Now Reading
Startavo RAMMSTEIN pasaulinis turas

Startavo RAMMSTEIN pasaulinis turas

Startavo RAMMSTEIN pasaulinis turas

Laikas.lt

Vasario 6 d. Kauno “Žalgirio” arenos sienas sudrebins kultinė vokiečių industrinio metalo grupė “Rammstein“, iškėlusi šį stilių į muzikos olimpo viršūnes.

“Rammstein“ jau seniai tapo unikaliu reiškiniu ne tik industrinio metalo, bet ir kitų muzikos žanrų platybėse – kiekvienas grupės koncertas yra grandiozinis ugnies, lazerių ir pirotechnikos šou, o galybė pačios moderniausios garso ir šviesos įrangos suteikia grupės muzikai išskirtinės didybės ir monumentalumo.

Pasaulinis “Rammstein“ turas “Made In Germany 1995 – 2011” prasidėjo lapkričio 6 d. Bratislavoje ir tęsis iki 2012 m. gegužės pabaigos. Gastrolinio turnė metu muzikantai surengs daugiau kaip 60 koncertų įvairiose Europos šalyse, o taip pat JAV ir Kanadoje. Bilietai į beveik visus grupės koncertus jau parduoti, daugelyje miestų skelbiami papildomi pasirodymai. Šio turo metu scenoje skamba visi geriausi “Rammstein” hitai, sukurti per netrukus dvidešimtmetį švęsiančio kolektyvo istoriją.

Į Lietuvą grupė atvyks po koncerto Hanoveryje (Vokietija). Jau dabar drąsiai galima teigti, kad “Rammstein” koncertas Kaune taps ne tik geriausiu 2012-ųjų metų renginiu, bet ir visų laikų įspūdingiausiu šou Lietuvoje. Muzikantai ir jų 100 žmonių aptarnaujančio personalo komanda atkeliaus šešiais miegamaisiais autobusais, juos lydės 24 sunkvežimiai su scenos, garso, šviesos ir pirotechnikos įranga. Pirmą kartą darbas “Žalgirio” arenoje prasidės ne ankstų rytą, kaip įprasta, o naktį – pagal grafiką paruošiamieji darbai prasidės 2 val. nakties. Bus statomos dvi scenos, sujungtos ilgu podiumu, tad koncerto žiūrovai turės galimybę iš arti pamatyti visus “Rammstein” narius. Grupės pateikti reikalavimai renginio organizatoriams taip pat stebina savo mastu – prašoma parūpinti 130 žmonių vietinio personalo vien tik krovos darbams, o taip pat profesionalių ir patyrusių pagalbininkų virtuvėje. Dar prašoma pateikti 400 rankšluosčių, o arenos užkulisiuose įrengti erdvią valgomojo zoną, kurioje užtektų vietos daugiau kaip 100 žmonių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

1993 m. susikūręs vokiečių šešetukas nuėjo išties ilgą kelią – nuo penkiolikos klausytojų iki šimtatūkstantinių gerbėjų minių, nuo mikroskopinio klubo Leipcige iki didžiausių arenų visame pasaulyje, nuo keturių pigiausių mikrofonų iki 120 tūkstančių vatų galingumo garso, nuo poros petardų ir medinės scenos iki 6 metrų aukščio ugnies stulpų ir 35 tonų plieno… Tačiau grupei siekti savo tikslo, o gerbėjams laukti buvo išties verta – dabar “Rammstein” savo diskografijoje turi 24 singlus, 6 studijinius albumus, 23 muzikinius vaizdo klipus ir daugybę apdovanojimų. Grupė turi milijonus ištikimų gerbėjų visame pasaulyje, o bilietai į jų koncertus iššluojami akimirksniu, vos paskelbus pasirodymų grafiką.

Vokietijos metalo dievukai nesiliauja stebinti žiūrovų savo išmone ir beribe fantazija scenoje – pvz. kiekvieno koncerto metu vokalistas Tillas Lindemannas, atlikdamas dainą “Rammstein”, pasirodo su “geležiniu” apsiaustu, kuris po kelių akimirkų užsiliepsnoja ir dainininkas dega atvira ugnimi. Verti dėmesio ir vokalisto akiniai, kuriuose įmontuoti galingi lazeriai, o kartu ir liepsnojantys mikrofonai, sprogstantys telefonai, didžiuliai liepsnų stulpai bei ugnies lietus. Na o guminė valtis, kurią irkluodamas kiekvieno koncerto pabaigoje per žiūrovų rankas “plaukia” grupės klavišininkas, tapo jau neatsiejama ir labiausiai gerbėjų mėgstama “Rammstein” šou dalimi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top