos tam, kad gražus profesionalus kolekcinis meškiukas būtų sukurtas. Kartu tai ir prabangus užsiėmimas, nes visos sudedamos detalės yra tikrai nepigios. Bet žinant atsakomybę, jog vis dažniau juos imta vadinti tekstilinėmis skulptūromis, taigi privalu stengtis viską atlikti tobulai.

Tačiau didžiausias jaukumas, džiaugsmas ir pasitenkinimas savo darbu apima jau pabaigus meškutį, kai pamatai jo žvilgsnį, pajunti jo charakterį, perteikiamą nuotaiką, suteiki vardą, sukuri detales. Tada jis ypatingai atgyja ir rodos kažką nori apie save pasakyti!

Kurdama meškiukus, neapsiriboju vien kolekciniais. Taip pat siuvu ir taip vadinamus primityviuosius meškučius. Man svarbi ekologija, todėl šiuos meškelius kuriu ir senų, naudotų audinių, kemšu natūralia vilna, sendinu juos kava ir cinamonu. Šie meškučiai taip pat išskirtiniai, ypač mieli, kiekvienas su sava istorija, švelniai dvelkiantys kava ir vienetiniai, tačiau priemonės tokiems meškučiams pagaminti yra pigesnės, todėl ir sulaukiu vis daugiau norinčių juos įmeškinti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Martynos kūrinius galima įsigyti ar užsisakyti Facebook’e, jos tinklaraštyje bei galerijose: Vilniuje – daiktų galerijoje „1 aukštas“, Kaune: galerijose „Žalios avys“ ir „Toto deco“. Martynos meškiai greitai pasirodys – Vilniuje, parduotuvėlėje „Šarka. Daiktų kelionės“.


PALAIKYKITE JUMS LABIAUSIAI PATINKANTĮ TALENTĄ!

Kiekvieno mėnesio Laikas.lt žurnalo numeryje bus spausdinami du daugiausiai dėmesio susilaukę ir įdomiausi nauji talentai.

Turite talentą? Susipažinkime! Praneškite apie save adresu: [email protected]. Sukursime nišą Jums ir Jūsų talentui pristatyti, kur būsite matomas ir gerbiamas „non stop“. Ir dar – pačius geriausius pristatysime kiekviename žurnalo numeryje!

Praneškite apie save! Mes padėsime Jūsų sėkmės istorijai augti!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top