Now Reading
Maistas gražiai odai ir plaukams

Maistas gražiai odai ir plaukams

Maistas gražiai odai ir plaukams

Laikas.lt

Dėmelės, spuogeliai, išsausėjusios vietos, raukšlelės ant mūsų veido reiškia, kad nors ir tinkamai prižiūrime savo odą, vis vien valgome kažką, kas jai nepatinka. Arba nevalgome. Su plaukais lygiai tas pats. Nušiurę galiukai, slenkantys, lūžinėjantys plaukai ar net pleiskanos signalizuoja, jog laikas peržvelgti kasdienio maisto racioną.

Taigi ką valgyti ir ko vengti, kad plaukai ir oda atrodytų nepriekaištingai.

Mėlynės – tai puikus antioksidantas, stabdantis priešlaikinį senėjimą. Taigi kas rytą rekomenduojama suvalgyti bent saujelę mėlynių, pavyzdžiui, su jogurtu ar avižinių dribsnių koše.

Lašiša – vienas iš omega-3 riebalų rūgščių šaltinių, teikiančių odai elastingumo ir drėgmės. Lašišoje esantis vitaminas D labai naudingas stipriems ir sveikiems kaulams bei dantims. Tai maistas, kuris niekad neatsibosta, nes yra šimtai būdų kaip jį valgyti: salotos, makaronai, kepsniai, sumuštiniai ir t. t.

Špinatai – lapinės daržovės, kuriose gausu maistinių medžiagų. Juose esantys vitaminai B, C ir E, kalis, kalcis, magnis, geležis labai naudingi ne tik odos ir plaukų grožiui, bet ir akims. Turi antioksidacinį poveikį.

Austrės žinomos kaip cinko, stiprinančio plaukus, nagus ir gerinančio medžiagų apykaitą ląstelėse, šaltinis.

Pomidoruose yra daug likopeno, saugančio mūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų sukeliamų pažeidimų. Taigi šios daržovės stabdo senėjimą. Tačiau nereikia maišyti – tai daro tik švieži ir žali pomidorai, o ne konservuoti ar kečupas.

Graikiniai riešutai – lygi oda, sveiki plaukai, puikus regėjimas, stiprūs kaulai – viskam pasitarnauja saujelė riešutų kartą per dieną, pavyzdžiui, pagardinus jais salotas, kepamą duoną ar desertą.

Kiviai – tai vitamino C ir antioksidantų dozė, sauganti odą, kaulus, dantis ir užkertanti kelią vėžiui bei širdies ligoms.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Juodasis šokoladas, turintis ne mažiau 60 proc. kakavos, palaiko odos drėgmės balansą, apsaugo nuo neigiamo saulės poveikio. Beje, valgant šokoladą tikrai nerizikuojame, kaip dažnai yra netinkamai galvojama, atsikelti ryte su spuogais nusėtu veidu.

Liesas jogurtas turi daugiau kalcio nei puodelis riebaus pieno. Šis produktas reikalingas gražiai laikysenai, odai, plaukams ir ypatingai dantims ir kaulams. Tai ne tik puikūs pusryčiai, bet ir lengvas maistas vakarienei, kad ir desertui su saujele šviežių ar džiovintų vaisių.

Saldžiosios bulvės – Lietuvoje jos nėra populiarios, o užsienyje dažniausiai valgomos per Padėkos dieną. Jas vartoti visiems reikėtų kur kas dažniau, nes tai maistas, kovojantis su senėjimu. Jei nemėgstate bulvių košės, smulkiai jas supjaustę pakepinkite orkaitėje su įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Norint išlaikyti ir puoselėti plaukų bei odos grožį reikėtų vartoti kuo mažiau konditerijos gaminių, raudonos ir ypatingai apdorotos mėsos, riebių pieno produktų, kavos, stiprios arbatos, gaiviųjų gėrimų ir ypač alkoholio. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top