Now Reading
Dešimt vyriškiausių filmų

Dešimt vyriškiausių filmų

Dešimt vyriškiausių filmų

Vyras.in

Vyrukai mėgsta filmus. Merginos mėgsta filmus taip pat. Deja, abi lytis mėgsta skirtingus filmus. Net ir paprasčiausias ėjimas į kino teatrą kartais tampa kančia, dėl neišvengiamų konfliktų.

Todėl dažnai vaikinukai nueina į “LinkoManija” arba “Filmai.in”, išsirenka gerą vyrišką filmą (t. y. be emocijų ir viso kito šlamšto) ir “medituoja”. O jeigu kartais pritrūktumėte idėjų, kokį filmą galėtumėte pažiūrėti, šis straipsnis skirtas jums. Išvardijame dešimt mūsų nuomone vyriškiausių filmų istorijoje.

10 vieta – “Pradžia” (angl. “Inception”)

Leonardo DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną.

Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną.

9 vieta – “Neliečiamieji” (angl. “The Untouchables”)

Filmas nukelia į Čikagą, kai čia veikė ,,sausas” įstatymas. Sąžiningas, bet naivus federalinis agentas Elijotas Nesas dažnai klysta, bando suvaldyti įžūlius gangsterius ir jų legendinį vadeivą Al Kaponę.

Į pagalbą ateina sąžiningas policininkas ir jiedu tampa nepaperkamais kovotojais su mafija. Prie jų prisijungia taiklus šaulys Džiuzepė ir buhalteris iš Vašingtono Volesas. Keturiese prieš Al Kaponę..

8 vieta – “Rokis” (angl. “Rocky”)

Jis žmogus be ateities, už mažą atlygį dirbantis pietų Filadelfijoje. Netikėtai ringe susikovęs su čempionu Apolu Kredu, jis pasinaudoja vienu šansu iš milijono ir iš savo vardo sukūria legendą.

Šils filmas išgarsino Silvestrą Stalonę. Nors filmo tęsiniai nėra tokie geri kaip pirma (na, gal dar antra) dalis, tačiau siužetas vystosi ta pačia linija, tad faktiškai “Rokis” yra biografinė drama.

7 vieta – “Kovos klubas” (angl. “Fight Club”)

Nemigos kamuojamas Džekas lankosi įvairiuose nelaimėlių susitikimuose, klausosi jų išpažinčių ir drauge verkia. Jis skraido lėktuvais, kiekvienąkart tikėdamasis katastrofos. Tačiau kartą skrisdamas jis sutinka spalvingą asmenybę.

Tailerio gyvenimas nepaprastas – nerūpestingas ir linksmas. Jis kartais linksmai ir nerūpestingai paprašo trenkti jam į galvą… Džekas neatsisako. Todėl tarp draugų užverda rimtos muštynės, ir netrukus jiedu įkuria klubą, kur vaikinai gali muštis iki sąmonės netekimo.

6 vieta – “Žmogus su randu” (angl. “Scarface”)

Alas Pačino ir Mišelė Pfaifer – istorijoje apie pasiutusį šuolį iš komunistinio režimo į laisvą pasaulį. Aštuoniasdešimtųjų gegužę Fidelis Kastro leido 100 tūkst. kubiečių emigruoti pas gimines JAV. Kartu su jais išleido 25 tūkst. nusikaltėlių.

Tonis Montana dabar tetroško vieno – pinigų. Per narkotikus, gaujų susišaudymus ir pasiutėliškus vakarėlius veikiai pasiekė šlovės viršūnę ir apsidairęs pamatė, kad visgi pasaulis jam nepriklauso.

5 vieta – “Kartą Amerikoje” (angl. “Once upon a time in America”)

1968–aisiais Nudlis sugrįžta į Ameriką po trisdešimt penkerius metus trukusios tremties. Jis klaidžioja po gimtąjį Niujorką, prisimena savo vaikystę ir jaunystę, kurios buvo susijusios su žydų mafijos susikūrimu.

Filmo herojai – keturi žydai imigrantai, kurie tikisi įgyvendinti savo didžiąją svajonę. Tačiau režisierius Sergio Leonė sukūrė savotišką atsisveikinimą su “amerikietiška svajone”.

4 vieta – “Dievo miestas” (angl. “City of God”)

Dievo miestas – tai Brazilijos sostinės Rio De Žaneiro skurdus priemiesčio rajonas. Jame užaugę Roketas ir Mažasis Ze pasirenka visiškai skirtingą gyvenimą. Mažasis Ze – negailestingas žudikas ir gaujų lyderis. Baukštusis Roketas nežudo, bet jo ginklas – fotoaparatas.

Filmas nusipelnė net keturių “Oskaro” nominacijų – geriausio režisieriaus, geriausios ekranizacijos, geriausio operatoriaus ir geriausio montažo, pretendavo į “Auksinį gaublį” geriausio užsienio filmo kategorijoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3 vieta – “Krikštatėvis” (angl. “The Godfather”)

Veiksmas vyksta 1945 metais Niujorke. Tarp dviejų mafijų klanų vyksta žiauri, žūtbūtinė, kruvina kova. Dono Korleonės mafija – tai pirmiausiai šeima, susijusi giminystės ryšiais, draugyste ir net meile. O klano galva yra krikštatėvis

Kruvinų kovų scenos ir idiliški šeimos švenčių vaizdai – vestuvės, krikštynos. Don Korleonės sūnus Maikas iš švelnaus, intelektualaus jaunuolio virsta šaltakrauju diktatoriumi, kuriam svetimi tėvo mieli gestai.

2 vieta – “Rokenrola” (angl. “RocknRolla”)

Gangsteris iš Rusijos diriguoja suktam ir neteisėtam, bet pinigėliais kvepiančiam sandėriui. Nugvelbtas milijoninis lobis, netikėtai nužudyta roko žvaigždė ir godūs agentai, pavojingas gangsterių bosas, seksuali jo finansininkė, korumpuotas politikas ir smulkių vagišių-narkomanų gauja.

Visa tai skamba banaliai ir neįdomiai, tačiau šio filmo režisierius yra… Gajus Ričis. Aš, mergina, prisipažįstu, myliu Gajų Ryčį už jo kūrybą. O tavęs Madona niekada nesuprasiu.

1 vieta – “Geri vyrukai” (angl. “Goodfellas”)

1990-ųjų amerikiečių draminis filmas, kurio režisierius Martinas Skorkezis. Filmas yra paremtas neišgalvotų faktų knyga, kurią parašė Nikolas Piledžis.

Filmas pasakoja apie trijų gangsterių pakilimą ir kritimą, kuris tęsėsi tris dešimtmečius. Mes šį filmą nominavome pirmuoju, nes joje yra viskas be ko neapsieina puikus filmas vyrams – nuoseklaus siužeto, ginklų bei, žinoma, Roberto de Niro.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top