Now Reading
Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – ateiviai

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema – ateiviai

Pasirodė naujas Laikas.lt žurnalas. Tema - ateiviai

Laikas.lt
Iliustracijos Dovydo Bakšio

Pristatome Jums atsinaujinusį ir didesnį sausio mėnesio Laikas.lt žurnalo numerį, kurio pagrindinė tema – ateiviai.

Žmonių, besidominčių ateiviais – ufologų – yra ir Lietuvoje, pakanka pasidomėti lietuviškais interneto tinklalapiais apie NSO (vienas NSO.lt lankytojas, pasivadinęs Inkognito, netgi ypač smulkiai aprašė savo neva išgyventą ateivių pagrobimo istoriją).

Gal kitiems ateivių pagrobimo istorijos skamba juokingai, tačiau pripažinkime, kad jų egzistavimo galimybės negalima ir net privaloma neatmesti, nes kartais mes pernelyg tikime dalykais, kurie mumsmatomi ir aiškūs. Jei nebetikėtume – danguje matomus objektus vadintume moksliškais apibūdinimais, nebekurtume „X-failų“ tipo filmų ir sėdėdami fotelyje šypsotumėmės: „Mes esame vieninteliai ir nepakartojami“. Nesame, todėl ir privalome neapsiriboti tuo, kas žinoma, nes už nežinomybės audeklo slypi milijonas naujų atradimų.

Lygiai taip pat neįmanomas daugeliui atrodo derinys „Lietuva ir kosmosas“, tačiau verslininkas, technikos mokslų daktaras, inovacijų ir kosmoso entuziastas Vladas Lašas teigia, kad tam tikrose srityse Lietuva jau gali bendradarbiauti su NASA. Ir ne tik teigia, bet ir pats daug prisideda prie kosmonautikos plėtros tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje.

Ufologas Lukas Devita mums papasakojo, kaip grupuojami ateiviai, tačiau mes manome, kad išvaizda – ne vienintelis kriterijus. Kartais ateiviais galima vadinti ir žmones, kurių protas bei sugebėjimai neatitinka žemiškų standartų: kaip kad Denisas Kolomyckis, kuriam vos 19 metų, tačiau jo pasiekimai didžiuliai: jis jau spėjo pasimokyti baleto, studijuoti šiuolaikinį šokį Londone, dėstyti ir mokyti, šokti Lietuvos, Prancūzijos, Amerikos (ir ne tik) scenose, dirbti modeliu, krimsti kino meną… Ar neskamba tiesiog… kosmiškai?

Panašiai ufonautiškas mums atrodo ir britas Karlas Pilkingtonas, kurio kelionių ciklo „Idiotas užsienyje“ (angl. An Idiot Abroad) reportažai užduoda klausimą: kas jis iš tiesų – genijus ar idiotas?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie ateivius galėtume kalbėti ir rašyti be galo ir be krašto. Kaip teigė NSO.lt rasta tyrinėtojo A. Chaineko mintis: „Atvirai sakant, mes iki šiol nežinome, ar jie atvyksta iš toli, ar yra mums artimi, ar jie, tiesą sakant, tėra mūsų proto produktas“.

Taip pat kviečiame „pavartyti” žurnalą čia.


Vyr. redaktorė: Rasa Barčaitė
Redaktorė: Dovilė Raustytė
Numerį ruošė: Goda Raibytė, Martynas Gedvila, Lukas Devita, „Goodlife photography“, Ieva Blaževičiūtė, Ina Peseckienė, Dovydas Bakšys, Tomas Ma
Kalbos redaktorė: Aušra Trasauskaitė
Viršelis: Tomas Mazura

Laikas.lt žurnaliukus rasite šiose vietose:

Vilniuje: verslo centruose, „ Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Submarinas“, „Pica ir Kava“, „Bermudai“, „Tamsta,“ „Briusly“, kavinė – kepyklėlė „Sotas“ „Paparazzi“, „Pit Stop Pizza“, „Bambalynė“, „Orgazmus “,„Du drakonai“, „Cozy“, „Show Makers“ šokių akademija, „Pink Milk shake“, kino teatre „Pasaka“, ISM, VGTU, TVM, Vilniaus kolegijos verslo vadybos fakultetas, VPU, VU, MRU, VVTA, VDK, VDA, „Crustum“ PC „Ozas“, „Sushi Express“, „Sushi House“, „InDay Sushi“ Vilniuje, TAKE WAY, „Milkshake Bar“, „People Bar“, „Guru“, „Livin“, „Kibin Inn“, „Wok to Walk“, kino teatruose „Pasaka“,„Skalvija”, „B bar“, Užupio picerija, „Prie angelo“, „Dom­ino” teatras, Jaunimo teatras, Itališka vyninė, „Bunte Gans”, „Gringo“ , „Balti drambliai“, COCO, „Būsi trečias“, „Soul Box“, BIX, „Artistai“, „X club shop“, viešbutis „Congress” ir „Adelita”, Kongresų rūmai, Menų spaustuvė, „Havana social club“, Užupio kavinės terasa „SPA Vilnius DIA“, „Vero Cafe“, „Šviežia kava“, Daiktų viešbutis, „Mint vinetu“.

Kaune: verslo centruose, „Mambo Pizza“, „Bravarija“, „Coffee Inn“, „Sandija“, „Ramzis II“, VDU, KTU, „Blue orange“, „Mio Cafe“, „Presto“, „Supremo“ kavos namai, „City Cafe“, „Bella Italia“, „Boun Giorno“, „Pas Stanley“, „Sushi express“, „Coffe inn“, „Vero Cafe“, „Buon Giorno Taverna“, „Groovy“, alaus pub’as-krautuvėlė „Gyvas“, „Pjazz Oldtown“, „Chocolaterie“, YZYbar, kavinė „Kultūra“, Kauno kamerinis teatras, „Radharane“, „101 Kepyklėlė“, „Pas Romano Paolo“, „Jums“, „Flamenco Cafe & Vino“ ir kt.

Visoje Lietuvoje:
„SPA Vilnius SANA“

Naujas numeris išeis vasario 6 dieną.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top