Now Reading
Tamsusis turizmas pagal „Lonelyplanet“

Tamsusis turizmas pagal „Lonelyplanet“

Tamsusis turizmas pagal „Lonelyplanet“

Laikas.lt

Pasaulyje pilna baisių ir mistiškų vietų, traukte traukiančių turistus. Lonelyplanet.com išrinko verčiausias dėmesio. Sąraše atsidūrė ir pora vietų Lietuvoje.

Grūto parkas, Lietuva

Lietuvoje puikiai pažįstama vieta, o pasaulyje plačiau žinoma kaip „Stalino pasaulis“. Parke pilna sovietinių skulptūrų, kurias kažkada lietuviams buvo liepta garbinti, kvapą gniaužiančių detalių, kurios primena žiaurų gyvenimą gulaguose. Visas parkas užima apie 20 ha plotą.

Apleista raketų bazė, JAV

Arizonos valstija didžiuojasi vienintele „Titan II“ raketų baze pasaulyje. Būdamas jautiesi tarsi Šaltojo karo metu. O kas, jeigu paspausi raudoną mygtuką?
Po Antrojo pasaulinio karo Arizonoje atsirado ir nepanaudotų karinių lėktuvų kapinynas. Jame galite pamatyti ir legendinį B-52 bombonešį.

„Père Lachaise“ kapinaitės, Prancūzija

„Père Lachaise“ kapinaitės visame pasaulyje išsiskiria tuo, kad čia amžinojo poilsio atsigulė grupės „Doors“ lyderis – Jimas Morrisonas. Kapinaitės turi savo internetinį tinklapį, o kai kurie kapai – po nuosavą apsauginį.

Koliziejus, Italija

Dabar objektas – labai lankoma turistų ir turbūt vienas žymiausių istorinių objektų pasaulyje. Kadaise Romos Koliziejuje vykdavo negailestingos gliadiatorių kovos. Kartą imperatorius Trajanas surengė 9 tūkst. gladiatorių ir 10 tūkst. žvėrių kovą.

Koldico pilis, Vokietija

Koldico pilyje kažkada buvo laikomi karo belaisviai. Šis kalėjimas buvo vienas griežčiausių, o kaliniai tikinami, kad pabėgti iš ten – tiesiog neįmanoma. Dabar ten atidarytas viešbutis. Žmonės kalba, kad viešbutyje atmosfera keistoka, tačiau viskas sutvarkyta gražiai ir visai nebepanašu į kalėjimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Džeko skerdiko turas, Anglija

Džekas skerdikas buvo vienas žymiausių Viktorijos laikų serijinių žudikų Londone. O tam, kad pasiektumėte 100 proc. efektą, nuvykite ten pavasarį. Jeigu pasiseks, tamsios gatvės bus mistiškai aptrauktos rūku.

KGB kalėjimas, Lietuva

Lonelyplanet,com rašo, kad gidas gali praversti bet kuriame mieste. Tačiau Vilniuje galite pastebėti, kad jis žino kur kas daugiau negu parašyta lankstinukuose. Ir nieko keisto – jis buvo vienas iš čia kalėjusių nelaimėlių.

Pasakoti daug nereikia. Kalėjimo atmosfera atkurta tikrai įtikinamai – čia galite pamatyti kalėjimų vienutes, uniformą, patalpas, kuriuose į galvą būdavo šaudomi žmonės, išgirsti senobinės radijos įrašą ir net spragsinčius spausdinimo mašinėlės klavišus.

Nepamirškime, kad Lietuvoje ne tik KGB kalėjimas ir Grūto parkas gali patraukti įdomesnių vietų ieškančius turistus. Dar turime IX Fortą, Katedros požemius ir taip toliau. Ką tokiems turistams rekomenduotumėte Jūs?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top