Now Reading
Filmas „Artistas“ pelnė daugiausia BAFTA apdovanojimų (Foto)

Filmas „Artistas“ pelnė daugiausia BAFTA apdovanojimų (Foto)

Filmas „Artistas“ pelnė daugiausia BAFTA apdovanojimų (Foto)

ELTA

65-uosiuose britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimuose net septynis prizus pelnė nebylusis filmas „Artistas“, įskaitant geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio aktoriaus kategorijas, skelbia BBC.

Juostos „Artistas“ režisierius Michel Hazanavicius buvo paskelbtas ne tik geriausiu režisieriumi, bet ir pelnė geriausio originalaus scenarijaus apdovanojimą.

Geriausios aktorės apdovanojimas už vaidmenį filme „Geležinė ledi“ („The Iron Lady“) atiteko aktorei Meryl Streep, o filmas „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ (Tinker Tailor Soldier Spy) tapo geriausiu britų filmu.

„Artisto“ žvaigždė Jeanas Dujardinas, atsiimdamas geriausio aktoriaus apdovanojimą, teigė esąs „labai sujaudintas būdamas tarp tokių žymių ir talentingų aktorių“, kaip nominantai Bradas Pittas, Hary Oldmanas, George’as Clooney.

M. Hazanaviciaus filmas taip pat pelnė apdovanojimus už geriausią originalią muziką, kinematografiją ir geriausią kostiumų dizainą.

Juosta „Geležinė ledi“ („The Iron Lady“) taip pat tapo geriausia grimo ir šukuosenų kategorijoje.

Filmo „Tarnaitė“ aktorė Octavia Spencer išrinkta geriausia antro plano aktore.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Geriausio antro plano aktoriaus apdovanojimą pelnė 82-ejų Christopheris Plummeris už vaidmenį juostoje „Pradedantieji“ (The Beginners).

Režisieriaus Martino Scorsese filmas „Hugo išradimas“ („Hugo“) pelnė apdovanojimus už dizainą ir garso takelį. 


© 2007, Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama. El. paštas: [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top