Pasaulio pabaiga 2012 12 21: nuo prabangių bunkerių iki gyvūnėlių žudymo

Laikas.lt

Paslaptingoje senovinėje šventykloje Meksikoje glūdi pranašystė, kad jau šiais metais pasauliui ateis galas. Arba bent jau taip nori tikėti pasaulio pabaigos fanatikai, pasitelkę lakias vaizduotes.

Tikėti ar ne? Toks klausimas kamuoja milijonus žmonių visame pasaulyje. Tiesa ta, kad žmonės dažnai būna lengvatikiai. Pavyzdžiui, Haroldas Campingas, amerikiečių radijo laidų vedėjas, susilaukė tūkstančių fanų, kai pranešė Jėzaus atėjimą... Praeitų metų gegužės 21 dieną! Jėzus taip ir nepasirodė, tačiau Haroldas nepasidavė ir pasakė, kad „Dievo sūnus“ vėluos ir pasirodys gruodžio 21 dieną. Aišku, Jėzus taip ir nepasirodė, Haroldas pasitraukė iš radijo verslo, o jo fanai pamiršo tokias pranašystes ir toliau ramiai gyveno.

Tikėti ar ne?

Tačiau kai kurių pasaulio pabaigos fanų teigimu, 2012 metai yra išskirtiniai. Kodėl? Pirmiausiai, tai – žymusis majų kalendorius, kuris baigiasi 2012 metų gruodžio 21 d. Intrigos dar prideda ir tai, kad majai buvo geri astronomai ir matematikai. Na, ir tai, kad jų kalendorius baigiasi būtent tą datą, kažkam atrodo turi turėti priežastį. Ir būtinai – neigiamą.

Žmonių panikai vis didėjant ir atsirandant naujoms „teorijoms“, NASA net sukūrė specialią rubriką, kurioje moksliškai paneigia visas paskalas. Pasak NASA atstovų, jie jau susilaukė per 5 tūkst. klausimų. Kai kurie žmonės net klausia, ar jiems reikėtų nužudyti savo šeimas, naminius gyvūnėlius ir galiausiai nusižudyti patiems.

Mokslininkai ramina panikuojančius, o archeologai stengiasi pataisyti teorijas, kuriomis neteisingai interpretuojamos senovės civilizacijos. „Gruodžio 21 d. tikrai nieko blogo neatsitiks. Žemė gyvuoja jau milijardus metų ir visi kompetentingi mokslininkai jums patvirtins, kad panikuoti nėra reikalo“, - savo puslapyje rašo NASA.

NASA astrobiologijos instituto vyriausias mokslininkas Davidas Morrisonas pasakoja, kad per dieną susilaukia kelių dešimčių laiškų iš išsigandusių žmonių. „Turiu dukrytę ir vėl laukiuosi. Vakar galvojau nusižudyti, nužudyti vaikelį savo pilve ir mylimą 2 metų dukrytę“, - Morrisonui rašė jauna moteris iš Danijos.

Panikuojantys amerikiečiai perka viską – nuo kelias dešimtis litų kainuojančių išlikimo gidų iki kelias dešimtis tūkstančių kainuojančių vietų prabangiuose bunkeriuose, kurie, neva, apsaugoti tiek nuo atominių sprogimų, tiek nuo asteroidų. Verslininkas, statantis bunkerius, sako, kad vien Amerikoje turi per 5 tūkst. klientų, o dabar plečia verslą ir Europoje. „Noriu būti tikras, kad aš ir mano šeima turėsime, kur pasislėpti, jeigu pasaulį tikrai ištiks pabaiga“, - rašo vienas žmogus, įsigijęs bunkerį.

Panikuojantiems nepadeda ir tai, kad majai neišpranašavo tiksliai, kaip baigsis pasaulis. Tai dar labiau paskatina ir taip lakias žmonių vaizduotes. Vieni tiki, kad Žemę sunaikins Saulės audros, asteroidas, paslaptinga planeta ir taip toliau. Teoriją apie paslaptingą planetą išlieka populiariausia. Pasak jos skleidėjų, planeta Nibiru dabar „slepiasi“ už Saulės ir jau netrukus ją pamatysime.

Na, o viena juokingiausių teorijų yra ateivių invazija. Būtent šiais metais ir būtent gruodžio 21 d. Kažkas internete paskleidė gandus, kad prie Žemės aptikti 3 dideli ateivių laivai, kurie atakuos gruodžio mėnesį. Žinoma, mokslininkai paneigė ir šią „teoriją“.

