Now Reading
Į kitų metų „Mados infekciją“ pateko 3 „Injekcijos“ konkurso nugalėtojams

Į kitų metų „Mados infekciją“ pateko 3 „Injekcijos“ konkurso nugalėtojams

Į kitų metų „Mados infekciją“ pateko 3 „Injekcijos“ konkurso nugalėtojams

Laikas.lt
Nuotr. Gedimino Savickio (ELTA)

Ieva Daugirdaitė, Hans Hendrik Vallimäe (Estija) bei „Tribe“ vardu save pristatančios Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė – šie jaunieji dizaineriai pristatys savo kolekcijas ant kitąmet vyksiančio festivalio „Mados infekcija“ podiumo.

Jų pavardės paaiškėjo penktadienio, gruodžio 9-osios, vakarą sostinės aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys“ (Kauno g. 5, Vilnius) vykusio konkurso „Injekcija“ finalo metu. Iš viso renginyje savo kolekcijas pristatė 12 jaunųjų talentų ir jų duetų: 7 Lietuvos jaunieji kūrėjai ir 5 svečiai iš užsienio – Italijos, Rusijos bei Estijos.

Konkurso nugalėtoja Ieva Daugirdaitė renginyje pristatė kolekciją „Archetipas“, Hans Hendrik Vallimäe iš Estijos kolekcija vadinosi „H1N1“ (Horny 1 Nympho 1), o „Tribe“ dueto Marinos Žuravliovos ir Donatos Maldonytės – „Woodsy“ („Miškinis“).

Netikėtumo kolekcijų pristatymui suteikė tai, kad modeliai ėjo ne tradiciniu podiumu, o improvizuotu – ant rampų, kuriomis važinėja riedlentininkai, dviratininkai ir riedutininkai. Konkurso „Injekcija“ finalą sustiprino ir muzikinė programa: neįprastoje, tačiau tikrai įspūdingoje erdvėje penktadienio vakarą grojo „Golden Parazyth“, „KeyMono“ (ex „Brassbastardz“), „Mondayjazz“, „Jama&W“ ir Zhill. Renginio lankytojus nustebino ir specialiai jam pritaikyta seno pastato erdvė.

„Injekcijos“ nugalėtojus paskelbusi komisija jaunųjų dizainerių kolekcijas renginyje pamatė pirmą kartą – taip pat, kaip ir žiūrovai. Komisija konkurso finalistų darbus atrinko vadovaudamasi jau tradiciniais tapusiais kriterijais: buvo vertinama kolekcijos koncepcija, originalumas ir festivalio „Mados infekcija“ formato atitikimas.

„Pasibaigus kolekcijų pristatymui komisijos nariai labai daug diskutavo. Buvo tikrai sunku sutarti dėl to, kam šįkart atverti „Mados infekcijos“ podiumą. Juk būsimas reginys turi būti ne tik talentinga mados apraiška, bet ir įdomus žiūrovui. Štai Ieva Daugirdaitė „Injekcijos“ finale dalyvavo jau antrą kartą, tačiau pernai tarp nugalėtojų nepateko. Šiemet mes pamatėme, kaip kūrybine prasme ji užaugo – tai ir padėjo apsispręsti. Dizaineris iš Estijos Hans Hendrik Vallimäe nugalėtojų sąraše atsirado už savo drąsą. „Tribe“ kolekcija padarė įspūdį savo spalvomis“, – sako festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė.



„Injekcija”: modeliai iš Siah Howard ( Italija ) kolekcijos ” Baroque Himba „. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Ji primena, kad, kaip ir ankstesniais metais, taip ir dabar, visiems „Injekcijos“ laimėtojams kuriant profesionalias kolekcijas kitų metų „Mados infekcijai“ bus suteikta visokeriopa pagalba.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jaunųjų dizainerių konkursui pateiktus darbus vertino mados profesionalų komisija – dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Egidijus Sidaras ir menotyrininkė Nijolė Adamonytė.

Šį rudenį „Injekcijos“ komisijai iš viso buvo pateikta daugiau kaip 40 paraiškų – 19 iš Lietuvos ir 22 iš užsienio šalių (Ispanijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Estijos). Dalyvauti konkurse panoro ir visa vienos Glazgo (Škotija) meno mokyklos studentų klasė – jie pateikė keliolika paraiškų.

Šį rudenį įvykęs konkursas „Injekcija“ – jau penktoji jaunų, talentingų dizainerių paieška. Dalyvauti konkurse antrus metus iš eilės buvo kviečiami ne tik Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių jaunieji kūrėjai.

Konkurso „Injekcija“ tikslas – atrasti talentingus, jaunus dizainerius ir paskatinti juos kurti profesionalią madą. Per visą „Injekcijos“ istoriją į profesionalų mados pasaulį buvo palydėtas ne vienas talentas: iš daugiau kaip 160 paraiškų kompetentinga profesionalų komisija per penkerius metus jau išrinko apie 40 nugalėtojų.

Marija Popadničenko, Milda Čergelytė, Diana Paukštytė, Olga Prytkova ir Ina Polotniak, Eglė Žiemytė, Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė – tai vardai, kuriuos besidomintys lietuviška mada jau tikrai žino.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top