Now Reading
JAV išdalinti „Auksinio gaublio“ apdovanojimai (Foto)

JAV išdalinti „Auksinio gaublio“ apdovanojimai (Foto)

JAV išdalinti „Auksinio gaublio“ apdovanojimai (Foto)

ELTA
Nuotr. EPA-ELTA

JAV Kalifornijos valstijos Los Andželo mieste sekmadienį išdalinti „Auksinio gaublio” apdovanojimai. Net tris statulėles laimėjo Prancūzijos režisieriaus Michelio Hazanavicius nebylioji kino juosta „Artistas” („The Artist”), praneša BBC.

Ši kino juosta buvo išrinkta geriausia komedija ir laimėjo apdovanojimus už pagrindinį vaidmenį atlikusio aktoriaus Jeano Dujardino indėlį bei kino muzikinį foną.

Filmas „Paveldėtojai” („The Descendants”) nugalėjo geriausios dramos kategorijoje, o pagrindinį vaidmenį atlikęs George’as Clooney buvo išrinktas geriausiu aktoriumi.

„Auksinio gaublio” statulėlės atiteko aktorei Meryl Streep už vaidmenį filme „Geležinė ledi” („The Iron Lady”) ir Michelle Williams – už „7 dienos ir naktys su Merlin Monroe” („My Week with Marilyn”). Atsiimdama „Auksinio gaublio” statulėlę, M. Williams sakė, „kad jai atiteko tas pats apdovanojimas, kaip ir M. Monroe daugiau nei prieš 50 metų”.

Filmo „Hugo išradimas” („Hugo”) režisierius Martinas Scorsese laimėjo „Auksinio gaublio” geriausio režisieriaus statulėlę, o Stevenui Spielbergui skirtas apdovanojimas už geriausią animacinį veiksmo filmą „Tintino nuotykiai” („The Adventures of Tintin”).

Popmuzikos karalienė Madonna laimėjo apdovanojimą už dainą „Masterpiece”, kurią parašė savo istorinei dramai „W.E.”.

Irano filmas „Išsiskyrimas” („Separation”) išrinktas geriausiu užsienio filmu, o „Vidurnakčio Paryžiuje” režisieriui Woody Allenui teko apdovanojimas už geriausią scenarijų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Televizijos kategorijose sėkmingiausi buvo britų talentai. „Dauntono abatija” („Downton Abbey”) pripažintas geriausiu serialu.

Britų aktorius Idrisas Elba išrinktas geriausiu aktoriumi už vaidmenį psichologinėje dramoje, televizijos seriale „Liuteris” („Luther”). Geriausia aktore pripažinta Kate Winslet, suvaidinusi televizijos kostiuminėje dramoje „Mildred Pirs” („Mildred Pierce”). 


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top