Now Reading
Technologinė pranašystė 2012 metams

Technologinė pranašystė 2012 metams

Technologinė pranašystė 2012 metams

Laikas.lt
Pagal: CNN.COM

2011 metai technologijoms buvo produktyvūs ir ypač palankūs planšetiniams kompiuteriams. Technologijų tinklaraščio „Mashable“ įkūrėjas Pete Cashmore pateikė „karščiausių“ prekių 2012 metams sąrašą.

Žinoma, ne taip lengva nuspėti, kas gali nutikti ateinančiais metais. Pasak Pete, 2012 bus pilni staigmenų.

Mobiliųjų OS kompiuteriuos

Pete teigia, kad liečiamieji elementai bus populiariausia mada 2012 metais. Planšetiniai kompiuteriai, tokie kaip „iPad“ taps tikra pamaina asmeniniams ir nešiojamiems kompiuteriams. 

Ženklai yra akivaizdūs: Windows 8 ir MAC OS X LION daug pasiskolino iš išmaniųjų telefonų. Laikui bėgant, mobiliųjų telefonų operacinės sistemos ims dominuoti ir kompiuteriuose. Tiesa, tai gal ir neįvyks per 2012 metus, tačiau reikalai tikrai pasistūmės į priekį.

Socialiniai tinklai

Socialiniai tinklai, panašu, karaliaus ir 2012 metais. Praeitą rugsėjo mėnesį „FacebooK“ vartojimą padarė dar lengvesniu – dabar nebereikia spausti „Dalintis“ („Share“). Tereikia įdiegti reikiamą papildinį ir viskas, ką jūs klausote, žiūrite ir skaitote, automatiškai atsidurs jūsų profilyje.

Iš vienos pusės, tai atneš dar daugiau pelno tokiems tinklams kaip „Facebook“. Tačiau iš kitos – vartotojai gali imti nerimauti dėl tokio atvirumo ir į naujovės žiūrėti įtartiniau.

Apmokėjimai iš mobiliųjų

Jau ir Lietuvą pasiekusi „mada“ apmokėti sąskaitas ir pirkti tiesiog telefonu, ateinančiais metais dar labiau suaktyvės. Prognozuojama, kad 2013 metais 1 iš 5 telefonų jau naudosis apmokėjimo telefonu paslauga.

„iPad“

Jeigu liečiamieji elementai kompiuteriuose yra ateitis (kaip jau minėjome anksčiau), tai „iPad“ yra tikri to karaliai. Nors šių metų antroje pusėje „iPad“ grėsė pralaimėjimas „Amazon Kindle Fire“, tačiau galiausiai vartotojai suprato, kad kaina („iPad“ kainavo maždaug 700 Lt brangiau) dar nėra lemiama priežastis. 

Televizija visur

Dabar atrodo, kad viską galima pažiūrėti ir sužinoti internetu, naudojant kompiuterį, todėl televizoriai praranda populiarumą. Tačiau kompanijos nėra linkusios taip lengvai pasiduoti ir ruošia naują verslo planą: 2012 metais daugelis galės patys rinktis filmus ir laidas, kurias norės pažiūrėti ir ne tik. Žodžiu, bus daroma viskas, kad jūs televizoriaus ir kabelinės televizijos neatsisakytumėte.

Valdymas balsu

„iPhone 4S“ įdiegta „Siri“ balso kontrolės technologija paspartino dar vieną „madą“. Nors valdymas balsu jau yra naudojamas keletą metų, tačiau į jį nebuvo kreipiama tiek dėmesio, kiek išėjus „iPhone 4 S“.
„Dvigubas“ ekranas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2011 metais darėsi vis populiariau prie televizoriaus prijungti planšetinį kompiuterį ir iš jo „transformuoti“ vaizdą. Jau sukurtos programėlės, kurios tokį procesą dar labiau palengvins.

Reguliuojami ekranai

Pete sako, kad jau ilgai laukia reguliuojamų ekranų telefonams ir planšetams. Tai leistų mažinti, didinti vaizdą, sukinėti, keisti ekraną ir panašiai lengvu vos lengvu prisilietimu. Beje, „Samsung“ ir „Nokia“ užsiminė, kad 2012 metams jau turi tokių planų.

HTML 5

HTML 5 leidžia sukurti kaip niekada daug aplikacijų. Kodėl tai gali būti svarbu? Dabar skirtingoms operacinėms sistemoms („Android“, „iOS“, „Windows phone“) reikia skirtingų aplikacijų, o HTML 5 suteikia galimybę sukurti vieną ir ją naudoti visur.

Trumpiau tariant, 2012 metais jau galėsime naudoti telefonus ir kompiuterius kur kas paprasčiau. Iš vienos pusės, tai gerai, tačiau iš kitos – dar labiau skatins vartojimą ir žmonėms paliks dar mažiau vietos realiam gyvenimui.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top