Now Reading
Populiariausi galvos apdangalai: nuo sombrero iki beretės (Foto)

Populiariausi galvos apdangalai: nuo sombrero iki beretės (Foto)

Populiariausi galvos apdangalai: nuo sombrero iki beretės (Foto)

Laikas.lt
Pagal Cnn.com

Galvos apdangalas apie žmogų pasako labai daug: kur dirba, kam jaučia simpatijas arba tiesiog, kaip bando nuslėpti retėjančius plaukus. Pasaulio kultūrose sukurta gausybė įvairiausių kepurių, skrybėlių ir berečių.

Ar žinojote, kurie galvos apdangalai tapo populiariausi ne tik toje kultūroje, bet ir visame pasaulyje?

Beretė

Vienas labiausiai paplitusių prancūzų kultūros elementų. Istoriniai šaltiniai byloja, kad beretes žmonės nešiojo dar bronzos amžiuje!

Akubra

Akubros nedera maišyti su dabar itin madinga kaubojaus skrybėle. Originaios akubros yra labai praktiškos, nepraleidžia vandens ir padeda apsisaugoti nuo karštos Saulės.

Kaubojaus skrybėlė

Praktiška, stilinga ir madinga – štai, kaip galima apibūdinti kaubojiškas skrybėles. Manoma, kad pirmieji tokias skrybėles pradėjo nešioti ne Amerikos kaubojai, o mongolai maždaug XIII a. Jas, greičiausiai, nusižiūrėjo į Ameriką emigruojantys europiečiai. Jau XIX a. kaubojiška skrybėlė patyrė tikrą bumą.

Graikų žvejų kepurė

Iš vilnos padaryti kepurė įsitvirtino tarp Graikojos žvejų. Tačiau XX a., Johno Lennono dėka, pasiekė ir masinę kultūrą.

Tama

Nors ši kepurė iš karto asocijuojasi su jamaikiečių kultūra, ją „išrado“ škotai. Vyrų nešiota kepurė taip buvo pavadinta pagal Roberto Burnso poemą – „Tam o’ Shanter“.

Sombreras

Lotynų Amerikoje populiari skrybėlė yra geriausia apsauga nuo Saulės. Sombreras Meksiką pasiekė iš Ispanijos. Amerikiečių kaubojai turi kaubojiškas skrybėlės, o meksikiečių – sombrerus.

Turbanas

Turbaną galite pasidaryti patys – tereikės šiek tiek praktikos. O ir dydžių, spalvų, raštų ir panašiai galima pasirinkti kokių tik nori.

Azijietiška skrybėlė

Skrybėlė ūkininkų nešiota įvairiose Azijos regionuose, todėl kartais vadinama „ryžiš skrybėlė“. Ji apsaugo ne tik nuo Saulės, bet ir lietaus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beisbolo kepuraitė

XX a. amerikiečių kultūrą užkariavusi kepuraitė. Nešiojama ne tik beisbolo žaidėjų, bet ir su beisbolu nieko bendra neturinčių žmonių. Kepuraitę reklamai išmaniai naudoja įvairios kompanijos, apkraunančios ją savais logotipais.

Kailinė kepurė

Rusai, bandydami apsisaugoti nuo žvarbių žiemų, „išrado“ krūvas įvairiausių apdarų, tapusių populiariais visame pasaulyje. Kailinė kepurė arba rusiškai „ušanka“, apsaugos jūsų galvą net šalčiausiu oru.

Velta skrybėlė

Skrybėlė, kurią birtai išdidžiai nešiojo dar nuo XIX a. Su ja tiek vyrai, tiek moterys atrodo prabangiai, stilingai, tačiau kartu ir žaismingai. Ją galima nešioti šimtais skirtingų būdų – prisiminkime Charlie Chapliną ar Alexą iš „Prisukamo apelsino“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top