Now Reading
Bohemiškas interjeras – išpildyta svajonė (Foto)

Bohemiškas interjeras – išpildyta svajonė (Foto)

Bohemiškas interjeras – išpildyta svajonė (Foto)

Dovilė Raustytė
www.interiordesignpro.org

Įsirengti namus, studiją, biurą ar kitą patalpą, kurioje praleidžiate daug laiko, žinoma, nėra lengvas uždavinys. Tai padaryti dar sunkiau nemėgstantiems tradicinių interjero dizaino kanonų, nerandantiems tarp jų tinkamo varianto. Bohemiškas stilius – būtent toks.

Kūrybiškumui čia nėra jokių normų. Daugybė skirtingų stilių susikerta bandant sukurti bohemišką aplinką. Jiems atsiskleisti gali padėti tik jūsų individualumas, skonis ir išskirtinumas. Jei nepavyko arba pavyko visai ne taip, kaip norėjote – meskite tai iš galvos, vadinasi, bohemiškas stilius, skirtas ne jums.

Žodis bohema pradėtas vartoti jau XIX a. vid. Juo buvo vadinami žmonės, pasirinkę klajoklio gyvenimą, nusistatę prieš įprastą politinę, socialinę santvarką. Vėliau jis vartotas čigonams, dar vėliau menininkams vadinti. Esmė ta, kad iki šiol žodžiai: „bohema“, „bohemiškas“ ar net „bohemčikas“ turi iš dalies neigiamą reikšmę su žavingu, šiek tiek egzotišku prieskoniu.

Kuriant bohemišką interjero dizainą vyrauja didžiulė laisvė. Kitaip, ko gero, jo ir neįmanoma sukurti. Tačiau taip pat egzistuoja tam tikros taisyklės. Turite bent jau numanyti, ko norite, ir jei neturite jėgų to įgyvendinti, galite kreiptis į tai išmanantį dizainerį. Tačiau svarbiausia, kad jis su bohemiškais interjerais jau būtų dirbęs, kitaip, patikėkite, geriau pasidarytumėte viską pats.

Bohemiškas stilius tinka tikrai nebent kam. Jis labai asmeniškas. Jei jums nerūpi, kad sofos spalva visiškai netinka prie užuolaidų, o mėlyna jums dera su visomis pasaulio spalvomis, kaip ir tarpusavyje netikėčiausiose kampuose esantys įvairiausi aksesuarai bei dekoracijos… Bohemiškas stilius kaip tik jums.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Aspektai, padedantys atpažinti bohemišką stilių

  • Iš kitų interjero variantų jis išsiskiria spalvomis, egzotiškomis dekoracijomis.
  • Kone pagrindinis bruožas – netvarka, kurioje slypi visas žavesys. Kalbama ne apie dulkes, neplautus indus, bet apie didžiulį kiekį įvairiausių smulkmenų, kurių visuma ir sukuria bohemišką stilių. Jei nemėgstate apsikrauti daiktais, patinka kai jie visi turi savo vietą – toks interjeras tikrai ne jums. Minimalistinis ir bohemiškas stiliai tarpusavyje skiriasi kaip juoda ir balta.
  • Žvakės, paveikslai, pagalvėlės, girliandos, užuolaidos, rankų darbo suvenyrai ir kt. niekučiai privalo džiuginti jus. Visi jie turi atrasti savo vietą jūsų kuriamoje aplinkoje. Jei pavargstate nuo jų, dar turite laiko persigalvoti dėl pasirinkto dizaino.
  • Bohemiškame interjere nebūna tuščio kampo ar plikos sienos, tokia vieta greitai apipiešiama ar joje įkurdinamas blusų turgaus radinys. Vaikščiojimas po įvairius antikvariatus, padėvėtų daiktų vietas, įrenginėjant bohemiškus namus tampa kasdienybė ir natūrali gyvenimo dalis.
  • Kiekvienas bohemiškos aplinkos daiktas turi savo istoriją – močiutės komoda, studentavimo laikų sofa, lovatiesė iš Indijos, buvusio meilužio dovanota vaza, seno dvarininko šviestuvas ir t. t. Kiekviena detalė turi džiuginti ne tik jus, bet ir jūsų svečius.

Taip, tai beprotiška ir tik vienas žingsnis iki chaoso. Jei jis jau žengtas, kaip jau minėta, padėti gali profesionalus bohemiškas dizaineris. Tiesa viena – toks interjeras negimsta vos nusipirkus naują palėpę. Jis jumyse turi gyventi, supti jus, vilioti ir traukti, laukdamas laiko, kada bus išlaisvintas.

Sėkmės svajojant ir kuriant!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top