Now Reading
„Tado Blindos“ operatorius skeptiškai vertino Manto Jankavičiaus vaidybą

„Tado Blindos“ operatorius skeptiškai vertino Manto Jankavičiaus vaidybą

„Tado Blindos“ operatorius skeptiškai vertino Manto Jankavičiaus vaidybą

Ina Peseckienė

Pelningiausias Lietuvoje filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ šią savaitę kino teatruose bus parodytas paskutinį kartą. Tačiau per 3,73 mln. Lt pajamų surinkusią juostą nuo šiol galima rasti parduotuvių lentynose. Žiūrovams siūlomos trys filmo įrašų versijos: DVD ar „Blu-ray“diskas su filmu arba specialioji DVD versija su subtitrais anglų, latvių ir estų kalbomis bei ypatinga dovana – 46 minučių filmu apie „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrimą.

Trečiadienį juostos kūrybinė grupė pristatė išleistą DVD bei filmavimo užkulisių akimirkas. Jose – ašarojančios Tatjana Liutajeva ir Agnija Ditkovskytė, skeptiškai Manto Jankavičiaus vaidybą vertinęs operatorius Ramūnas Greičius, nuo Blindos kumščio filmavimo aikštelėje nukentėjęs aktorius Mykolas Vildžiūnas bei daugelis kitų momentų.

tadas blinda

Tado Blindos vaidmenį atlikęs Mantas Jankavičius prisipažino, kad scenoje, kurioje jo personažas kariamas, apie 10 sekundžių kabojo dusdamas, tačiau ši filmo scena jam patinka labiausiai. „Kad virvė nespaustų kaklo, turėjau būti kabinamas už korseto, tačiau jo atsisakiau. Visos emocijos buvo tikros“, – pasakojo M. Jankavičius.

Debiutavęs kine dainininkas sako, kad pasiūlymų filmuotis kitose juostose dar nesulaukė, tačiau pažinęs kino virtuvę, labai juo susidomėjo.

Juostos operatorius Ramūnas Greičius prisipažino, kad nebuvo sužavėtas sprendimu pagrindinį vaidmenį skirti dainininkui, tačiau išvydęs, kaip M. Jankavičius dirba, pakeitė nuomonę.

tadas blinda

„Tadas Blinda. Pradžia“ – ne tik Manto Jankavičiaus, bet ir režisieriaus Donato Ulvydo debiutas. Tai jo pirmasis savarankiškai režisuotas pilnametražis vaidybinis filmas, kuriame nedvejodamos sutiko vaidinti kino legendos: Donatas Banionis, Antanas Šurna, Vidas Petkevičius.

Kūrybinė grupė filmavimo aikštelėje iš viso praleido daugiau nei 400 valandų. Iš viso buvo nufilmuota daugiau nei 3000 dublių, operatoriai fiksavo vaizdus ir iš paukščio skrydžio, ir po vandeniu – žiemą bei vasarą. Filmuojant Joninių nakties šventę kūrėjams teko konstruoti „dirbtinį mėnulį“ – virš filmavimo aikštelės buvo iškeltas didžiulis kubas, kuriame sumontuoti keturi galingi šviestuvai.

tadas blinda

Kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė, atrinkusi filmo kostiumus iš Lenkijos, Čekijos ir Lietuvos saugyklų bei dalį jų sukūrusi pati, pasakojo, kad T. Liutajevos ir A. Ditkovskytės sukneles siuvo vos kartą išmatavusi aktores. Nepaisant to, filmavimo aikštelėje abi moterys tikino, kad joms malonu dėvėti kostiumus ir jos jaučiasi pasipuošusios.

Pasak filmo kūrėjų, juostos, į kino sales sutraukusios daugiau nei 300 tūkst. žmonių, tęsinio filmuoti neplanuojama. Tačiau jie prisipažįsta, kad suburta komanda buvo itin darni, tad puse lūpų kalbama apie galimą naują filmo prodiuserio Žilvino Naujoko ir režisieriaus Donato Ulvydo projektą.

 


Kiti straipsniai apie filmą „Tadas Blinda. Pradžia“:

Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ aplenkė Lietuvos rekordininką – „Įsikūnijimą“

„Tadas Blinda. Pradžia“ – žiūrimiausias Lietuvos filmas šalyje per visą Nepriklausomybės laikotarpį

„Tadas Blinda. Pradžia“ prieš „Įsikūnijimą“. 1:0

„Tadas Blinda. Pradžia“ išeina į Lietuvos ekranus (Foto)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrybinė komanda išvyksta į turą po Lietuvą

„Tadas Blinda. Pradžia“: kas liko už kadro

„Tadas Blinda. Pradžia” premjerą atvykti pažadėjo ir T.Liutajeva

„Tadas Blinda. Pradžia“ gerbėjams – specialus kompiuterinis žaidimas

Artimesnė pažintis su filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais

„Tadas Blinda. Pradžia”. Dėliojami paskutiniai taškai ant „i”

M.Jankavičius dėl naujausio hobio dėkingas filmui „Tadas Blinda. Pradžia“

Juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ – nesurežisuotos aktorių traumos

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top