Now Reading
Kuriamas prabangiausias studentiškas kambarys (Foto)

Kuriamas prabangiausias studentiškas kambarys (Foto)

Kuriamas prabangiausias studentiškas kambarys (Foto)

Laikas.lt

Išskirtiniai didžiausios Lietuvoje Vilniaus kolegijos studentai jau visai netrukus galės apsigyventi tikruose bendrabučio apartamentuose, kuriuose bus ne tik dvigubai nei įprasta ploto, reikalingi baldai, bet ir maisto ruošai bei drabužių priežiūrai reikalingi buitiniai prietaisai – netgi nuosava indaplovė!

Šiame architektės Rūtos Bagdzevičiūtės suprojektuotame sostinės Didlaukio g. įsikūrusiame bendrabučio kambaryje jau vasario mėn. apsigyvens du studentai, laimėję specialiai Vilniaus kolegijos surengtą konkursą.

„Šio mūsų projekto tikslas – kasmet paskatinti sėkmingiausiai studijavimą ir studentavimą derinančius, išradingus, studentų savivaldos ar visuomeninėje kitoje veikloje dalyvaujančius ir dėstytojų vertinamus studentus. Kiekvienais metais šiame kambaryje galės apsigyventi vis kiti konkursą laimėję mūsų studentai“, – sako Vilniaus kolegijos Studijų tarnybos vadovė Rita Liepuonienė.

Įgyvendinti projektą Vilniaus kolegijai padeda „Zanussi“, priklausantis buitinės technikos gamintojui „Electrolux“. Pasak „Electrolux“ vadovo Deimanto Kirlio, bendradarbiauti su Vilniaus kolegija paskatino ne tik faktas, kad čia mokosi per 8 tūkst. studentų, bet ir tai, kad ši valstybinė aukštoji mokykla yra atvira naujoms idėjoms ir suinteresuota skatinti studentus neformaliais būdais.

„Šis „Zanussi“ vardu pavadintas kambarys yra išskirtinis, nes vietoj įprastų 13 kvadratinių metrų, du jame gyvensiantys studentai galės džiaugtis 37 kvadratinių metrų plotu ir dviem kambariais su virtuvės zona bei sanitariniu mazgu. Kita vertus, tai kartu ir pavyzdys, naudingas ne tik bendrabučių studentams, bet ir visiems savarankišką gyvenimą pradedantiems jauniems žmonėms, kaip patį mažiausią gyvenamąjį plotą paversti patogiu ir jaukiu“, – sako „Electrolux“ vadovas. Pasak jo, galbūt kada nors toks ar panašus interjero projektavimo sprendimas taps studentiško kambario standartu.

Architektės Rūtos Bagdzevičiūtės teigimu, kompaktiškame būsto plane proporcingai suformuotos visos būtiniausios funkcinės zonos, tačiau palikta pakankamai laisvės studentams jas transformuoti, keisti ir suasmeninti pagal norus ir poreikius. „Galvodami apie maksimalų ploto išnaudojimą ir erdvės vientisumą, atsisakėme kai kurių tradicinių baldų – juos pakeis specialiai suformuotos pakylos, todėl didelį dėmesį skyrėme medžiagoms ir faktūroms, kad artimiausia daiktiškoji aplinka būtų jauki, maloni akiai ir prisilietimui. Svarbiausia, kad tai nebūtų tik plikas euroremontas, bet jaunatviškas būstas su charakteriu“, – sako architektė Rūta Bagdzevičiūtė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Galimybę apsigyventi „Zanussi kambaryje“ turės konkurso, organizuojamo dviem etapais, nugalėtojai. Pirmojo etapo dalyviai turės organizatoriams pateikti savo nuotrauką ir atsakymus į anketos klausimus, antrojo – bus vertinami dėstytojų bei konkurso komisijos, taip pat turės atlikti praktinę užduotį. Konkurso taisyklės ir kita informacija pateikiama socialiniame tinkle Facebook.com. Galutinį rezultatą vienodomis dalimis nulems kiekvienos kambariokų poros surinktas „patinka“ skaičius, komisijos sudarytas reitingas bei praktinės užduoties įvertinimas, kurį pateiks profesionalus virtuvės šefas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top