Now Reading
Šokio spektaklio premjeroje – egoistinis santykių modelis

Šokio spektaklio premjeroje – egoistinis santykių modelis

Šokio spektaklio premjeroje – egoistinis santykių modelis

Laikas.lt

Šiuos metus Vyčio Jankausko šokio teatras ruošiasi užbaigti naujo spektaklio premjera. Gruodžio 20 d. Menų spaustuvėje bus parodytas šokio spektaklis „Judantys taikiniai“.

Tai spektaklis apie žmonių tarpusavio santykius. „Kam iš tikrųjų užmezgame tarpusavio ryšius, siekiame dėmesio, prielankumo, meilės? O gal vienas kito taikiklyje dažniausiai atsiduriame viso labo tik kaip objektai, įrankiai trokštamam, egoistiniam tikslui pasiekti?“, – klausia spektaklio kūrėjai. Atsakymų į šį klausimą – ne vienas, jie gali būti skirtingi, netgi priešingi. Savųjų ieško ir keturi spektaklio herojai, viena vertus įkūnydami egoistinį, instrumentinį tarpusavio santykių modelį, kita vertus trokšdami išsivaduoti iš jo bei užmegzti gilesnius, tikresnius santykius.

Choreografo Vyčio Jankausko spektakliuose neišvysi ypatingų specialiųjų efektų, nepamatysi ryškių, puošnių dekoracijų. Viso to atsisakoma norint palikti erdvės svarbiausiajam spektaklio elementui – judesiui. Spektaklyje „Judantys taikiniai“ jis ir vėl tampa pagrindine priemone išreikšti toms būsenoms, kurių neišreikši verbaline kalba. Minimalistinė scenografija, eksperimentinė Vu Nhat Tan grupės muzika, keturi atlikėjai – to pakanka, kad, sekdamas vyksmą scenoje, užmegztum dialogą su spektaklio kūrėjais.
Spektaklyje šoka Agnė Ramanauskaitė, Giedrė Kirkilytė, Tautvilas Gurevičius ir Dovydas Letkauskas. Kostiumų dailininkė Jolanda Imbrasienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vyčio Jankausko šokio trupė įkurta 1997 metais, o 2004-aisiais trupei suteiktas profesionalaus šokio teatro statusas. Per 18 metų šis teatras įsitvirtino kaip itin savitas Lietuvos šiuolaikinio šokio fenomenas, nuosekliai einantis savo keliu. Šio kelio „žingsniai“ – tikslaus, apvalyto ir išraiškingo judesio kalbą gryninantys spektakliai. Paskutiniai metai – choreografo ir jo trupės brandos metai, kuriuos vainikavo du Auksiniai scenos kryžiai: šokio spektaklis „Nuskendęs slėnis“ pelnė apdovanojimus už geriausią 2003-2004 metų choreografiją ir muziką, antrąjį aukščiausią teatralų apdovanojimą V. Jankauskas gavo kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“ (2008-2009 m.).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top