Majų paslaptis

Kad ir kaip ten bebūtų, nors mokslininkai ramina kilusią isteriją, jie patys jau ilgai suka galvas, ką majai bandė pasakyti savo kalendoriumi.

Kalendorius prasidėjo 3114 tūkst. metų prieš mūsų erą ir progresuoja 144 tūkst. dienų ciklais (kiek daugiau nei 394 metai), ciklai dar vadinami baktunais. 13 baktunas (13 – šventas skaičius) baigiasi gruodžio 21 d. Po šios datos baigsis „Didysis ciklas“. Kas bus po to? Mokslininkų teigimu, tiesiog prasidės kitas ciklas ir ši data neturi būti liūdna ar pragaištinga, o priešingai – šventė ir nauja pradžia.

Majų tema jau parašyta šimtai knygų, straipsnių, sukurta radijo ir TV laidų. Tačiau tiesios reikėtų ieškoti kultūroje, kuri vis dar egzistuoja majų gyventose teritorijose. O vietiniai ten visai nepanikuoja. Vietinės turizmo agentūros tik džiaugiasi, kad teritoriją dabar aplanko šimtus kartų daugiau turistų nei anksčiau.

O kuo tikite Jūs?

2012 12 21, NASA, nibiru, pasaulio pabaiga

Naujausi komentarai
Alvydas
2021-02-16, 16:09
Skaitome : Biblijos studijos A.Vėberis apie Merkinės piramidę arba klausome jotūbėje įrašo: Merkinės "poviliukas",kitas:Atskleista Merkinės piramidės paslaptis .
Alvydas
2021-02-16, 16:09
Skaitome : Biblijos studijos A.Vėberis apie Merkinės piramidę arba klausome jotūbėje įrašo: Merkinės "poviliukas",kitas:Atskleista Merkinės piramidės paslaptis .
Alvydas
2021-02-16, 16:09
Skaitome : Biblijos studijos A.Vėberis apie Merkinės piramidę arba klausome jotūbėje įrašo: Merkinės "poviliukas",kitas:Atskleista Merkinės piramidės paslaptis .
Alvydas
2021-02-16, 16:09
Skaitome : Biblijos studijos A.Vėberis apie Merkinės piramidę arba klausome jotūbėje įrašo: Merkinės "poviliukas",kitas:Atskleista Merkinės piramidės paslaptis .
Apsimelavo savininks
2014-10-25, 22:38
Tai pragaro vartai?

Pasitvirtino apsėdimo hipotezė , kad ten satanizmas.
Masiniai apsėdimai,žmonės elgiasi neadekvačiai,ypač pasirašę:

Atsisakoma tikėjimo, kryželių ten sudėtų, einama ten, kur ratai ir trikampiai demonams iššaukti. Veiksmas pagaliau prasideda, priėjus Žėkų sodybą. Nustebino tai, kad sutikome daug lankytojų, norinčių pamatyti piramidę. 04 kryziai Pabuvoję šioje vietoje, žmonės masiškai atsisako religinių prietarų: Šalin prietarus! „Pasiimkit, jei kam reikia“( tyčiojasi iš žmonių kvailumo, sudėtų kryželių, rožančių – tarsi juos prakeikia) Būnant stiklinio kupolo viduje šovė mintis, kad ten geriausia ateiti apsirūkius – pastatytos patogios kėdės, aidi tyli transinė muzika. Pati piramidė yra trisienis metalinis gargaras stiklinio kupolo viduje. Vartotojo instrukcija labai paprasta: pirma reikia pabūti prie Dievo Tėvo sienos, garbinant Kūrėją, prie Sūnaus sienos jau galima pateikti įvairių žemiškų prašymų prašymėlių, o prie Šventosios dvasios sienos belieka prašyti dievą dvasinės pagalbos. Galiausiai, viską susakius, reikia žengti į piramidės vidų, kur stovi stalelis su mediniais rakandais. Greta piramidės stovi dvi plastmasinės bačkos su „energizuotu vandeniu“. Mes, žinoma, pasinaudojome proga ir juo apsirūpinome: Mes su energizuotu vandeniu Mes jau prisipylėme kosminės energijos. O tu?
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai