Now Reading
Buvusi Žvėryno spaustuvė atgimsta šokio ritmu

Buvusi Žvėryno spaustuvė atgimsta šokio ritmu

Buvusi Žvėryno spaustuvė atgimsta šokio ritmu

Laikas.lt

Kadaise veikusio eksperimentinio konstravimo biuro pastatas Paribio gatvėje atgimsta naujai veiklai. Dvidešimt metų ši gamykla veikė kaip viena didžiausių spaustuvių Baltijos šalyse, tačiau, šeimininkams išsikrausčius į modernesnes erdves, pastatas porą metų merdėjo nenaudojamas.

Iniciatyvos prieš pusantrų metų ėmėsi Vilniaus jaunimas. Po truputį čia buvo įrenginėjamos menininkų dirbtuvės bei muzikantų studijos, organizuotos parodos ir koncertai. Praeitą pavasarį buvo sutvarkyta fabriko teritorija, tiek iš lauko, tiek ir iš vidaus išvežta krūvos gamyklinių šiukšlių. Švaros akciją ketinama kartoti ir šiemet. Galiausiai „Commune ART“ kūrybinėmis dirbtuvėmis pavadintose erdvėse įrengus šokių salę čia pradeda veikti intensyvūs kasdieniai užsiėmimai: lindyhop, hip-hop, breakdance bei afrikietiški šokiai, gatvės akrobatikos (parkour) treniruotės ir net piešimo ant sienų (graffiti) dirbtuvės.

Šiuo metu kūrybinės dirbtuvės užima jau beveik visą antrąjį buvusios spaustuvės aukštą. Ateinantį mėnesį čia numatomi net keli gyvos muzikos koncertai, o kaip tik šiuo metu „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse net per tris patalpas vyksta kūrybininko Dainiaus Meškausko paroda „Retrospektyva” – puiki galimybė susipažinti su dar neatrastomis Vilniaus erdvėmis. Paroda veiks iki sausio 28 (šeštadienio) 19 valandos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Commune Art“ kūrybinės dirbtuvės, Paribio g. 12 (2 aukštas), Vilnius
Daugiau informacijos apie Commune art kūrybines dirbtuves čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top