Now Reading
K. Rimdžius pataria, kaip išsaugoti plaukus šaltu oru

K. Rimdžius pataria, kaip išsaugoti plaukus šaltu oru

K. Rimdžius pataria

Alfa.lt

Vos prieš kelias dienas puikavomės spalvingais šalikais, plonučiais puspalčiais, plaukų nedengdavome kepurėmis, o verčiau juos papuošdavome madingais plaukų aksesuarais… Dabar tai atrodo tarsi sapnas.

Vos per porą dienų termometro stulpeliui nukritus gerokai žemiau nulio, teko prisiminti ir kepures, ir šalikus, ir šiltas pūkines striukes. Niekas nedrįsta gatvėje demonstruoti madų, visi rūpinasi šiluma.

Plaukų stilistas Kęstutis Rimdžius moterims primena, kad kepurės sukurtos tam, kad jas moterys nešiotų. Taigi, jis siūlo slėpti plaukus po kepure, net kai už lango, rodos, tik vos vos vėsu.

„Plaukus labai alina temperatūrų skirtumai. Geriausia, jei išėjusios į lauką, plaukus pridengsite kepure ar kitu plaukų aksesuaru. Šaltis, vėjas, temperatūrų skirtumai labai kenkia plaukams ir odai, tuomet susiduriama ne tik su plaukų elektrinimusi, tačiau ir su rimtesnėmis plaukų problemomis: plaukai tampa silpnesni, lūžinėja, plonėja, nušiūra, oda niežti, pleiskanoja. Galiausiai pavasarį tenka kirpti juos bene trumpai, jei norime palikti tik sveikus plaukus, o kartais pavasarį plaukai net ima slinkti“, – sakė K. Rimdžius.

Stilistas pabrėžė, kad žiemos periodas labai sunkus ne tik mūsų organizmams, tačiau ir plaukams. Svarbu prižiūrėti plaukus ne tik pavasarį ar vasarą, tačiau ir žiemą. Labai svarbu juos tinkamai maitinti ir drėkinti.

„Kai taip netikėtai nukrito oro temperatūra, būtina pasirūpinti plaukais, jei nenorime, kad temperatūrų skirtumai juos pažeistų. Kiekvieną kartą žiemą moterims patariu plaukus maitinti kaukėmis. Žiemą, kai temperatūra kinta taip greitai, primygtinai siūlau vieną kartą per savaitę naudoti gerą drėkinamąją kaukę.

Geriausia, jei ją paskirstysite ant plaukų, kai juos išplausite su šampūnu ir kondicionieriumi. Tuomet reiktų susukti juos į polietileną ir apsukti šiltu rankšluosčiu. Kaukę patariu laikyti ne trumpiau nei pusvalandį. Žiemą reikia rinktis gerą šampūną ir kondicionierių. Priemonės labai daug lemia, kai aplinkoje tiek žalingų faktorių plaukams.

Galvą patariu plauti kas antrą dieną, naudoti kondicionierių. Jei plaukai ilgi, jų galiukus reiktų patepti aliejumi“, – patarė specialistas.

K. Rimdžius paminėjo, kad žiemą itin kenčia plaukų galiukai, tad moterys turėtų žinoti, kad geriausia juos kirpti kas penkias septynias savaites.

Taip pat būtina žinoti, kad vilna, grubūs audiniai, šaltis bei sausas oras plaukų galiukus sausina, jie ima skilinėti. Geriau juos nukirpti, neleisti nešvarumams nuo galiuko plisti aukštyn.

„Aš visada patariu moterims geriau apsilankyti pas gerą specialistą kas tris mėnesius, pataupyti apsilankymui, o ne kirpti dažnai tačiau pas blogus specialistus“, – sakė K. Rimdžius.

Kalbėdamas apie plaukų priežiūros priemones, kurių gausu kiekvienoje parduotuvėje, stilistas buvo griežtas ir kritiškas: „Patariu skaityti produktų etiketes. Tai, kad produktai skiriasi keliais litais – visiškai nieko nereiškia.

Jei produktas kainuoja daugiau nei penkiasdešimt litų, jis bus geresnis nei pigus. Vis tik kaina nieko nepasako, patariu geriau atidžiai peržiūrėti sudėtis. Kai kalbame apie grožį galioja tas pats principas kaip ir versle: „Kuo daugiau įdėsi, tuo daugiau turėsi“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Natūralios priemonės, kurios tampa vis populiaresnės, stilisto galva, ne visada yra naudingos. Vyras sutiko, kad moterys vis dažniau įkliūna į natūralios kosmetikos pinkles. „Jei ant plaukų užtarkuosi bulvę, nebūtinai nuo jos plaukai ims labiau blizgėti ir taps tvirtesni. Tačiau kai kurios moterys tokį poveikį jaučia.

Moterims aš patariu eksperimentuoti ir žiūrėti, kas tinka asmeniškai joms, o jokiu būdu ne nerti stačia galva į naujoves, kurias pasiūlė draugės. Išbandyti patariu, tačiau kaip specialistas sakau, kad pasikliauju kitomis priemonėmis. Tai susiję su tikėjimu, o mintys gali daryti stebuklus.

Taigi, jei jums padeda daržovių kaukės, jei jums plaukai geriau auga, jei juos kerpate per jauną mėnulį, darykite taip ir toliau, juk pozityvios mintys teigiamai veikia organizmą“, – paskatino stilistas, tačiau priminė, kad ne visi produktai, kurie turi vitaminų ir mikroelementų yra užauginti be pesticidų ar nitratų.

„Pagalvokite, ką dedate į burną. Tai ne visada sveiki produktai. Tai kodėl jais norite įtrinti plaukus?“ – klausė specialistas.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top