Now Reading
Svajonių Paryžius: keletas naudingų patarimų

Svajonių Paryžius: keletas naudingų patarimų

Svajonių Paryžius: keletas naudingų patarimų

Laikas.lt

Dar pats Ernestas Hemingway rašė apie Paryžiaus magiją ir trauką, kuriai lieki alkanas, kai grįžti namo. Ten gyvenimo taisyklės šiek tiek skiriasi nuo kitų Europos miestų. Tad, jeigu norite pritapti, paskaitykite keletą patarimų.

Jenniger L. Scott į Paryžių atvyko iš Kalifornijos (JAV), tačiau taip pamilo šį miestą, kad dabar vadina save paryžiete ir visai neseniai išleido knygą „Lessons from Madame Chic: The Top 20 Things I Learned While Living in Paris“. Štai, keletas esminių Jennifer patarimų, vykstantiems į Paryžių.

Gyvenkite aistringą gyvenimą

Turbūt visi, kurie lankėtės Paryžiuje, pastebėjote, kad ten gyvenantys žmonės sugeba kiekvieną akimirką ir net mažiausią smulkmeną padaryti ypatinga.

Kiekviena diena Paryžiuje yra šventė. Pavyzdžiui, žmonės vakarieniauja kartu su šeima, draugais, bendrauja, juokiasi ir net pykstasi. Ir visada valgo bent tris patiekalus. „Jie niekada nesėdi prie televizoriaus su milžiniška pica ir vienas nuo kito nutolę. Niekada“, – pasakojo Jennifer.

Sudarykite intrigą

Kartais prancūzai kritikuojami dėl to, kad yra labai išrankūs ir atidžiai renkasi, su kuo bendrauti, su kuo – ne. Tačiau taip yra todėl, kad jie mėgsta intrigas ir paslaptis: „Paryžiuje per savaitę bent kelis kartus lankydavausi vakarėliuose… Tiesą sakant, beveik niekada nepažinojau vakarėlio svečių. Tačiau per vakarėlį taip ir nesužinodavau, kas jie tokie, ką veikia gyvenime ir panašiai. Tačiau žinojau, kokį filmą jie neseniai žiūrėjo ar kokioje parodoje lankėsi. Prancūzai retai dalinasi asmeniniu gyvenimu su naujais žmonėmis“.

Apskritai, Prancūzijoje nemandagu klausti, ką žmogus veikia gyvenime.

Kiekvieną dieną atrodyk gražiai

Reta moteris Paryžiuje net į parduotuvę eina nepasipuošusi. Tinkama moters išvaizda yra tarsi dovana žmonėms, kuriuos ji sutinka. Tačiau nesuklyskite – tai tikrai nereiškia, kad prancūzaitė kaskart prie veidrodžio praleidžia kelias valandas. Jos dažosi švelniai (kad atrodytų kuo natūraliau) ir neturi itin daug drabužių – renkasi kokybę, o ne kiekybę. Todėl pasiruošimas vyksta vos kelias minutes.

Vyrai, žinoma, taip pat turėtų neatsilikti. Tvarkingi drabužiai, sušukuoti plaukai ir sutvarkyta arba nuskusta barzda turėtų tapti savaime suprantamu dalyku.

Lepinkite save

Jennifer teigia, kad filmas „ Amélie“ puikiai parodė, kaip prancūzai mėgsta save lepinti mažomis smulkmenėlėmis: „Vienoms malonu susitvarkyti rankinę, kitiems tiesiog malonu šaukšteliu pralaužti deginto karamelinio kremo plutelę“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau daugumai prancūzų didžiausias malonumas – maistas. Nevalgykite pigių pusfabrikačių ar užkandžių. Lepinkite save gardžiu maistu, ypač jeigu sugebate patys jį pasigaminti.

Suraskite tokių malonumų savo gyvenime ir lepinkite save. Juk kartais tiek mažai tereikia!

Išmokite tinkamai elgtis formalioje aplinkoje

Jennifer labiausiai sužavėjo formali aplinka, net draugų vakarėliuose. Ten žmonės visada elegantiškai pasipuošę, jų namai tvarkingi ir panašiai. Fromalus etiketas jiems ypač svarbu.

Svečius prancūzai taip pat lepina – namuose jie visada gausiai vaišinami, paprasčiau tariant visi apie juos „šokinėja“ ir rūpinasi, kad jaustųsi ypatingi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top