A. Žičkutė: „Apie Euroviziją svajojau nuo vaikystės“

Laikas.lt

Jauna, ryžtinga ir labai muzikali – taip galima apibūdinti savo dainą „The Greatest“ Eurovizijos nacionalinėje atrankoje šiemet pristatančią Augustę Žičkutę. „Muzikuoju jau 15 metų, o dalyvauti nacionalinėje Eurovizijos atrankoje – didžiausia mano svajonė, kuri pagaliau pildosi“, - tvirtina jaunoji atlikėja.

Nuo pat vaikystės muzika Augustės gyvenime buvo labai svarbi. Muzikos mokykloje baigusi smuiko klasę, daininkė iškart puolė prie džiazo vokalo bei kompozicijos mokslų. „Visuomet žinojau, kad noriu dainuoti ir kurti dainas“, - šypsosi būsimoji Eurovizijos nacionalinės atrankos dalyvė.

Nors Augustei Žičkutei dar tik 20 metų, tačiau ji jau gali pasigirti įvairiais muzikiniais laimėjimais. 2007-aisiais jos kūrinys nugalėjo autorinių dainų konkurse „Ave vita“, po metų mergina jau džiaugėsi pergale tarptautiniame konkurse „Deutches Lied“. 2010 m. LTV projekte „Talentų ringas“ Augustė gavo geriausios autorės nominaciją ir buvo pakviesta į AGATOS stovyklą, kurioje renkasi pats talentingiausias muzikuojantis jaunimas. „ Laikas, praleistas AGATOS stovykloje buvo tiesiog nerealus! Visą savaitę praleidau kartu su profesionaliais muzikantais. Kartu ne tik mokėmės, bet ir muzikavome. Ši patirtis – neįkainojama.” - neslepia džiaugsmo dainininkė.

Augustė jau kurį laiką dainuoja „The Magic Time orchestra“, su kuriuo yra apkeliavusi daug įvairių festivalių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. „Esu dainavusi ir alternatyvaus roko grupėje“, - įdomia patirtimi dalinasi atlikėja.

Eurovizijos atrankoje pristatoma daina „The Greatest“ – kūrinys, kuris turėtų įkvėpti kiekvieną žmogų, ryžtingai siekiantį savo tikslo. Tai daina apie merginą, kuri drąsiai pasitinka visas kliūtis, siekia savo svajonės tam, kad padarytų pasaulį gražesnį. „Muzika turi skleisti gėrį. To ir sieksiu Eurovizijos nacionalinėje atrankoje“, - optimistiniais norais dalijasi Augustė Žičkutė.

A. Žičkutė, Eurovizija, lietuviska muzika

Naujausi komentarai
meta
2012-01-03, 21:37
vagile. jos daina yra plagiatas
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai