Maistas, priverčiantis mus jaustis alkanais

ekodiena.lt

Visai nesvarbu, kokį kiekį maisto jūs suvalgysite, vis vien jausitės alkanas. “Junk food’as” gali sukelti net tokius alkio priepuolius, kad žmogui gali atrodyti, jog jis, apskritai, nieko nevalgė labai ilgą laiką.

Dažnai toks maistas sukelia priklausomybę. Ir nesvarbu, kad puikiai suvokiate, jog nuo tokio maisto jaučiatės blogai, jūs tiesiog NEGALITE sustoti! Kokie tai maisto produktai? Kokio maisto turėtumėte vengti, kai jus „atakuoja“ alkis?

1. Kramtomoji guma

Kramtomoji guma aktyvina skrandžio sulčių sekreciją, taip sustiprėja seilių gamyba. Anot Fatdiets.com, seilės kramtant gumą teka į skrandį, jį užpildo ir „apgauna“. Skrandis pradeda virškinti, todėl verčia mus jaustis alkanais. Būdamas tuščias – jis virškina savo gleivinę ir gali sukelti gastritą ar netgi opą.

2. Dietinė soda

Nors ant dietinės sodo etiketės ryškiomis raidėmis užrašyta DIETINĖ, neapsigaukite. Tyrimai rodo, kad dietinė soda jus taip pat verčia jaustis alkanais. „Dirbtiniai saldikliai gali sukelti sotumo jausmą, tačiau skirtingai nuo reguliarių angliavandenių, šis sotumas yra dirbtinis, greitai peraugantis į alkį. Saldikliai gali netgi slopinti smegenų ląsteles, kad jaustumėtės sotūs“ -, sakė nutukimo tyrinėtoja Sharon Fowler.

3. Didelės fruktozės kukurūzų sirupas

Nors reklamos “rėkia”, kad saikingas didelės fruktozės sirupo naudojimas nėra blogai, paaiškėja, kad didžiausia problema ir yra ta, kad šio produkto saikingai vartoti neįmanoma! Sirupas trikdo žmogaus medžiagų apykaitą taip, kad šis negali sustoti valgyti. Šį potraukį tikrai sunku kontroliuoti, nes didelės fruktozės kukurūzų sirupas žmogaus organizme lėtina leptino sekreciją. Leptinas yra svarbus hormonas, kuris ir „pasako“: stok, tu sotus, gali nustoti valgyti! "Kukurūzų sirupas maisto pramonėje naudojamas kaip tirštiklis, saldiklis, drėkiklis (kad maistas ilgiau liktų drėgnas ir šviežias). Jis švelnina gaminių tekstūrą, didina tūrį, apsaugo nuo kristalizacijos ir stiprina skonio ir kvapo pojūčius", – rašoma Wikipedijoje.

4. Šaldytas maistas

Šaldytas maistas dažnai neturi pakankamai kolorijų, kurios jums reikalingos. Čia nerasite šviežių vaisių ar daržovių, būtinų jūsų organizmui. Maisto apdorojimui yra sueikvojama daugiau maistinių medžiagų, nei iš tiesų gaunate. Jei negalite sveikai papietauti ir esate dėl skubėjimo priversti valgyti šaldytą maistą, būtinai pasirūpinkite, kad prie jo būtų salotų, šviežių vaisių ar daržovių.

5. Pyragai ir kiti kepiniai

Pyragai ir bandelės, kad ir kokie jie būtų skanūs, jūsų visai “neužpildo”. Baltasis cukrus ir miltai neturi reikalingų maistinių medžiagų. Suvalgius šių gardėsių, po kiek laiko jūs pasijaučiate daug alkanesnis, nei buvote prieš tai. Ir tai įvyksta gana greitai! Jei jau esate „nepagydomas“ smaližius, pasirinkite kepinius iš netrupintų grūdų ir su kuo mažiau cukraus.

6. Saldūs pusryčiai

Nebent jūsų pusryčiuose yra baltymų ir jie minimaliai saldinti. Nors šiandien galite rasti tikrai aukštos kokybės ekologiškų pusryčių, vienareikšmiškai patariame juos gamintis patiems. Avižos, vaisiai, medus, daržovės – daug geresnis būdas pradėti savo dieną!

bevertis maistas, maistas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai