Now Reading
Kaip atrodys erdvėlaivis, 2021 m. į kosmosą gabensiantis turistus? (Video)

Kaip atrodys erdvėlaivis, 2021 m. į kosmosą gabensiantis turistus? (Video)

Kaip atrodys erdvėlaivis

Laikas.lt
Nuotr. AFP, Stratolaunch, ABC, AP

Vienas iš „Miscrosoft“ įkūrėjų paviešino nuotraukas, kaip atrodys erdvėlaiviai, kuriais į kosmosą skraidys turistai. Pirmoji grupė pakilti turėtų jau 2021 m.

Paulas Allenas ir erdvėlaivių pionierius Burtas Rutanas vakar oficialiai pristatė erdvėlaivį, kurio sparnai ilgesni negu futbolo aikštė. Jis turėtų išskrieti aukštai į atmosferą ir ten išsviesti kapsulę su turistais.

Allenas ir Rutanas bendradarbiauti ėmė dar 2004 m. Visą laiką jie kartu dirbo prie privačiai kuruojamų skrydžių į kosmosą. Alleno teigimu, toks siekis leis Amerikai visuomet pirmauti kosmoso tyrinėjimo srityje ir kartu suteiks vaikams naujų svajonių.

Šiuo metu kelios kompanijos varžosi dėl teisės sukonstruoti dervėlaivį. Tiesa, Amerikos vyriausybė tokiamAlleno siekiui visgi nelabai pritaria, tačiau jis atsikerta: „Kosmosas nuo vaikystės man buvo didelis įkvėpimas. Susidomėjimas taip ir nepraėjo. Visuomet svajojau, kad kosmoso turizmas vieną dieną taps realybe“.

Bandomasis skrydis numatytas 2016 m., tačiau nuolatinis skraidymas turėtų prasidėti tik 2021 m.


P. Allenas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmieji turistai pakilo į kosmosą 2004 m. Tuomet šią idėją įgyvendino seras Richardas Bransonas („Virgin“ įkūrėjas). Alleno projektas skirsis, nes tai nebus vienkartinis reiškinys.

Allenas iš „Microsoft“ atsistatydino 1983 m. Milijardinį turtą skaičiuojantis Allenas turi NBA komandą Portlando „Trailblazers“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top