Now Reading
Naktiniam gyvenimui dedikuotoje konferencijoje garsūs vardai

Naktiniam gyvenimui dedikuotoje konferencijoje garsūs vardai

Naktiniam gyvenimui dedikuotoje konferencijoje garsūs vardai

Laikas.lt

Šiemet pasidalinti patirtimi į vienintelę Lietuvoje naktinio gyvenimo kultūrai dedikuotą konferenciją „Baltijos elektronika“ atvyksta net penki užsieniečiai.

Trys pirmieji – jau anksčiau paskelbtas visų galų meistras Ewan Pearson, didžėjė ir prodiuserė iš Prancūzijos Jennifer Cardini bei Frankfurte įsikūrusios leidybinės bendrovės „Playhouse“ vadovas Heiko Schäfer – dalinsis teorinėmis žiniomis, o prodiuseriai iš vokietijos Dirk Leyers ir Nerk vadovaus konferencijoje vyksiančių muzikinių dirbtuvių darbui.

Jennifer Cardini savo kelią pradėjo 1994-aisiais – tuomet ji jau galėjo pasigirti turinti reguliarių užsakymų pagroti. Dabar jos kūrybą leidžia tokios leidybinės bendrovės kaip „Kompakt“ ar „Crosstown Rebels“, Jennifer groja klubuose ir festivaliuose visame pasaulyje, o prieš metus ji įkūrė ir nuosavą leidybinę bendrovę „Correspondence“. Jennifer Cardini „Baltijos elektronikoje“ šnekės apie atlikėjo kelią link išgarsėjimo, jo laukiančius vargus, sunkų įdirbį ir malonumus. Aštuoniolika metų patirties – neabejotinai, ji turi kuo pasidalinti.

Heiko Schäfer, labiau žinomam kaip Heiko MSO, patirties irgi netrūksta, ypač kai kalba pasisuka prie muzikos leidybos ir panašių reikalų. 1992 metais kartu su Ata jis įkūrė leidybinę bendrovę „Ongaku Musik“, o po metų įsteigė ir pradėjo tvarkyti šiai bendrovei priklausančio padalinio „Playhouse“, skirto hausui ir jam artimesnei šokių muzikai, reikalus. Per visus tuos metus „Playhouse“ išleido dešimtis įrašų, tarp kurių mirga ir tokie vardai kaip Ricardo Villalobos ar Roman Flügel. Konferencijoje Heiko MSO kalbės apie muzikos leidybą ir leidybinių bendrovių vadybą – kadangi „Playhouse“ per tiek metų išgyveno ir pakilimų, ir nuopuolių, tai nebus vien tik paprasta sėkmės istorija.

Antrosios konferencijos erdvės – muzikinių dirbtuvių – darbui vadovaus Dirk Leyers ir Nerk. Tai pastaruoju metu nemažai bendradarbiaujantys prodiuseriai iš Vokietijos, kurių kūrybą yra išleidusios tokios bendrovės, kaip „Kompakt“, „Klang“ ar „V-Records“. Beje, tai ne pirmasis Dirk Leyers apsilankymas Lietuvoje – jis jau lankėsi „Soulbox“ klube, grojo festivalyje „Supynės“. Muzikinių dirbtuvių metu abu atlikėjai kartu su dvidešimčia entuziastų gerins atlikėjų bendradarbiavimo, muzikos kūrimo ir improvizacijos įgūdžius. Pertraukėlių metu šioje salėje bus skaitomi trumpi pranešimai aktualūs prodiuseriams, vakarėlių organizatoriams ir kitiems aktyvesniems naktinio gyvenimo dalyviams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dar viena maloni žinia renginio dalyviams – tos pačios dienos vakarą klube „Soulbox“ vyks „Baltijos elektronikos“ dūzgės, į kurias žmonės, turintys konferencijos bilietus, bus įleidžiami nemokamai. O mokėti lyg ir būtų už ką – seniai Vilniuje bevyko vakarėlis su penkiais didžėjais ir atlikėjais iš užsienio.

Į muzikines dirbtuves registruotis adresu: [email protected]. Reikia nurodyti vardą, pavardę, kuriamos muzikos stilių bei ko norėtumėte išmokti dirbtuvių metu. Dirbtuvės vyks anglų kalba, dalyviams reikės atsinešti po mėgiamą instrumentą (su MIDI suderinamumu, stereo išėjimu ir atitinkamais laidais).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top