Madonnos filmo „W.E.“ premjera Lietuvoje - jau greit

Laikas.lt

Ypatingai didelio susidomėjimo visame pasaulyje sulaukęs Madonnos režisuotas filmas „W.E.“ Lietuvoje, Vilniaus „Multikino“ ir Kauno „Cinamon“ kino teatruose, pradedamas rodyti vasario 17 d.

Jo premjera šalies kino žiūrovus supažindins su būsima kino žvaigžde tituluojama, vieną iš apdovanojimų „W.E.“ atnešusia britų aktore Andrėja Raizborou (Andrea Riseborough), filme kuriančia lengvabūdiškos materialistės, dėl kurios Karalius Edvardas VIII atsisakė sosto, Volis Simpson (Wallis Simpson) vaidmenį.

„Nors naujausias Madonnos darbas kine sulaukė prieštaringų atgarsių, aktorė Andrėja Raizborou – neabejotinai stiprioji filmo „W.E.“ pusė. Kritikų vertinimu, be filmui jau įteikto „Oskaro“ už kostiumus, Raizborou vaidyba – kita svari priežastis, dėl kurios verta pamatyti filmą, o jos sukurtas vaidmuo vertinamas kaip aktorės tramplinas į Holivudą, tad, jei iki šiol Andrėja Raizborou buvo mažai žinoma JAV, o ypač Lietuvos publikai, tai turėtų pasikeisti po filmo „W.E.“ premjeros“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Skandalingam Volis Simpson vaidmeniui britų aktorę A. Raizborou Madonna pasirinko dėl anksčiau televizijoje jos sukurto Didžiosios Britanijos Ministrės Pirmininkės Margaret Tečer (Margaret Thatcher) vaidmens. Viename savo interviu Madonna prasitarė, jog tik pamačiusi aktorę Raizborou perklausoje suprato, kad jai ir teks pagrindinis moters vaidmuo filme „W.E.“. Tuo tarpu pati aktorė prisipažįsta, jog dirbant filmavimo aikštelėje visiškai pasitikėjo Madonna, jos žiniomis ir skoniu, statant filmą jos drauge išgėrė ne vieną puodelį arbatos ir galiausiai tapo draugėmis.

Už filme „W.E.“ sukurtą vaidmenį Andrėja Raizborou apdovanota Holivudo filmų festivalyje. Jai taip pat teko garbė dėvėti 60 skirtingų kostiumų, už kuriuos dizainerė Ariana Filips (Arianne Phillips) apdovanota „Oskaru“. Interviu „The Wall Street Journal“ aktorė sakė, jog suknelės jai padėjo atskleisti Volis asmenybę bei leido pamatyti, kaip drabužis keičia aplinkinių vertinimą.

Trisdešimtmetė aktorė Andrėja Raizborou baigė Karališkąją dramos meno akademiją Londone, kūrė vaidmenis britų TV serialuose, atliko vieną pagrindinių vaidmenų penkiems Britų kino ir televizijos meno akademijos apdovanojimams nominuotame filme „Pagaminta Dagenhame“ („Made in Dagenham“) bei vaidino filme „Neleisk man išeiti“ („Never Let Me Go“) kartu su „Oskarams“ nominuotomis aktorėmis Keira Knightley ir Carey Mulligan. Šiuo metu aktorė dirba režisieriaus Džozefo Kosinskio (Joseph Kosinski) statomame mokslinės fantastikos filme darbiniu pavadinimu „Užmarštis“ („Oblivion“), kuriame su aktoriumi Tomu Kruzu (Tom Cruise) atliks pagrindinius vaidmenis.

filmo premjera, kinas, Madonna, madonnos filmas, W.E.

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai