Now Reading
69 m. senjorė – populiari britų DJ (Foto, video)

69 m. senjorė – populiari britų DJ (Foto, video)

69 m. senjorė – populiari britų DJ (Foto

Laikas.lt

69 m. britė Ruth Flowers už DJ pulto stojo prieš 6 metus ir visai neseniai turėjo pirmąjį koncertinį turą Amerikoje. Ruth arba „Mamy Rock“ pasiklausyti susirenka keli tūkstančiai žmonių, o ji pati savo užsiėmimą vadina „geriausiu jai nutikusiu dalyku“.

Kartais per savaitę Ruth 6 kartus sėda į lėktuvą ir groja skirtinguose Europos klubuose. O pati sako, kad jau kelis mėnesius neturėjo laisvo savaitgalio, tačiau yra be galo laiminga. „Šiuo metu siaubingai sergu, galėčiau ramiai gulėti lovoje. Tačiau vos tik užlipu ant scenos – viską pamirštu“, – kalbejo Ruth.

Ruth užaugo Bristolyje (Anglija) ir DJ profesija susidomėjo 2005 m. Ji pasakoja, kad tuomet atvyko į anūko gimtadienį ir vietoje ramaus pasisėdėjimo, nusprendė prisijungti prie jaunimo kompanijos ir pasilinksminti Londono naktiniuose klubuose. Pasirodo, į klubus neįleidžia ne tik per jaunų, bet ir… Per senų! „Dar stovint eilėje prie manęs priėjo apsauginis vaikinas ir pasakė: „Močiute, Jums tikrai čia ne vieta“. Atsakiau jam, kad švenčiu anūko gimtadienį ir nė nežadu trauktis“.

Tuomet dar tik būsimai DJ taip patiko vakarėlis, kad ji pamažu ėmė domėtis elektronine muzika. Netrukus viena pažįstama muzikos prodiuserė Ruth pasiūlė pačiai pabandyti atsistoti už pulto. „Tuomet pamaniau, kad tai – pats beprotiškiausias pasiūlymas. Bet neturėjau ko prarasti ir pabandžiau“.

Ruth išpopuliarėjo tiesiog žaibišku greičiu ir jau po pirmojo koncerto pasipylė kiti kvietimai vakarėliams. Greitas gyvenimo ritmas Ruth dabar yra kasdienybė. DJ groja kelis koncertus per savaitę, o jaukius namus Bristolyje dažniausiai tenka iškeisti į viešbutį.

„Nežinau, kodėl žmonės eina iš proto dėl manęs. Tačiau man patinka būti garbinamai. Jie mane fotografuoja, bando apkabinti, sako, kad norėtų, jog būčiau jų senelė, ir net mėto man rožes! Toks gyvenimas yra gana įspūdingas mano amžiaus moteriai, tiesa?“, – kalbėjo Ruth.

Išties neįtikėtina – net jaunam žmogui sudėtinga išmokti DJ amato, o Ruth pradėjo būdama 63 m. Tačiau „Mamy Rock“ teigia, kad darbas tikrai nėra sudėtingas. Tereikia žmonėms duoti ko jie nori ir gerai pažinti įrangą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Be vakarėlius užvedančios muzikos, žmones Ruth traukia ir savo spalvinga išvaizda. Kiekvieną dieną „Mamy Rock“ rengiasi ką pati vadina „švytintys sportiniai kostiumai“, daugybę papuošalų ir milžiniškus akinius. „Koncertuose dar mėgstu pasipuošti deimantinėmis ausinėmis. Pradžioje stilistai man bandė įbrukti rūbus, tačiau turiu savo idėjų ir mėgstu pati rinktis, kaip pasipuošti“.

Per kiekvieną „Mamy Rock“ gudriai išsisuka iš klausimų apie tai, kaip DJ karjera ją „išgelbėjo“ iš tipinės senjoro kasdienybės. Bet kartais pripažįsta, kad dabartinis gyvenimas labiausiai tinka prie jos charakterio. Tiesa, net ir prieš užlipdama ant klubo scenos, Ruth gyveno gana spalvinga gyvenimą. Gimtajame mieste turėjo savo parduotuvėlę ir planavo tapti dramos mokytoja. „Galiausiai supratau, kad visai nenoriu tapti mokytoja“, – pasakojo Ruth.

Išėjusi į pensiją, Ruth su vyru 10 metų gyveno Portugalijoje. Ir ten režisavo pirmąjį pantomimos spektaklį anglų kalba. „Gyvenime veikiau daugybę dalykų, tačiau viskas keičiasi. Tai, kad tapau DJ, be abejones, yra geriausias jų“, – prisipažįsta „Mamy Rock“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top