Now Reading
Prie Maskvos auga rusiška „Silicio slėnio“ versija (Foto)

Prie Maskvos auga rusiška „Silicio slėnio“ versija (Foto)

Prie Maskvos auga rusiška „Silicio slėnio“ versija (Foto)

Laikas.lt

Praeitų metų viduryje Rusija ėmė statyti rusišką „Silicio slėnio“ versiją – „Skolkovo inovacijų centrą“. Tikimasi, kad centras taps tikra idėjų ir naujausių technologijų gimimo vieta bei patrauks naujus investuotojus.

Projekto sumanytojų teigimu, „Skolkovo inovacijų centras“ turėtų tapti tikra „intelekto sostine“, kurioje gyvens patys geriausi profesionalai ne tik iš Rusijos. „Sostinė“ įsikurs netoli Maskvos (Rusija). Architektų grupė „Arch Group“ sukūrė laikiną kūrybinę ir gyvenamąją oazę visiems mokslininkams. Architektūriniai sprendimai ne tik suteiks patogią gyvenamąją vietą, bet ir skatins žmones bendrauti, keistis patirtimi, padėti vieni kitiems ir kartu kurti.

„Skolkovo inovacijų centras“ orientuosis į 5 pagrindines mokslinės sritis: energija, IT, telekomunikacijos, biomedicina ir branduolinė energija. Tai bus geriausia vieta patiems geriausiems mokslininkams pradėti, vystyti idėjas nuo nulio ir kelti Rusijos ekonomiką.

Tiek gyvenamoji, tiek darbo erdvė „Skolkovo inovacijų centre“ statyta remiantis šiuolaikinėmis ekologiškomis idėjomis: energija miestelį aprūpins Saulės baterijos ir t.t. Tai bus pats ekologiškiausias miestas visoje Rusijoje.

„Stengiamės žmones išvaduoti iš urbanistinės izoliacijos. Būtent todėl pastatų forma primena natūralų kalnuotą kraštovaizdį. Tarp kiekvieno pastato yra daugybė laisvos erdvės ir gryno oro. Fasadai ir langai yra vos pasukti miškų link. Visi namai sujungti pėsčiųjų ir dviratininkų takais“, – kalbėjo „Arch Group“ atstovai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prie projekto dirbo Nobelio premijos lauretas Zhoresas Alferovas. O pradžią palaimino pats Rusijos prezidentas Dimitrijus Medvedevas. „Skolovo inovacijų centras“ bus baigtas 2015 m. ir Rusijai kainuos apie 120 mlrd. rublių (apie 10 mlrd. litų).

Faktai

Architektai: „Arch Group“
Vieta: Skolkovas, Maskva, Rusija
Komanda: Michaelis Krymovas, Alexey Goryainovas, Alexey Polyakovas
Plotas“ 34,6 kv. km.
Pastatų skaičius: 12
Aukštų skaičius: 4-9
Pradėta statyti: 2011 m.
Pabaiga: 2015 m.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top