Now Reading
Kaip 90-etė pensininkė per 15 metų užsidirbo milijoną eurų

Kaip 90-etė pensininkė per 15 metų užsidirbo milijoną eurų

Kaip 90-etė pensininkė per 15 metų užsidirbo milijoną eurų

Laikas.lt
Nuotr. energy.de
mittelhessen.de

Finansų specialistai nepailsdami kalba apie investavimo svarbą ir teigiamą poveikį mūsų piniginei, bet dauguma vis nedrįsta imtis šios veiklos: rizikinga, trūksta žinių ar laiko. Šių pasiteisinimų nepaisiusi Vokietijos pensininkė Ingeborga Mootz investuoti pradėjo būdama 75-erių, o šiandien, po 15 metų, jau užsidirbo apie milijoną eurų.

Verslumo gyslelę atrado netikėtai

Ingeborga Mootz užaugo daugiavaikėje šeimoje, kuriai nuolat trūko pinigų. Ištekėjus situacija nepasikeitė: taupus vyras namų šeimininkei išskirdavo labai kuklias sumas, o pabandžius susirasti darbą pasakė, kad Ingeborga yra per kvaila, kad pati užsidirbtų. „Jei manai, kad nesugebu dirbti, prekiausiu akcijų rinkose“, – pagrasino moteris. Ingeborgos vyras šiuos žodžius priėmė rimtai: jam mirus moteris gavo 1000 vertingų akcijų, kurias pavertė pradiniu kapitalu.

Ingeborgai vargstančios našlės vaidmuo buvo ne prie širdies, tad ji užsibrėžė tikslą – užsidirbti milijoną. Per pirmus prekybos akcijomis metus moters kapitalas padidėjo 100 proc. Sėkmės receptu versli moteris noriai dalinasi su visais norinčiais: ji perka pigias patikimų Vokietijos bankų ir dukterinių jų įmonių akcijas ir parduoda jas joms pabrangus. Geriausias metas pirkti, pasak ponios Mootz, – kai bendrovės dabartinė akcijų kaina artimiausia metinei mažiausiai jų kainai. Tai reiškia, kad kompanija turi sunkumų, bet jie, žinoma, laikini – apie tai byloja ilgametė istorija. Detaliau savo investavimo strategiją Ingeborga Mootz pristato išleistoje knygoje „Biržos detektyvas“ bei per paskaitas, kuriose susirenka nemažai pradedančiųjų investuotojų. „Akcijų rinkų močiutė“ (taip ją vadina Vokietijos žiniasklaida) taip pat noriai atrašo į asmeninius visų norinčiųjų užsidirbti laiškus.

Dovydas prieš Galijotą

Ponia Mootz, nesinaudojanti kompiuteriu ir visus duomenis sužinanti iš laikraščių, apie akcijų rinką kalba it apie nerimą vąšeliu: viskas labai aišku ir paprasta. Savo pinigais bijoję rizikuoti klausytojai iš jos paskaitų išeina įkvėpti. Moteris save vadina Dovydu, besigalynėjančiu su akcijų rinkų Galijotu. Jos ginklai primityvūs, bet veiksmingi. Ši moteris turi bendro ir su geležine ledi Margaret Thatcher: abi sutinka, kad jų veikla būtų aiški net namų šeimininkėms. Kalbama, kad Ingeborgos Mootz vizitinėje kortelėje puikuojasi užrašas „Jokios akcijų baimės“.

investuotoja
 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepaisant uždirbtų tūkstančių, Ingeborga teigia, kad pinigai jai nerūpi: jai svarbiau, kiek akcijų ji valdo, o ne kokia jų vertė, mat moteris gyvena iš dividendų, leisdama akcijų kainai augti. Asmeninių finansų valdymą moteriai patiki ir giminės: dukterėčia Ingeborgos pagalba užsidirbo namui. Ingeborgos duktė Monika Mootz prisipažįsta, kad ir pati bandė prekiauti akcijomis, tačiau jai nepavyko. „Mano mama – unikalus žmogus. Ji ne tik moka užsidirbti, bet ir įrodė visam pasauliui, kad pinigai ne visad gadina žmogų“, – sako Monika.

Šiandien Ingeborgos tikslas – nebe pelnas, mat jai užtenka to, ką turi. Investuotoja siekia šviesti vokiečius, išmokyti juos užsidirbti. „Daugelis Vokietijos gyventojų dirba nuo devynių iki šešių, taupo kiekvieną eurą tikėdamiesi, kad vieną dieną pralobs. Niekas neįtaria, kad turtai ranka pasiekiami“, – sako Ingeborga. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top