Now Reading
Mintys apie „Žalgirį“ fano akimis (Interviu)

Mintys apie „Žalgirį“ fano akimis (Interviu)

Mintys apie „Žalgirį“ fano akimis (Interviu)

Vytautas Alminas

Artėjant Eurolygos TOP 16 etapo pradžiai, mintimis apie Kauno „Žalgirį“ sutiko pasidalinti užkietėjęs Laikinosios sostinės ekipos fanas Marijus Balkus.

Interviu su juo – apie „Žalgirį“ praeityje, šio sezono perspektyvas ir galimybes.

Nors nesi kaunietis, už „Žalgirį“ sergi nuo vaikystės. Kodėl palaikai būtent šią ekipą?

„Žalgiris“ nėra vien Kauno komanda, tai – visos Lietuvos komanda. “Žalgirį” palaikau nuo mažų dienų, kuomet pradėjau domėtis krepšiniu. Palaikau šia komandą todėl, kad tai buvo vienintelė komanda Lietuvoje prieš daugiau nei dešimtmetį galėjusi pasipriešinti stipresniems Europos klubams. Mano visa šeima serga už “Žalgirį”, tai įaugę į kraują.

Per ilgus metus, kokias rungtynes įvardintum kaip didžiausią ar gražiausią „Žalgirio“ pergalę, o kurį mačą laikytum skaudžiausia nesėkme?

Tikėjausi kad šio klausimo nebus. Na, manau, kad kiekvienas fanas pasakytų, jog skaudžiausias pralaimėjimas buvo 2004 metais Tel Avivo „ Maccabi“ komandai, kuriai turėsime šansą atsirevanšuoti jau šį ketvirtadienį. Kaip dabar pamenu G.Gusto baimės perkreipta veidą, kvailą Tanoka Beardo pražangą ir širdį veriantį Dericko Sharpo tritaškį. Liūdna prisiminus tas varžybas, tai yra skaudžiausias pralaimejimas. Na, o kalbant apie pergales, tai jų gražių buvo labai daug. Galima išskirti Mindaugo Timinsko metimą per 0,03s atnešusį pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos Ryto“ ekipą. Tai buvo kažkas iš „fantastikos srities“. Taip pat -varžybos 1998 metais su Bursos „Tofaš“, kuomet Ennis Whatley metimas išplėšė pergalę ir kelialapį į Eurolygą. Žinoma, vienos gražiausių rungtynių – Eurolygos finalas 1999 metais su Bolonijos „Kinder“. Na, ir neseniai vykusios varžybos su Maskvos srities „Chimki“, kuomet Sonny Weems varžybas užbaigė triuškinamu dėjimu.

Paskutinį kartą Eurolygoje „Žalgiris“ triumfavo 1998/1999 sezone. Pasikeitus Eurolygos formatui, ekipa nei karto nežaidė atkrintamosiose Eurolygos rungtynėse (TOP 8). Kaip manai, kur slypi šios liūdnos tendencijos priežastys?

Priežasčių būna visokiausių, o jos kasmet vis skirtingos. Na, ne paslaptis, kad prieš klubo valdymą perimant Vladimirui Romanovui, „Žalgiris“ skendėjo skolose, todel gerą sudėtį suburti trukdė finasinė padėtis. Paskutinieji du sezonai parodė, kad komandoje trūksta stabilumo ir balanso. Lietuvos rinktinę atstovaujančių žaidėjų forma sezono metu krenta ir tai atsiliepia komandai. Pauliaus Jankūno ir Manto Kalniečio sezono pradžia buvo ne iš geriausių, bet dabar jų žaidimas džiugina ir tai atsispindi ekipos rezultatuose. Šiemet komandos vadovybė „Žalgirio“ sudėtį padirbėjo iš peties. Į komandą sugrįžo Marko Popovičius, iš NBA į Kauną atvyko Toronto „Rapotors“ ekipos žaidėjas S.Weemsas. Šie žaidėjai yra aukšto lygio.

Prieš šį sezoną „Žalgiris“ neslėpė ambicingų tikslų, tačiau sezono pradžia buvo viena prasčiausių klubo istorijoje, tačiau dabar žaidimas gėrėja? Kokia tavo nuomonė šiuo klausimu?

Atsigavimo ženklus savo žaidime parodė M.Kalnietis ir P.Jankūnas ir tai duoda rezultatų. Labai džiaugiuosi Dainiaus Šalengos sugrįžimu, nepaisant jo amžiaus jis yra tvirtas ir techniškas vyrukas bei atiduoda visas jėgas aikštelėje. Prastam žaidimui įtakos turėjo ir trenerių kaita. Šiam sezonui komandą ruošė Ila Zouroso asistentas, varžyboms vadovavo pats I.Zourosas, vėliau vairą perėmė Vitoldas Masalskis, o dabar „Žalgiriui“ diriguoja Aleksandras Trifunovičius. Visi šie treneriai turi skirtingą krepšinio filosofiją, todėl komanda buvo išbalansuota, kiekvienas treneris diegė savo žaidimo stilių.

Tavo prognozė apie „Žalgirio“ pasirodymą TOP 16 etape?

Silpnų komandų Eurolygos TOP 16 etape nėra. Tai supranta tiek žaidėjai, tiek „Žalgirio“ sirgaliai ir tikiuosi, kad tai bus kaip perspėjimas varžovams kurie mintyse galvoja, kad laimėti prieš „Žalgirį“ nebus sudėtinga. Grupė pajėgi ir daugelis mano, kad į kitą etapą žengs „Barcelona“ ir „Maccabi“. Net ir euroleague.net svetainėje pateiktame reportaže buvo pasakyta, kad „Žalgiris“ turi džiaugtis, jog pateko į TOP 16 ir jų nuomonę, žalgiriečiai daugiau nieko nenuveiks. Aš taip nemanau. Turint tokius fanus ir tokią areną galima žengti dar toliau.

Turėjai galimybę pabuvoti tiek Kauno sporto halėje, tiek naujojoje „Žalgirio“ arenoje? Kur sukuriama geresnė atmosfera?

Kol kas naujoji „Žalgirio“ arena nematė tiek pergalių, kiek jų „Žalgiris“ iškovojo Kauno sporto halėje. Visgi, man liūdna, kad „Žalgiriui“ teko persikelti į naują areną. Tai, kokią atmosferą 4000 sirgalių sukurdavo halėjė, naujoje arenoje padaryti sunku. Atmosfera halėje buvo nepakartojama. Kauno sporto halė yra neatsiejama „Žalgirio“ istorijos dalis. Ne veltui ši arena vadinama krepšinio meka.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jeigu būtum „Žalgirio“ ekipos vadovas, kokius pakeitimus atneštum į komandą ir kodėl?

Komanda suburta labai neblogai. Dabar jai trūksta tik laiko, per kurį žaidėjai turi įgauti tarpusavio supratimo. Na, ateityje ieškočiau pajėgesnio vidurio puolėjo, kuris galėtų atakuoti iš vidutinio nuotolio. To komandai trūksta. Šiaip ekipos vadovo rolė yra nepavydėtina, nes fanai retai įvertina gerus darbus. Daug kritikos ir negražių žodžių buvo paleista į V.Romanovą. Jis tai iškentė. Pagalvokime, koks „Žalgiris“ būtų, jei ne Romanovo pinigai. Jis išgelbėjo komandą ir už tai mes jam turėtume būti dėkingi.

Koks žaidėjas palieka geriausią įspūdį šiame sezone?

Laukiau šio klausimo. Neabejotinai tai – Sonny Weems. Tai geriausia, kas galėjo nutikti „Žalgiriui“ šiemet. Jis yra aukščiausios klasės žaidejas. Aš net turiu puodelį su jo atvaizdu, kurį man sesė padovanojo (juokiasi). Negaliu nesižavėti šiuo krepšininku. Aš net turiu svajonę pamatyti antraštę spaudoje – „ Sonny Weems lieka Žalgiryje dar vieneriems metams“. Visgi, tai tik svajonė.

Ko palinkėtum visiems Kauno „Žalgirio“ ekipos fanams?

Fanams linkiu visada buti šalia komandos, tiek prie televizoriaus ekrano, tiek „Žalgirio“ arenoje. Linkiu optimizmo ir daug pergalių. Taip pat norėčiau silpnesnio varžovo atkrintamosiose TOP 8 rungtynėse (juokiasi).

Ačiū už pokalbį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top